Kilo almak da vermek de tamamen matematik işidir. Günlük kalori ihtiyacından fazlasını yersen kilo alırsın, günlük kalori ihtiyacından azını yersen kilo verirsin. Denklem böyle.

İlaçlar senin iştahı açmış olabilir, ancak yine yemeyebilirdin. Kendi iradenin zayıflığı sebebiyle yaşadığın sonuçları seni tedavi eden ilaçlara veya doktorlara yükleme. Herhangi bir psikiyatrik ilaç kullanmayan, normal bir şekilde kilo verme aşamasında olan, yani her gün kalori açığı yaratan birinin de gün içinde iştahı yüksektir. Çünkü bu kişi karnını doyurmuyor, her gün aç uyuyor. Her gün iştahı yüksek yani. Ama iradeli olduğu için yemiyor, kilo veriyor.

İştahın yüksekliği bir şeyi değiştirmez yani bu konuda. Asıl mesele iradeli olmakta.

İlaçlar metabolizmayı yavaşlatabilir veya aşırı açlık yaratabilir. Bu iki durumda da kilo alımı kaçınılmazdır. Tamam aldığın kalori yaktığını geçerse kilo alırsın ama ilaç seni yemeye teşvik ediyor. Sen tabii kullanmadığın için rahatça atıp tutuyorsun. İç bakalım bir uyku ilacı uykuya dayanabiliyor musun? İşte bu ilaçlar da o kadar kuvvetli açlık yapabiliyor. Ben bile ilaç kullanmadan biraz psikolojik zayıflığımdan dolayı 1 senede 20 kilo aldım. Ha almayabilirdim ama irademe dayanamadım. Bu işe ilaç girince durum daha da zora sokuluyor.

Son düzenleme:
İlaçlar metabolizmayı yavaşlatabilir veya aşırı açlık yaratabilir. Bu iki durumda da kilo alımı kaçınılmazdır. Tamam aldığın kalori yaktığını geçerse kilo alırsın ama ilaç seni yemeye teşvik ediyor. Sen tabii kullanmadığın için rahatça atıp tutuyorsun. İç bakalım bir uyku ilacı uykuya dayanabiliyor musun? İşte bu ilaçlar da o kadar kuvvetli açlık yapabiliyor. Ben bile ilaç kullanmadan biraz psikolojik zayıflığımdan dolayı 1 senede 20 kilo aldım. Ha almayabilirdim ama irademe dayanamadım. Bu işe ilaç girince durum daha da zora sokuluyor.
Çok haklısınız hocam geçmiş olsun bu arada umarım sizde ideal kilonuza tekrar gelirsiniz. Ve sağlığınıza tekrar kavuşursunuz.

Eğer ilaç davalarını veya belgesellerini izlerseniz biraz hak verebilirsiniz bu harekete diye düşünüyorum.