Subzero

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Anker Soundcore Space One adında kulak üstü bir kulaklığım var. PC’ye Bluetooth ile bağlıyorum ve kulaklık olarak sorunsuz kullanabiliyorum. Ancak kulaklığın dahili mikrofonunu PC’de bir türlü kullanamıyorum.

Bu mikrofonu aktif hale getirmek için ne yapmam gerekiyor?

Merhaba arkadaşlar,

Anker Soundcore Space One adında kulak üstü bir kulaklığım var. PC’ye Bluetooth ile bağlıyorum ve kulaklık olarak sorunsuz kullanabiliyorum. Ancak kulaklığın dahili mikrofonunu PC’de bir türlü kullanamıyorum.

Bu mikrofonu aktif hale getirmek için ne yapmam gerekiyor?
Kullanirsaniz Hands-Free moduna gececegi icin ses kalitesi cakilacak, Bluetooth kulaklik teklonojisinin genel bir sorunu bu, o yuzden hic onermiyorum. Onun disinda normal olarak kullanabilmeniz lazim.

Kullanirsaniz hands-Free moduna gececegi icin ses kalitesi cakilacak, Bluetooth kulaklık teklonojisinin genel bir sorunu bu, o yuzden hiç onermiyorum. Onun disinda normal olarak kullanabilmeniz lazim.

Peki hocam, benim kulaklığımın bir kablosu var. Bu kabloyu PC'ye bağlarsam nasıl olur?
O şekilde kullanabilir miyim?

Bir de ses kalitesi açısından sorun olmazsa, ben mikrofonu nasıl kullanabilirim? Bana bir yol gösterir misiniz?

Kabloyla baglarsaniz Space One'un girisi var miydi bilmiyorum fakat mikrofonu zaten direkt calismiyor.

Bluetooth'da da cozum yok diye biliyorum uzucu olacak biraz ama, BT kulakliklar iki farkli ses profili kullaniyor genelde:
Bunlar A2DP (Gelişmiş Ses Aktarım Profili) ve HFP (Eller serbest konuşma profili) oluyor, siz eger mikrofonlari devreye alirsaniz kulaklik otomatik olarak HFP'ye geciyor mecburen ve ses kaltesi bir hayli dusuyor, ayriyeten ses monoya donuyor.

O yuzden maalesef ayri bir mikrofon kullanmaktan baska bir cozum goremiyorum, cihaziniz laptopsa kendi mikrofonunu kullanin direkt. Ayrica WoMic gibi uygulamalar kullanarak da telefonunuzun mikrofonunu bilgisayarda kablosuz olarak kullanabilirsiniz.

Kabloyla baglarsaniz space One'un girisi var miydi bilmiyorum fakat mikrofonu zaten direkt calismiyor.

Bluetooth'da da cozum yok diye biliyorum uzucu olacak biraz ama, BT kulakliklar iki farkli ses profili kullaniyor genelde:
Bunlar a2DP (gelişmiş ses aktarım profili) ve hfp (eller serbest konuşma profili) oluyor, siz eger mikrofonlari devreye alirsaniz kulaklık otomatik olarak Hfp'ye geciyor mecburen ve ses kaltesi bir hayli dusuyor, ayrıyeten ses monoya donuyor.

O yuzden maalesef ayri bir mikrofon kullanmaktan baska bir cozum goremiyorum, cihaziniz laptopsa kendi mikrofonunu kullanin direkt. Ayrica WO Mic gibi uygulamalar kullanarak da telefonunuzun mikrofonunu bilgisayarda kablosuz olarak kullanabilirsiniz.

Yani bunu cep telefonunda da kullansak mikrofonu devre dışı birakmadigimiz sürece müzik kalitesi düşüyor mu?

Bunların kullanımı telefonla görüşme yaparken mikrofonu devreye al, görüşme yapmiyorken devre dışı bırak seklinde mi oluyor? Öyleyse kolay bir ayar mi bu?