Selam forumdaki hocalarım, bilgisayarımı sıfırlayıp bir antivirüs kurup bilgisayarımda hiç özel bir şey barındırmayarak full güvenilir olarak bahsedilen ve herkesin bildiği kaşıklı abladan oyun indirmek mantıklı mı? Bilgisayarımda kredi kartı gibi özel şeyler kullanmayacağım sadece oyun.

Önceden birkaç kere kullandım bir sorun da olmadı ama bıraktım. Yani şahsen 25-30 TL verip offline hesap alıp oynamayı tercih ediyorum. Eğer offline hesabı satılmayacak kadar ünsüz bir oyunsa Epic'te ucuzsa oradan alırım. Orada da yoksa ya kaşıklı abladan indiririm ya da değmez diyip oynamam.

Selam forumdaki hocalarım, bilgisayarımı sıfırlayıp bir antivirüs kurup bilgisayarımda hiç özel bir şey barındırmayarak full güvenilir olarak bahsedilen ve herkesin bildiği kaşıklı abladan oyun indirmek mantıklı mı? Bilgisayarımda kredi kartı gibi özel şeyler kullanmayacağım sadece oyun.
Aslında güvenilir kabul edilen yerlerden indirdiğinizde problem yaşamazsınız. (Bunu dediğimde beni yargılayanlar olacaktır ancak ben bir oyuna bir seferde 1000 TL gibi fiyat vermeyi kabullenemiyorum.) Geçtiğimiz kasım ayına kadar Kaspersky kullandım; sonradan bıraktım çeşitli sebepler dolayısıyla. İndirdiğiniz dosyayı bildiğiniz zaman problem yaşamazsınız.

Antivirüs kurup korsan oyun oynamak mantıklı değildir. Antivirüsler kırılmış oyunun açılması, oynanması vb. dosyaları tehdit olarak algılar ve size sormadan otomatik olarak siler. Bazı durumlarda istisnalara ekleseniz bile inadına siliyor, tüm oyun keyfiniz kaçıyor.

Ya korsan oyun oynamayın, ya antivirüs kullanmayın.

Ben PlayStation Store'dan parası neyse verip koltuğa uzanıp bam güm oynayıp kalkmayı seviyorum. Zaten tüm gün bilgisayar başında iş yapıyoruz bir de oyunu bilgisayar başında oynasam keyif alamam diye düşünüyorum. Kaldı ki bir de teknik tarafıyla uğraşacaksın vs.

Lakin gel gelelim bu işler artık ciddi maddiyat istiyor. Ayıracak bütçem yoksa ve elimdeki donanım buysa kim ne diyebilir.