Türkiye anayasa tanımı gereği laik bir devlet. Laik olarak tanımlanmasa idi diyanet aykırı olmayabilirdi. Esasında diyanetin olmayıp Müslüman'ların kendi kurumlarını kurması gerekiyor devletin de tanıdığı bir yapı olarak. Diğer din mensupları için de geçerli bu.

Nabersin platon kardeş? Senin böyle hünetlerin var mıydı ya? Haklısın. Devletin alakası olmaması lazım.

Nabersin platon kardeş? Senin böyle hünetlerin var mıydı ya? Haklısın. Devletin alakası olmaması lazım.
Çıkartamadım kardeş. Daha önce konuşmuştuk herhalde?

Dostum bu soyledigin sekuler devlette olan seyler, arkadas uzun uzun aciklamis zaten. Laik devlette bagimsiz bir din kurumu olabilir, bu gayet normal.
Bağımsız değil işte, hükümete bağlı.

Bağımsız değil işte, hükümete bağlı.
Senin Diyanet'in lağvedilmesini istemen doğrudan şu anlama geliyor: Her yerde tarikatlar türesin, hiçbir denetime maruz kalmadan mürit toplasınlar, İran'a dönüşelim. Geçiniz.

Fikrin zaten kanıtladığım üzere Anayasaya aykırı. Teklif dahi edilemez.

Son düzenleme:
Senin Diyanet'in lağvedilmesini istemen doğrudan şu anlama geliyor: Her yerde tarikatlar türesin, hiçbir denetime maruz kalmadan mürit toplasınlar, İran'a dönüşelim. Geçiniz.

Fikrin zaten kanıtladığım üzere Anayasaya aykırı. Teklif dahi edilemez.
Bravo! Tebrik ediyorum seni.

Atatürk bu halkın yobaz olduğunu bildiği için diyaneti kuruyor. Amaç denetimsiz eylemler kalkışmalar olmasın. Ki insanlar modern anlamda dini öğrensin diye.

Herhangi bir kötü niyet göremedim, elimize yüzümüze bulaştırdığımız eğitimi son gün edeceğimiz dua ile çocukların zihnine ilahi yoldan ekletebiliriz inşallah diye düzenlenmiş iyi niyetli bir dua organizasyonu.

Nedense bir gariplik göremedim. Ortada kötü bir niyet yok, öğrencilerin sınavları iyi geçsin diye dua edelim düşüncesiyle yapılan bir şey. Ülkedeki gençlerin bir kısmının islama inanmaması hepsinin ve ailelerinin inanmadığını göstermez, isteyen gider namazını kılar dua eder yoluna devam eder.

Gören sanacak kafalarına silah yayarak çağırıyorlar. Ne bu kadar dokunuyor size anlayamıyorum cidden.

Bir de nerede laiklik kalmışta laik bir ülkeyiz deyip duruyorsunuz anlamış değilim. Hani bu laikliği ben neden göremiyorum. Laik bir ülke olmayı uzun zaman önce bıraktık biz.