Detaylar
Kim cevapladı?Sabah 8'den akşam 8'e ararsa tabii bulamaz.
- Makaleler
- 1
12 saat ne kardeşim. Köle mi işletiyorsunuz? Ölüyü diriyi bıraktınız bize mi denk geldiniz?
Son düzenleyen: Moderatör:
creazy
Başarılı
@Blackraven hocam geçen bir konuda 'evde boş durmanın maliyeti 50 bin TL, çektiğiniz sifon bile masraf' demiştiniz. Sizin hesaba göre bu 60 bin liralık işe giren kişi, ancak kafa kafaya mı geliyor yani? Sizin o bahsettiğiniz 'sifon maliyetini' dert etmeden yaşamak için minimum bu maaş mı lazım?
.
- Makaleler
- 3
12 saate çok diyenler asgari ücrete 10 saat çalışmayı tercih edebilir
Kesinlikle çok mantıklı olacaktır.
Haber tamamen kolpa, orası ayrı. 50-60 bine çırak çalıştıracak da adam bulamayacak
Haber tamamen kolpa, orası ayrı. 50-60 bine çırak çalıştıracak da adam bulamayacak
12 saat çalışacak, işe geliş gidiş süresi de 2 saatini alsa, etti 14 saat. 8 saat de uyusa, 22 saat yapar. Bu insanların hiç mi özel hayatı olmasın? Hiç mi kendilerine, ailelerine vakit ayırmasın? Birini 12 saat çalıştırmak insanlık dışı bir harekettir.
murim
Uzman
Bizim kuruyemiş işi yapan bir aile dostumuz var; 50 yıldan fazla bu işi yapıyorlar. Adam 6–7 ay işçi aradı; mal geldiğinde taşıyacak, sabah dükkânı temizleyecek, yemek masrafı falan karşılayacaktı. Adam bulamadı, gelenler hep kendisi gibi yaşlı
. Sonunda dayanamadı, Suriyeli birini işe aldı. Adam işe dört elle sarıldı; şimdi dükkâna ortak, evini de aldı, düzenini de kurdu, piyasayı da öğrendi. Ne diyeyim.
Son düzenleyen: Moderatör:
Blackraven
Üstün
@Blackraven hocam geçen bir konuda 'evde boş durmanın maliyeti 50 bin TL, çektiğiniz sifon bile masraf' demiştiniz. Sizin hesaba göre bu 60 bin liralık işe giren kişi, ancak kafa kafaya mı geliyor yani? Sizin o bahsettiğiniz 'sifon maliyetini' dert etmeden yaşamak için minimum bu maaş mı lazım?.
Kendi evinde yaşayıp kendi ayaklarının üstünde durmak isteyen biri için evet tabi bunda lokasyonda önemli.
- Makaleler
- 4
Yurtdışında 14 saat çalışıyorum günde. Termik santralde elektrik işçisi babamın da hikayeleri benzer. Özellikle çalışmaya ilk başladığı seneler için söylüyorum. Diğer arkadaşların beklentileri neler tam bilmiyorum ancak belli bir seviyeye gelmeden ve hiçbir fedakarlık yapmadan şu devirde çalışmak hayal bilginiz olsun. Dünya nüfusu artık 6 milyar değil. Kimse size 8 saati doldurdun eve git yorulma demez. 12 saatte bir şey yok genç adama. Parasını şusunu busunu demiyorum, sadece çalışma konseptinden bahsediyorum, rekabet çok fazla.