Televizyonun görüntü kablosu bozuktu, ben de monitörünkini ödünç almıştım ve geri taktığımda monitör görüntü vermiyordu.

PC'yi açıyorum, fanlar yanıyor, klavyenin CAPS ve Num ışıklarını kapatıp açabiliyorum.

Zaten monitör daha geçen gün de görüntü vermemişti. HDMI kablosu ve DP kablosu denedim, nafile. Monitörün port tuşu çalışıyor, DP ile HDMI arasında gidip gelebiliyorum, her ne kadar görüntü vermese de. Ama monitörün ayarlar menüsü tuşu çalışmıyor. Yapay zekâ kilitlendiğini söylüyor bu yüzden.

Bu sebeple yapay zeka statik elektrik biriktiğini söylemişti. Monitörün güç kablosu ve görüntü kablosunu çıkarıp 30 saniye basılı tutup ardından 10 dakika dinlenmeye bırakmamı söylemişti. Monitörün kablosu takılı değilken tuşa bastığımda ışık yanmıştı, gerçekten statik elektrikti herhalde.

Neyse, bu problemi böyle hallettim ama şimdi durduk yere yine oldu.

Evde topraklanma yok, masanın arkasında priz yok, bu yüzden üçlü priz ile odanın diğer tarafından çektim ve ayrıca PC'nin üçlü prizine, ayrıca banyodaki çamaşır makinesine bağlı olan bir üçlü priz daha bağlı. Sanırsam monitörü bu ahmaklık bozdu.

Aklımda bi sebep daha var; biz monitörü aldığımız zamandan beri yani 5 aydır hiç kapatmadık hep uyku modundaydı. Ama bundan oldugunu pek sanmıyorum çünkü eski HP monitörümüzü kendimi bildim bileli uyku modunda kullanıyorduk ve o zamanlar eski evimizde topraklanma vardı sanırsam.

Bilmiyorum belki topraklanmasız evde, 2 üçlü prize bağlı olan çamaşır makinesi ve aylarca kaptmamamız bozdu büyük ihtimal.

Yapay zeka büyük problem olmadığını söylüyor sadece statik elektriği boşaltmam gerektiğini söylüyor 1 saat bekleyerek. Çok fazla statik elektrik birikme etkeni olduğu için 1 saat kadar beklememi önerdi.

Tavsiyeleriniz?

Son düzenleme:
Topraklama konusunu halledin, banyodaki çamaşır makinesinde topraklama yoksa o evde ölüm tehlikesi vardır. O evin elektrik tesisatının düzgün bir elektrikçi tarafından adam edilmesi gerekiyor.