karahan96

Uzman
Arkadaşlar merhaba. iPhone 11 için orijinal batarya fiyatını Gürgençler 4.000 lira civarı diyor. Bu durumda yan sanayi mi orijinal mi önerirsiniz? Uzun süre kullanılacak, yan sanayi öneriyorsanız nerede taktırabiliriz Ankara'da?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. iPhone 11 için orijinal batarya fiyatını gürgençler 4000 küsur diyor. Bu durumda yan sanayi mi orijinal mi önerirsiniz? Uzun süre kullanılacak, yan sanayi öneriyorsanız nerede taktırabiliriz Ankara'da?

Gürgençler 4000 küsur, uzun ömür ve güvenli kullanım için öneriler arasında.
Ama FPPRO, 2000 civarı, daha uygun ama performans ve uyumluluk riski var. Yan sanayi.

Woyax bataryayı kendim alıp taktırmak için telefonculara götürsem nasıl olur?

Olabilir ama orijinal Apple bataryası gibi garantisi olmaz. Eğer telefonun ileride Apple servisine giderse, takılan yan sanayi batarya nedeniyle garanti kapsamı dışında kalabilir. Aslında kesin kalır.
Telefoncu açısından: Çoğu küçük telefoncu bataryayı değiştirir ama bazıları “yalnızca kendi aldığımız parça ile değişim yapıyoruz diyebilir. Takarken de dikkatli olunması lazım iPhone 11'in içi hassas, yanlış işlem ekrandan anakarta kadar başka sorun çıkarabilir.
Yani sonuca gelecek olursan net olarak sana söyleyeceğim tek şey orijinal garanti yok, risk var ve taktıracağınız yeri iyi seçmek lazım.

Olabilir ama orijinal Apple bataryası gibi garantisi olmaz. Eğer telefonun ileride Apple servisine giderse, takılan yan sanayi batarya nedeniyle garanti kapsamı dışında kalabilir. Aslında kesin kalır.
Telefoncu açısından: Çoğu küçük telefoncu bataryayı değiştirir ama bazıları “yalnızca kendi aldığımız parça ile değişim yapıyoruz diyebilir. Takarken de dikkatli olunması lazım iPhone 11'in içi hassas, yanlış işlem ekrandan anakarta kadar başka sorun çıkarabilir.
Yani sonuca gelecek olursan net olarak sana söyleyeceğim tek şey orijinal garanti yok, risk var ve taktıracağınız yeri iyi seçmek lazım.
Hocam telefon zaten garanti dışı. Alalı uzun yıllar oluyor o tarihten beri pil değiştirmedik. Tavsiye edilebilecek bir telefoncu varsa bataryayı oradan da alıp taktırabilirim ama bir süre sonra orjinal batarya ile arasında performans farkı artacaksa hiç değmez.

Hocam telefon zaten garanti dışı. Alalı uzun yıllar oluyor o tarihten beri pil değiştirmedik. Tavsiye edilebilecek bir telefoncu varsa bataryayı oradan da alıp taktırabilirim ama bir süre sonra orijinal batarya ile arasında performans farkı artacaksa hiç değmez.

Söz konusu garanti dışı olmasıda değil aslında söz konusu Apple o telefon Android gibi değil hemen hemen her parça ilşe uyumlu olmayabiliyor uyumsuz kabul ediyor ya da parç. A düzgün takılmayıp tam performansını almayabiliyorsun ama yine de sen bilirsin en fazla ne kaybederim zaten garanti dışı fazla etkilemez beni dersen yaptırabilirsin sana kalmış bir durum.

Yalnız Gürgençler pilin fiyatını söylemişti, işçilik ücreti var mı bilmiyorum. Siz ne önerirsiniz?
O zaman sorun işçilik dahil mi diye? Bence orijinalden şaşmamak lazım. Hele Apple gibi uyuz bir firma olunca donanım yazılım arasında kısıtlamalar uyumsuzluk, engelleme gibi şeyler bile söz konusu olabiliyor.

Taktırdığın çakma batarya yüzünden CPU bile yavaş çalışabiliyor, şarj daha yavaş olabiliyor. Daha hızlı ısınyor ve parlaklık hep düşük çalışıyor düzeltemiyorsun. (yaşadım XR'da ve zulüm çektim dışarıda) Çakma batarya alsan bile işçiliğiyle vs 2-2.5K civarı tutacak. Git 4K ver Apple taksın tam performans çalışsın.

Sen şimdi telefoncuya taktırdın diyelim ve beğenmedin, Apple'a gidiyim dediğinde Apple kabul etmiyor dışarıdan yaptırdığın için.