Bütçe
100-200 TL

dotsh

Üstün
TV stick vb. bir şey alana kadar idare etmek için eski bilgisayarıma Android TV kurdum ve iyi çalışıyor. Şu an tek eksiğim bir kumanda. Mümkünse klavyeli ama olmak zorunda değil. Çok fazla tuş olmasını istemiyorum. Gerekli tuşlar olsun yeter.

Bizim evdeki HTPC'de Logitech'in K400 modelini kullaniyoruz ve gercekten cok islevsel. Ille de kumanda olsun diyorsan bulabilirsen PlayStation 3 BD uzaktan kumandasi veya Logitech'in veya Xbox'in gamepad'lerini onerebilirim.

Bu arada elimizde Mi TV Stick var fakat kullanmiyoruz eski bilgisayarim iskartaya ciktigindan beridir cunku performansi cok daha dusuk bilgisayara gore. Ayrica Raspberry Pi gibi SBC'leri de TV Stick olarak dusunebilirsiniz, HDMI CEC desteginden dolayi televizyonun uzaktan kumandasiyla kullanmak mumkun.

Bizim evdeki HTPC'de Logitech'in K400 modelini kullaniyoruz ve gercekten cok islevsel. Ille de kumanda olsun diyorsan bulabilirsen PlayStation 3 bd uzaktan kumandasi veya Logitech'in veya Xbox'in Gamepad'lerini onerebilirim.

Bu arada elimizde mi TV stick var fakat kullanmiyoruz eski bilgisayarim iskartaya ciktigindan beridir cunku performansi cok daha dusuk bilgisayara gore. Ayrica Raspberry Pi gibi Sbc'leri de TV stick olarak dusunebilirsiniz, HDMI cec desteginden dolayi televizyonun uzaktan kumandasiyla kullanmak mumkun.

Bilgisayara Android TV kurunca Netflix, Prime Video vb. uygulamalar çalışmıyor. Ondan dolayı uzun süre kullanmayı düşünmüyorum. Eğer televizyon kumandası ile kullanabiliyorsam ayrı bir kumanda alıp masraf yapmasam daha iyi olur.

Son düzenleme:
Samsung'un şöyle dokunmatik akıllı kumandası var ve Bluetooth üzerinden TV'ye bağlanıyor. Eğer TizenOS dışındaki Android TV'lere bağlanabiliyor ise en iyisi bunlar hocam, kumandada mikrofon, hoparlör, jiroskop ve dokunmatik panel mevcut. Jiroskop ile mouse işaretçisi hareket ettirilip dokunmatik panel ile ekrandaki öğelerle telefon kullanır gibi dokunmak mümkün.

IMG_20240723_232448.webp

Gerçi ikinci el dışında pek sıfır modelini bulamadım, sadece TV ile geliyor sanırım. Sağlam ikinci el modeller bile 1K-1.5K civarı bütçeyi aşıyor.

Samsung'un şöyle dokunmatik akıllı kumandası var ve Bluetooth üzerinden TV'ye bağlanıyor. Eğer tizenos dışındaki Android TV'lere bağlanabiliyor ise en iyisi bunlar hocam, kumandada mikrofon, hoparlör, jiroskop ve dokunmatik panel mevcut. Jiroskop ile mouse işaretçisi hareket ettirilip dokunmatik panel ile ekrandaki öğelerle telefon kullanır gibi dokunmak mümkün.

Eki Görüntüle 68147

Gerçi ikinci el dışında pek sıfır modelini bulamadım, sadece TV ile geliyor sanırım. Sağlam ikinci el modeller bile 1k-1.5k civarı bütçeyi aşıyor.

Gerek kalmadı. Saçma sapan bir şekilde açılan uygulamalar açılmamaya başladı ve çözemedim. 1-2 ay para çıkana kadar bekleyeceğim artık.