USB'ler artık çok problem değil. Eski autorun desteği (artık Windows 10/11'de isim ve ikon değişikliği dışında pek bir desteği kalmadı) virüslere neden oldu.
Artık USB'den virüs kapmanız için USB'deki bir EXE, BAT, VBS veya LNK dosyasını (yürütülebilir formatlar) çalıştırmanız gerekiyor.
Bence gerekli. TR yama indirdim ve RAR dosyasını açmadan önce iki yamayı kıyasladim. İndirdiğim yamanin Endonezya'dan gönderildiğini görünce direk iptal edip diğerini kullandım. Fark etmeden patlayabilirdim. Endonezya'dan olması güvensiz demek mı bilmiyorum ama ben yeşil forumda paylaşıldığı için guvenmistim ve görünce iptal ettim.
Crackli programlar ile işiniz yoksa Defender gayet yeterli. Tarayıcıya da reklam engelleyici kurarsın mis gibi. Yok benim kafam rahat etmez diyorsan Malwarebytes ve KVRT indirip ayda 1 taratabilirsin.
Bence gerekli. TR yama indirdim ve RAR dosyasını açmadan önce iki yamayı kıyasladim. İndirdiğim yamanin Endonezya'dan gönderildiğini görünce direk iptal edip diğerini kullandım. Fark etmeden patlayabilirdim. Endonezya'dan olması güvensiz demek mı bilmiyorum ama ben yeşil forumda paylaşıldığı için guvenmistim ve görünce iptal ettim.