dida12

Becerikli
Bugün bilgisayarı açtığımda renkler çok soluktu. Ayar yapmak için monitörün tuşuna bastığımda, tüm ayarların aşağıdaki şekilde pasif olduğunu gördüm. Defalarca resetledim, farklı ekran kartı girişlerini denedim, fakat sorun hâlâ devam ediyor.

20250926_135610.webp

Sadece Adaptive Sync, Dial Point ve Overdrive ayarları değiştirilebiliyor; diğerleri pasif durumda.

Ayrıca HDR ayarı hem monitörden hem Windows'tan kapalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Overdrive daha hızlı (faster) yapın. Eko veya güç modu falan varsa değiştirin. MBR ve MBR sync kapalı olmalı.

Aynı sorun bende de var eski monitörümden renkleri bana daha iyi denmesine rağmen çok soluk ve parlaklığı kısık geldi az sonra HDMI ile deneyeceğim DP de mi bir sorun var diye. Renk alanı ayarı var Picture kısmında onu Panel Native yapın birçok ayar açılacaktır ama parlaklık 100'de de çok kısık geliyor bana.

Sonradan HDMI ile denedim monitör ilk bi' nedense kafayı yedi sonra hallettim hiçbir fark yok yine soluk gibi geliyor eski G241 E2 modeli monitörüme göre.

Son düzenleme:
Bugün bilgisayarı açtığımda renkler çok soluktu. Ayar yapmak için monitörün tuşuna bastığımda, tüm ayarların aşağıdaki şekilde pasif olduğunu gördüm. Defalarca resetledim, farklı ekran kartı girişlerini denedim, fakat sorun hâlâ devam ediyor.

Eki Görüntüle 187856

Sadece Adaptive Sync, Dial Point ve Overdrive ayarları değiştirilebiliyor; diğerleri pasif durumda.

Ayrıca HDR ayarı hem monitörden hem Windows'tan kapalı.
Orada renk seçeneği olması lazım ayarlarda kurcala biraz onu değiştir ondan dolayı pasif hale geliyor.