iOS 26 çıktığı zamanlar 18’in imzası açık oluyordu o zaman geri 18’e dönseydin senin için daha iyi olurdu hocam.
Dürüst olmak gerekirse uğraşasım gelmemişti ama evet, haklısınız.

Bu kanıya nasıl vardınız peki? Bunu açıklar mısınız? Bu tarz markaların yaptığı her şey planlıdır iPhone 11 özünde iOS 26'yı rahatlıkla kaldırabilmeli ne de olsa mobil işletim sisteminin bir sürümü.

Planlı eskitmenin ne olduğunu ve bunu Apple'ın her eski modele yaptığından da haberdarım. iPhone 11 gibi eski bir modeli araştırma yapmadan alacak birisi de değilim. iOS 26'ya geçerken de düşünmeden geçmedim. Bu bahsettiğim ısınma problemi zaten iOS 18'de de karşılaştığım bir sorundu. Eğer ısınma konusunu bırakırsak tek problemim şarjımın yetmemesi.

Ben kendim batarya değişimi yaptığım için birkaç şey söyleyebilirim. İlk defa yapıyorsan dikkatli ol, çünkü batarya çok fazla yapışkan şerit ile tutturulmuş ve çıkartırken eğer aceleci davranırsan batarya şişebilir hatta bir şey patlak bile verebilir (benim başıma geldi).

Deji markasını önerebilirim, ben bir arkadaşımın telefonuna takmıştım yaklaşık 1 sene önce, hala sorunsuz kullanıyor. Rova hakkında çok fazla bilgim yok ama Deji'nin kalitesi iyi diye biliyorum.

Tek tavsiyem şu olur, eğer ilk kez yapacaksan ve pek tecrüben yoksa bir telefoncuya götür. Çünkü ekran kaldırırken flex kablolar var, onları da koparabilirsin. Ya da anakartın üzerindeki küçük parçalara zarar verebilirsin. Paranı güvenilir bir yere ver daha iyi. Ama "ben yapabilirim" diyorsan YouTube'dan iFixit'in videolarını izleyebilirsin, gayet detaylı anlatıyorlar.

Ben kendim batarya değişimi yaptığım için birkaç şey söyleyebilirim. İlk defa yapıyorsan dikkatli ol, çünkü batarya çok fazla yapışkan şerit ile tutturulmuş ve çıkartırken eğer aceleci davranırsan batarya şişebilir hatta bir şey patlak bile verebilir (benim başıma geldi).

Deji markasını önerebilirim, ben bir arkadaşımın telefonuna takmıştım yaklaşık 1 sene önce, hala sorunsuz kullanıyor. Rova hakkında çok fazla bilgim yok ama Deji'nin kalitesi iyi diye biliyorum.

Tek tavsiyem şu olur, eğer ilk kez yapacaksan ve pek tecrüben yoksa bir telefoncuya götür. Çünkü ekran kaldırırken Flex kablolar var, onları da koparabilirsin. Ya da anakartın üzerindeki küçük parçalara zarar verebilirsin. Paranı güvenilir bir yere ver daha iyi. Ama "ben yapabilirim" diyorsan YouTube'dan IFixit'in videolarını izleyebilirsin, gayet detaylı anlatıyorlar.

Öncelikle, şu ana kadar bu konuya atılan en güzel mesajlardan biri. Şöyle bir şeyi duymam gerekiyordu. Mesajın için çok sağ ol.

Deji'nin attığı videoyu ve Teknoway'in attığı videoyu izledim. Böyle orta zorlukta gibi duruyor ancak benim korktuğum şey de tam olarak bahsettiğin gibi, flexlerin kopması ve anakartın üzerindeki küçük parçalara zarar gelebilmesi. O yüzden de buraya danıştım.

Öncelikle, şu ana kadar bu konuya atılan en güzel mesajlardan biri. Şöyle bir şeyi duymam gerekiyordu. Mesajın için çok sağ ol.

Deji'nin attığı videoyu ve Teknoway'in attığı videoyu izledim. Böyle orta zorlukta gibi duruyor ancak benim korktuğum şey de tam olarak bahsettiğin gibi, flexlerin kopması ve anakartın üzerindeki küçük parçalara zarar gelebilmesi. O yüzden de buraya danıştım.

Rico ediyorum, aynen öyle. Videolara bakarken gerçekten çok dikkatli olmak gerekiyor, özellikle o yapışkan şeritleri çekerken. Benim tavsiyem şu olur: videoyu izlerken bir de yedek olarak iFixit'in adım adım fotoğraflı rehberini aç yanında, böylece her adımı iki kere kontrol etmiş olursun.

Bir de şunu söyleyeyim, bataryayı değiştirdikten sonra ilk birkaç gün batarya kalibrasyonu için telefonu tam şarj edip %0'a kadar kullan, sonra tekrar tam şarj et. Böylece batarya yüzdesi daha doğru gösterir.

Başarılar dilerim, umarım sorunsuz halledersin!

En iyisi orjinal batarya olacaktır fakat, batarya önerisi verecek olursam Rova ilk sırada gelir sonrasında ise Deji. Deji'nin kendi dükkanları var oralarda değiştirtebilirsin eğer tecrübeliysen kendin değiştirebilirsin zaten.

En iyisi orjinal batarya olacaktır fakat, batarya önerisi verecek olursam Rova ilk sırada gelir sonrasında ise Deji. Deji'nin kendi dükkanları var oralarda değiştirtebilirsin eğer tecrübeliysen kendin değiştirebilirsin zaten.
Bir ara batarya için fiyat soruştururken görmüştüm ama yolumun üzerinde değildi. O yüzden Deji'nin dükkanı olan o yere bir ara uğrarım. Sağolasın.