Anti-virüs kullanmaya gerek var mı?

Anti-virüs kullanmaya gerek var mı?

• Evet

• Delikanlı adam anti-virüs kullanmaz moruk :)

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Takarsın bir USB sonra sönmez reisi yanında görürsün. Av şart.
USB'ler artık çok problem değil. Eski autorun desteği (artık Windows 10/11'de isim ve ikon değişikliği dışında pek bir desteği kalmadı) virüslere neden oldu.
Artık USB'den virüs kapmanız için USB'deki bir EXE, BAT, VBS veya LNK dosyasını (yürütülebilir formatlar) çalıştırmanız gerekiyor.

Windows için Windows Defender gayet yeterli. Ücretli anti-virüslere para yedirmeye gerek yok. Defender + VirusTotal ikilisi gayet işinizi görecektir.

Format sonrası yaptığım ilk işlem Windows Defender'ı komple devre dışı bırakmak oluyor. Neyi nerden indirdiğini bilirsen gerek yok diye düşünüyorum.

Bence gerekli. TR yama indirdim ve RAR dosyasını açmadan önce iki yamayı kıyasladim. İndirdiğim yamanin Endonezya'dan gönderildiğini görünce direk iptal edip diğerini kullandım. Fark etmeden patlayabilirdim. Endonezya'dan olması güvensiz demek mı bilmiyorum ama ben yeşil forumda paylaşıldığı için guvenmistim ve görünce iptal ettim.

Windows kullanıyorsanız evet. Gelişmiş bı paket değil de Kaspersky Free gibi bı meret işinizi gayet görür.

Crackli programlar ile işiniz yoksa Defender gayet yeterli. Tarayıcıya da reklam engelleyici kurarsın mis gibi. Yok benim kafam rahat etmez diyorsan Malwarebytes ve KVRT indirip ayda 1 taratabilirsin.

Nereden gönderildiğini nasıl kontrol ettiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…