crybeek

Becerikli
Arkadaşlar merhaba. Az önce Anonymous Çeviri ekibinin yaptığı Alan Wake 2 için çeviriyi kurdum. Kendi yazılımından kurdum. Bana phonzy.A!ML adında bir trojan uyarısı verdi. Ben de bir şey değildir diye onayladım ve yama kuruldu. Sizce korkmalı mıyım? Bilgisayarıma virüs bulaşmış mıdır?

resim_2025-05-29_225915498.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
False positive ne demek onu bile bilmiyorum. Şu anda ne yapmam gerekiyor. Virüs bulaştı mı bulaşmadı mı?

Hocam nereden bileyim. Para ile satın aldığın yama. Virüs olmaz diye dsüşündüm. Fdorumlarda araştırdğımda iyi diyorlardı.

Youtubelerde var yamalar ve virüssüz sana attığım yamayı ben kullanıyorum virüs yok tertemiz zaten yamalar klasörün içine atılır kurulum falan gerekmez.

False positive ne demek onu bile bilmiyorum. Şu anda ne yapmam gerekiyor. Virüs bulaştı mı bulaşmadı mı?

hocam nereden bileyim. para ile satın aldığın yama. virüs olmaz diye dsüşündüm. fdorumlarda araştırdğımda iyi diyorlardı
yanlış pozitif (false positive); veri değerlendirmesinde, bir test sonucunun belirli bir durumun (örneğin bir hastalığın) varlığını, gerçekte olmadığı hâlde yanlış olarak onaylaması (pozitif göstermesi) şeklinde ortaya çıkan hatadır.[1]

Arkadaşlar merhaba. Az önce Anonymous Çeviri ekibinin yaptığı Alan Wake 2 için çeviriyi kurdum. Kendi yazılımından kurdum. Bana phonzy. A! ML adında bir trojan uyarısı verdi. Ben de bir şey değildir diye onayladım ve yama kuruldu. Sizce korkmalı mıyım? Bilgisayarıma virüs bulaşmış mıdır?

Eki Görüntüle 151401

Buraları BitDefender engelliyor umarım false positivedir.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (737).webp
    Ekran Görüntüsü (737).webp
    65,7 KB · Görüntüleme: 84
  • Ekran Görüntüsü (738).webp
    Ekran Görüntüsü (738).webp
    85,1 KB · Görüntüleme: 76
Kanka o site'yi Bitdefender komple girmeye bile engelliyor 36-40 tane de false postive olacağını düşünmüyorum %100 virüslü bence geçende shadow of tomb raider tr yamasını indireyim dedim 40 tane false postive mi olur :D yönetici ile konuştum microsoft'la anlaşmaya falan filan gitmişler güya, 36 tane 'false positive' 0 olacakmış :D
bende sadece bir tane uyarı verdi. anlamıyorum keşke kesin bir yolu olsa anlamanın

Buraları BitDefender engelliyor umarım false positivedir.

Çok garip ya. Bir site nasıl bu kadar hem güvenilir hem güvenilmezx olabilir. Büyük büyük teknoloji siteleri haber yapıyor ama BitDefender girişe izin vermiyor.

Ya zaten öyle bilinmedik yerden indirmedim. Aylık abonelik alıp yamaları kullandığınız bir sistem burası. Hani bedava bir şekilde indirsem bu sorunu yaşasam anlayacağım. Anaonymous genel olarak forumlarda okuduğumda güvenilir diyorlardı ama böyle bir hata alınca konu açayımd edeyim.

Ben dediğim gibi 30 tane 40 tane false postive olacağını düşünmüyorum.
shadow of tomb raider yamasında sırf yama kurmak için client.exe diye bir setup yazılımını kurmanız gerekiyor çok saçma değil mi :D

Ben dediğim gibi 30 tane 40 tane false postive olacağını düşünmüyorum.
Shadow of Tomb Raider yamasında sırf yama kurmak için client.exe diye bir setup yazılımını kurmanız gerekiyor çok saçma değil mi :D

Bence değil. Parayla sattıkları için yamaları direkt seninle paylaşamıyorlar zaten. Yoksa kopyalar her yere yayarsın. Adamlar abonelik alınca oradan kur diyor ve kuruyor. Yoksa dosyaları al değiştir diye bir mantık olsa o zamanb biri bir abonelik alır herkese yayar şirket iflas eder