Bütçe
Maksimum 5.000 TL

Towande

Becerikli
Selamlar,

Antalya'dayım ve malum sıcak/nem yüzünden odada durulmuyor. Odam için maksimum 5000 TL bütçeyle soğutucu veya vantilatör arıyorum (klima düşünmüyorum, o yüzden klima önermezseniz sevinirim).

Sulu/buzlu hava soğutucuların Antalya neminde odayı iyice saunaya çevirmesinden çekiniyorum. Bu yüzden hava akışı gerçekten güçlü bir vantilatöre (ayaklı veya kule tipi) ihtiyacım var.

Antalya gibi nemli yerlerde yaşayıp memnun kaldığınız, performansı yüksek cihaz tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam,

Antalya'dayım ve malum sıcak/Nem yüzüNdeN odada durulmuyor. Odam içiN maksimum 5.000 TL bütçeyle soğutucu veya vaNtilatör arıyorum (klima düşüNmüyorum, o yüzdeN klima öNermezseNiz seviNirim).

Sulu/buzlu hava soğutucularıN Antalya NemiNde odayı iyice sauNaya çevirmesiNdeN çekiNiyorum. Bu yüzdeN hava akışı gerçekteN güçlü bir vaNtilatöre (ayaklı veya kule tipi) ihtiyacım var.

Antalya gibi Nemli yerlerde yaşayıp memNuN kaldığıNız, performaNsı yüksek cihaz tavsiyeleriNizi bekliyorum. ŞimdideN teşekkürler.

Hocam, klima istememe sebebiniz bütçe mi bilmiyorum ama ben de nem'li bir şehirde yaşıyorum ve vantilatör aldım. Her şeyi denedim fakat bugün klima ile çok keyifle bilgisayar oyNuyorum. Şahsen eğer bütçe ise klima istememe sebebiniz, biraz bütçe artırmak için biraz daha sabretmenizi öneririm.

Selamlar,

Antalya'dayım ve malum sıcak/nem yüzünden odada durulmuyor. Odam için maksimum 5000 TL bütçeyle soğutucu veya vantilatör arıyorum (klima düşünmüyorum, o yüzden klima önermezseniz sevinirim).

Sulu/buzlu hava soğutucuların Antalya neminde odayı iyice saunaya çevirmesinden çekiniyorum. Bu yüzden hava akışı gerçekten güçlü bir vantilatöre (ayaklı veya kule tipi) ihtiyacım var.

Antalya gibi nemli yerlerde yaşayıp memnun kaldığınız, performansı yüksek cihaz tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Alabiliyorken klima almanız lazım. Yaza girdik, fiyatlar yavaş yavaş artmaya başladı. Vantilatör sizi maalesef kurtarmaz.

Hocam, klima istememe sebebiniz bütçe mi bilmiyorum ama ben de nem'li bir şehirde yaşıyorum ve vantilatör aldım. Her şeyi denedim fakat bugün klima ile çok keyifle bilgisayar oyNuyorum. Şahsen eğer bütçe ise klima istememe sebebiniz, biraz bütçe artırmak için biraz daha sabretmenizi öneririm.
Alabiliyorken klima almanız lazım. Yaza girdik, fiyatlar yavaş yavaş artmaya başladı. Vantilatör sizi maalesef kurtarmaz.
Duvarı delemiyorum maalesef tek oda için.

Vantilatör sadece ses yapar başka işe yaramaz.

Hocam, yanlış anlaşılma olmasın ama bizde buharlı vantilatör var, açtığın zaman buz gibi hava üflüyor. Ses de fazla yapmıyor. Dediğiniz şey modelden modele göre değişir. Ben en iyisinden aldım, gerçi ürünümden memnunum.

Hocam, yanlış anlaşılma olmasın ama bizde buharlı vantilatör var, açtığın zaman buz gibi hava üflüyor. Ses de fazla yapmıyor. Dediğiniz şey modelden modele göre değişir. Ben en iyisinden aldım, gerçi ürünümden memnunum.
5 bin liraya ondan yoktur herhalde.

Duvarı delemiyorum maalesef tek oda için.

Duvarı delemiyorsan portatif klimaları düşünebilirsin. Sulu serinleticiler ile karıştırılmasın diye bu ayrıntıyı veriyorum: Bu cihaz normal bir klima gibi içindeki gaz sayesinde içeri serin hava üflüyor ve sulu serinleticilerin aksine sadece kişiyi değil ortamı soğutuyor. Küçük odalar için ideal olabilir. Bunlar tahliye borusu ile ısınan havayı dışarı atıyor. Onu pencereden dışarı uzatıyorsun. Pencereyi kapatmak ve yalıtmak için yanında fermuarlı aparat da gönderiyorlar.
Fakat bazı sorunları var: Normal bir klimadaki dış ünite, portatif klimada bütünleşik olduğu için haliyle gürültü sorunu oluyor. En az 65-70 desibel diyebilirim. Ayrıca senin bütçenin 2 katı fiyatı var. Bu şartlara rağmen alabilme imkanın varsa mutlaka değerlendir.

Eğer ben terlemeden otursam yeter, diyorsanız Philips CX2550 veya kumandalısını isterseniz bir üst seviyesini üzerinize üfleyecek şekilde bırakırsanız, işinizi görecektir.

Soğuk olmasını beklemeyin ama en azından oturduğunuz yer de sıcak basmaz ve teriniz hızlı buharlaşacağı için sıcakmış gibi hissetmezsiniz.