Yeni yıldan önce almanızı öneriyorum.Abi bu kulaklığı ocakta alacaktım fakat bu ay bitmeden almam gerekiyor sanırım yoksa güzel bir zam dalgası yiyecek.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Q35 modeli için tekrar yaziyorum, kulakligi ilk kullandığım zamanki ses seviyesi ile 1 gün sonra kullandığım zamanki ses seviyesi çok farkli. Açıldı kulaklık daha fazla ses veriyor, ayrica metrobuse gitmek için ara sokaktan geçerken araba çarpiyordu bana gürültü engelleyicisi cidden iyi iş yapiyor (yoldan geçerken sağima soluma bakarim bir anda cikti lavuk).
Ürünü 2 aydır kullanıyorum, daha öncesinde Soundcore Life Q10 kullanıyordum. Ardından artık sıkıldığım için 2 ay öncesinde bu kulaklığı aldım, bu 2 aya dayalı olarak yorumlarımı, deneyimlerimi sizlere aktaracağım.
ses kalitesi
Herkesin öncelikli merak konusu bu olacaktır diye düşündüğüm için öncelikli olarakdan yer vermek istedim. Ürünün ses kalitesi benim için yeterliydi son derece iyi basslar, temiz bir ses kalitesi veriyor. Yükseklik olarak ise gerçekten yeterli bir yükseklik sunuyor. Soundcore uygulaması üzerinden birkaç farklı ayarı var. Bass Boost dışında kullandığım olmadı, bana hitap etmiyor çoğunluğu. Sadece bazen dışarıya hafifte olsa bir ses verebiliyor, sesi biraz kısaraktan çözüm bulabilirsiniz.
konfor
Tabii ki kulaklığı saatlerce kullanmamız gereken durumlar dahi olacağını düşünürsek bu madde ses kalitesinden bile belki önce gelebilirdi.
Kulaklığı en fazla 2-3 saat aralıksız şekilde ders çalışırken kullandım, pedleri biraz sert, ancak bu sertlik kulaklığı çok rahat bir hale getiriyor. Kafadan düşme vb. olmadı, kafamı tabiri caize büküp aralıksız dakikalarca test çözdüğümde, video izlediğimde bile en ufak kaymadı kafamdan. Herhangi terletmeye yol açmıyor, ayarlanabilir olduğu için her kafaya uyum sağlayacaktır. Saçlarım uzundu, geçenlerde kestirdim. Hem uzun hem kısa saç için herhangi sorun yaşamadım.
gürültü engelleme
3 adet modu mevcut, normal, aktif gürültü engelleme, transparant.
normal: fazla denecek bir şey yok, epey normal bir deneyim sunuyor. Ne gürültü engelliyor ne de çok rahatsız ediyor. Genelde tercih etmiyorum.
aktif gürültü engelleme: bu arkadaş epey sağlam iş yapıyor, resmen kendi sesinizi duymayacak hale getiriyor, haliyle çevre sesleride aynı şekilde yok oluyor diyebilirim. Partide, düğünde değilseniz gayet yeterli
transparant: mikrofonundan aldığı sesi size veriyor, dışarıyı sanki kulaklık yokmuş gibi duymanız hedeflenmiş bir mod. Pek tercih etmiyorum ancak kimileri için epey yararlı olabilir.
mikrofon
Eh, çok iyi diyemem ancak yeterli. En azından olabildiğince dış sesleri kesiyor karşısı ile konuşurken amacınız zaten çoğunlukla mikrofon olmaz diye düşünüyorum bu cihazı alırken.
Batarya ömrü
5-6 saatlik şarj ile 1 hafta kadar kullanabiliyorum. Gayet iyi bir performans ancak Soundcore Life Q10 bu konuda çok daha iyiydi, o neredeyse 2 hafta kadar gidiyordu. Ona alıştığım için başta alışamasamda bir süre sonra alıştım şarj döngüsüne.
İçinden çıkan bir adet Type-C şarj kablosu ile şarj ediyorsunuz, maalesef ek bir adaptör yok.
malzeme kalitesi
Ürün sert plastik (?) ile kaplı, üst kısmı biraz daha parlak bir plastikten yapılmış. Dayanıklılığı gayet iyi gözüküyor, eğip bükmelere bile iyi dayanabiliyor, birkaç kez düşürmem rağmen herhangi sorun olmadı. Pedleri bayağı iyi, sanırsam suni deriden yapılmış, gayet rahat ve premium bir hissiyatı var.
kutu içeriği
Kutudan harika bir Soundcore kulaklık kutusu ve şarj kablosu, belgeler vb. şeyler çıkıyor. Tabii bir de kulaklığın kendisi. İçeriği şu dönem için dolu bile diyebilirim. 2000-2500TL bandı bir ürün için muazzam hatta.
estetik ve ek özellikler
Kulaklık şık ve hafif bir tasarıma sahip. Katlanabiliyor ayrıca pedler dönebiliyor. Yer anlamında az alan kaplıyor. Renkleri çok tatlı, ben siyah tercih ettim.
Kulaklığın sağ tarafındaki ped üstüne parmaklarınızı birkaç saniye koyarak gürültü engelleme modları arasında geçiş yapabiliyorsunuz.
Ses açma, ses düşürme, açma-kapatma, şarkı atlama, gürültü engelleme modları için düğmeler var.
Açma-kapatma ve gürültü engelleme düğmesi solda, gerisi sağda.
kullanıcı yorumu
Diyeceklerim bunlar, 10/9 diyebileceğim kadar memnunum kullanmaya devam edeceğim. 2000TL civarına indirimden aldım, yine de 3000TL'ye kadar F/P diyebileceğim bir ürün olacaktır kendisi. Keyifli forumlar dilerim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
meraklısına ek detaylar.
![]()
Life Q30 Headphones - soundcore US
Life Q30 produced by soundcore US upgrad Noise-cancelling with Hi-Res sound and extended 40-Hour Playtime to give you an incredible audio experience.us.soundcore.com
Fotoğraflar:
Eki Görüntüle 4061Eki Görüntüle 4062
Hocam urunu nereden aldınız? Bana o Soundcore yazili olan kutu gelmedi.
Kutusu revizyondan sonra degismis olabilir. Nasil bir kutu geldi?Hocam urunu nereden aldınız? Bana o Soundcore yazili olan kutu gelmedi.