Makaleler
3
Yer
Bass tonu arıyor
Anker Soundcore Q45 kullanıyorum. Daha öncesinde Q10 da kullanıyordum. İkisinde de şu BassUp denilen mod rezil ötesi çalışıyor. Midler boğuklaşıyor, basslar patlıyor çamura dönüyor, tizler zaten halay çekiyor. Hangi mühendis gitmiş yapmış bunu benim aklım almıyor gerçekten. Bazen yanlışlıkla açılıyor, mesela Dedüblüman veya herhangi bir pop müziği falan dinliyor oluyorum öyle çok takmayan biri olsam bile basslar rahatsız ediyor beni. Eminim herkesi de rahatsız edecek düzeydedir.

Q45 kullananlara önerim kesinlikle kendinize uygun bir EQ yapın. Yoksa kulaklık kesinlikle o parayı hak edecek bir ürün değil. Gerçi şu anda muadilleri hakkında fikrim bile yok. Alınır mı alınmaz mı bilmiyorum bile. Eğer ürün mevcutsa elinizde Soundcore uygulamasından kendinize uygun EQ oluşturabilirsiniz. Hazır EQ'lardan benim beğendiklerim Rock ve Akustik oluyor genelde. Onlara da bakabilirsiniz ancak bu tamamen kişinin keyfine kalmış bir durum.

Biraz iç dökme konusu gibi oldu. Bu kulaklıkları kullanan arkadaşlar varsa bu mod hakkında düşündüklerini paylaşırlarsa çok mutlu olurum.

İyi bayramlar, okuduğunuz için teşekkür ederim.

Liberty 4 Pro kullaniyorum. Eq olmadan kotu harbiden. BassUp modunu Phonkcu bebeler icin yaptiklarina eminim.

Çok çok nadir Rap de dinlerim bu arada. Onda da berbat oluyor.

Ama asıl şaşırtıcı olan şey, bassların zaten o kadar ön planda olmadığı tarz olan Rock, Metalde bassları patlatmayı becermeleri. Eminim mühendis bunun üzerine özellikle uğraşmıştır.

Bir şarkı açık oluyor, basslar kulağıma aşırı vurunca direkt fark edip kapatıyorum. Kendi kafasına göre açılıyor bir de. Tuşu deaktif ettim ona rağmen bazen hala açılıyor.

Onun dışında kulaklığın bassları da o kadar iyi değil zaten. Bass gitar çalarken nadiren kullanmak zorunda kalıyorum. Peek olmamasına rağmen kulağımda kulaklık patlamış gibi hissediyorum. Bir çok yönde çok severim ama bass konusunda bence sınıfta kalan bir kulaklık.

Bana da tamamen phonk odaklı geliyor çünkü bazen yanlışlıkla açıldığında resmen vokal sesi bile yok oluyor.

Bana BassUp modu daha iyi geliyor, nedenini bilmiyorum. XD
Ayarlardan Rock seçili; Can Temiz, Can Bonomo dinlerim genelde.