Dostum NVIDIA dediğin bir şirket, şirketler ne yapar? Ürettiği malı övmek için çeşitli pazarlama stratejileri uygular. Sen her merkanın dediğine inanıyor musun? O zaman sana kötü bir haberim var seni fena kandırıyorlar.

Bu testteki tüm IPS, VA ve TN monitörler 1ms diye pazarlanıyor. İncelemenin içinde HP, ASUS, MSI, BenQ vb bir sürü marka var doğru mu? Mesela örnek olarak 8.74ms GtG değerine sahip G274QPX'e bakalım. MSI sitesinde ne diye belirtmiş, 1ms GtG değil mi? E ne oldu hani MSI diye güvenip 1ms aldıydın? Bunu sadece MSI mi yapıyor sanıyorsun? ASUS, LG, Samsung, Dell, Lenovo vb tüm markalar yapıyor.

Önemli olan tarafsız değerlendiren profesyonel incelemecilerdir. Monitors unboxed yüzlerce monitör incelemesi yapan tarafsız bir "Profesyonel monitör" inceleme kanalıdır. Gerçekleri konuşur. NVIDIA ise olmayan şeyleri olmuş gibi pazarlamayı sever. 5070 = 4090 der ama sahte karelerle olduğunu ve gecikmeye sebep olduğunu söylemez. Hiç bu kısımlardan bahsetmez. Böyle bir sürü örnek verilebilir. Sen sadece kendini kandırıyorsun.
Eki Görüntüle 156729
Eki Görüntüle 156730

Hocam ben hiçbir YouTube kanalının yahut konu üzerine yazıp çizen kişi/kurumun doğru veya yanlış bilgi vereceğini iddia etmedim. Eğer kendim tecrübe ettiysem ilk önce kendi deneyimime göre konuşurum. Ben bu listedeki en ucuz monitörlerden birini (Dell G2422HS) satın aldım, bu monitör G-SYNC compatible bir monitör ve daha önce kullandığım FreeSync monitörlere göre VRR flickering problemi yaşatmadı, cidden çağ atlattı eski monitörlerdeki deneyimlerime göre. Hatta bu bile böyleyse G-SYNC çipli monitörler kim bilir nasıldır diye merak ettim, kesinlikle bir gün o seviyede bir monitöre de geçiş yapağım. O site şöyle test yapmış, bu kanal böyle buyurmuş vs. ben yüzde yüz doğru ya da yalan söylüyorlar demiyorum. Kendi deneyimimde böyle gördüm, onu söylüyorum. Siz isterseniz NVIDIA'ya güvenmeyin bahsettiğiniz kaynaklara güvenin, sizin kendi tercihiniz.

Hocam ben hiçbir YouTube kanalının yahut konu üzerine yazıp çizen kişi/kurumun doğru veya yanlış bilgi vereceğini iddia etmedim. Eğer kendim tecrübe ettiysem ilk önce kendi deneyimime göre konuşurum. Ben bu listedeki en ucuz monitörlerden birini (Dell G2422HS) satın aldım, bu monitör G-Sync compatible bir monitör ve daha önce kullandığım FreeSync monitörlere göre VRR flickering problemi yaşatmadı, cidden çağ atlattı eski monitörlerdeki deneyimlerime göre. Hatta bu bile böyleyse G-Sync çipli monitörler kim bilir nasıldır diye merak ettim, kesinlikle bir gün o seviyede bir monitöre de geçiş yapağım. O site şöyle test yapmış, bu kanal böyle buyurmuş vs. ben yüzde yüz doğru ya da yalan söylüyorlar demiyorum. Kendi deneyimimde böyle gördüm, onu söylüyorum. Siz isterseniz NVIDIA'ya güvenmeyin bahsettiğiniz kaynaklara güvenin, sizin kendi tercihiniz.

Sen benim demek istediğimi anlamıyorsun. Senin kullanmış olduğun monitörde G-SYNC ayarlaması iyi olduğu için böyle bir sorun yaşanmıyor. G-SYNC compatible olmasıyla alakalı bir sorun değil. Ucuzlukla veya pahalılıkla bir alakası yok. 26 bin TL'ye satılan OLED'de bile bu sorun yaşanabiliyor. Bunun sebebi monitörle alakalı. Bu dediğin IPS'te nadir, VA da bazen ve OLED de sık sık yaşanan bir sorun. Monitörle alakalı bir durum yani. Panel veya G-SYNC compatible olmasıyla alakalı değil. Sen araştırmadan gidip XG27AQDMg alırsan zaten bu sorun olacak. G-SYNC compatible yazması bir şey ifade etmiyor. Sen zamanında araştırma yapmadan önceki VRR sorunlu monitörü aldığın için bu sorunu yaşamışsın, sonra da başka bir modele geçtiğinde sorun düzelmiş. Bunu da NVIDIA'nın G-SYNC yazmasına bel bağlamışsın. Bununla alakalı değil. NVIDIA kendi ekran kartlarını satmak için markalarla anlaşma yapıyor, markalarda monitörlerini satmak için G-SYNC compatible diye pazarlıyor. G-SYNC compatible olması sorun yaşamayacağının garantisini vermiyor. Aşağıdaki örnek bu forumun sahibinin kullandığı model.

Dakika 2:45'te FPS değişmesi veya dalgalanması olduğu zaman titremeler olduğunu ASUS'un bunun için anti flicker teknolojisini geliştirdiğini ama yırtılmalara sebep olduğunu söylüyor. Hala NVIDIA diyorsunuz, neymiş bu NVIDIA'ya.

Nvidia'nın en sevdiği kullanıcı tipisin, ne derse inanıyorsun. Madem bir kullanıcısın ve kullandım iyiydi demek ki nvidia iyi diyorsun o zaman gsync compatible olan XG27AQDMG'nin reddit yorumlarına bakalım:
Desktop Screenshot 2025.06.22 - 23.48.54.17.webp

Desktop Screenshot 2025.06.22 - 23.49.58.83.webp

Desktop Screenshot 2025.06.22 - 23.50.48.48.webp

Desktop Screenshot 2025.06.22 - 23.51.17.90.webp

Böyle bir sürü örnek paylaşabilirim. Türkçe/yabancı tüm kaynaklar yalan söylüyor. İncelemeler ve kullanıcı yorumları yalan ama Nvidia doğru söylüyor değil mi? @northstar Madem Gsync compatible olan bir üründe sorun olmuyor bu kullanıcı şikayetleri neden? Bana bunun mantıklı bir izahını yapabilir misin? Nvidia'nın iddiası dışında?

Son düzenleme:
Dostum NVİDİA dediğin bir şirket, şirketler ne yapar? Ürettiği malı övmek için çeşitli pazarlama stratejileri uygular. Sen her merkanın dediğine inanıyor musun? O zaman sana kötü bir haberim var seni fena kandırıyorlar.

Bu testteki tüm İPS, VA ve TN monitörler 1ms diye pazarlanıyor. İncelemenin içinde hp, asus, msi, benq vb bir sürü marka var doğru mu? Mesela örnek olarak 8.74MS GTG değerine sahip G274QPX'e bakalım. Msi sitesinde ne diye belirtmiş, 1MS GTG değil mi? E noldu hani MSİ diye güvenip 1ms aldıydın? Bunu sadece msi mi yapıyor sanıyorsun? Asus, LG, Samsung, DELL, Lenovo vb tüm markalar yapıyor.

Önemli olan tarafsız değerlendiren profesyonel incelemecilerdir. Monitors unboxed yüzlerce monitör incelemesi yapan tarafsız bir ''Profesyonel monitör'' inceleme kanalıdır. Gerçekleri konuşur. Nvidia ise olmayan şeyleri olmuş gibi pazarlamayı sever. 5070=4090 der ama sahte karelerle olduğunu ve gecikmeye sebep olduğunu söylemez. Hiç bu kısımlardan bahsetmez. Böyle bir sürü örnek verilebilir. Sen sadece kendini kandırıyorsun.
Eki Görüntüle 156729
Eki Görüntüle 156730

Hatta recep baltaş aynı modeli kullanıyor, incelemede dakika 2:45 te oyunda fps dalgalanması olduğu zaman titremeler olabiliyor diyor. Asus bunun için anti flicker ayarı geliştirmiş ama yırtılmalara sebep oluyor diyor. İster inan ister inanma bu monitör gsync compatible resmi desteği var ve vrr titremesi sorunu yaşıyor. Çünkü oled ve va panellerde yaygın bir sorun. @northstar Yani özetle pazarlama stratejisinden ibaret, lafta sorun yaşamayacağını söylüyor ama gerçekte böyle değil. Tamamen aldığın monitörle alakalı bir sorun. Eğer iyi çalışıyorsa zaten iyidir, eğer sorunluysa gsync compatible bile yazsa bir anlamı kalmıyor. Profesyonel incelemeci de aynı şeyleri zaten söylüyor.

Hocam şu konuya bakabilirmisiniz? https://techolay.net/sosyal/konu/aoc-24g42e-monitorde-kararsizlik-sorunu.121145/#post-1132235