Makaleler
3
Yer
Ordu
Direkteki kutu üzerinden mevcut portum değişmesi halinde hızda farklılaşma olabilir mi? Tek kablo üzerinden birçok tel geliyor. Fizyon eklerden bir ya da birkaş tanesi hasarlı olduğunu düşünüyorum. Keza hava şartlarından çok etkilenebiliyorum. Kablolarımın tamamı da havai olarak geliyor. Örneğin direkteki ankastre üzerindeki portum değişirse hızım iyi ya da kötü olarak değişir mi? Bu tip port değişimlerinde hızımın düşme ihtimali var mıdır?

Direğin tepesine tırmanıp modemi bağlıcaksın:hehehe:

Ankastrede porta bağlı olduğunuz için sistemden sadece kendi portunuzu görebilirsiniz, sistemden görme şansınız yok.
Ancak o şekilde olur herhalde. :D

Modemi powerbank ile uygun 12v dönüştürücüsü ile çalıştırabilirsiniz kısa bir DSL kablosuyla tüm portları ölçme şansınız olur. Köyde olmanız avantaj bende kırsal alanda yaşıyorum eğer saha dolabı mahallene yakınsa ve saha ekiplerinden tanıdık varsa kolay yaptırabilirsin bak hat değerlerim bu şekilde 2 senedir SNR marjı 1dB bile düşmedi.Eki Görüntüle 106543
Mahalle merkezi aslında ama tek uzak olan benim. 554 metre mesafem var. Yüksek hızları ise SNR ayarlaması ve uygun modem ile yapabiliyorum kopmadan. İndirmeden çok yükleme hızının azlığına cidden çok sinirleniyorum. Saha ekibi tanıdık ancak gelip de herhangi bir arıza düzeltmeyi reddediyorlar. Sebebi ise tamamen uzaklık. Müdürlüğe gidiyorum ve bu kez de müdürlükteki Network ekibine zorluk çıkartıyorlar orası uzak düzeleceği ne mağlum diye. Hani belli apaçık arıza var fizyon eklerde ama halletmiyorlar. Bir daha müdürlüğe gitmeme ve çok zorunda kalmadıkça da saha ekibi istememe kararı aldım. Bunlara göre hizmet alabilmem için maksimum 50 metre mesafede falan olmam gerek sanırım. Ya da saha dolabını evimin görmesi gerek.

Ben de ne yapsam diye düşünürken aklıma bu fikir geldi. Ben de buraya sorayım dedim.