Rehber AOC 24G4X panel bilgisi ve değerlendirme

Siz daha iyi bilirsiniz, her monitörde kesin bu grenli görünüm var o zaman. Benim bu görüntüden kurtulmam için illa oled bir monitör mü almam gerekiyor? Çünkü can sıkıcı bayağı. Yani oyun oynuyorum koyu renklerde eyvallah belli olmuyor da, gökyüzüne bakıyorum güneşe bakıyorum. Can sıkıcı bir pütürlük var orada. Ya da benim 24G4X'imde fazla grenlidir belki. AOC diye güvendim aldım ama.

@Platon, fotoğraf çekerek aktarabileceğin bir şikayet ise çekip buraya at. Şikayetin normal değil gibi çünkü.
Fotoğrafla gözükecek bir şey değil ama size bir konu atayım, belki oradaki arkadaş benim sorunumu daha iyi açıklıyordur, aynı sorunu yaşıyoruz çünkü. Monitörünüzde beyaz bir sayfa açın veya mavi, açık renkli olsun. Aşağı doğru çok yavaş bir şekilde scroll yapın. Sanki kalıntı var monitörün önünde ve o yavaş yavaş hareket ediyor. Yani pürüz var monitörün üzerinde. Dediğim gibi, koyu renklerde belli olmuyor ama oyunlarda olsun veyahut açık temalı bir şeylerde gezinirken o pürüz rahatsız edici. Aşağıya bununla ilgili bir resim attım. Bu ya grenle alakalı, pürüzlü gözükmesi yani. Ya da 24 inç monitörde 1080p ile alakalı. Belki de gren yerine pikselleri görüyorum, siz normal mesafeden oyun oynarken veya gezinirken, pikselleri görüyor musunuz? Laptopumda denedim, 15 inç falan, onda görüntü cam gibi. Halbuki o da IPS zaten. Bir asus monitöre baktım, M1A diye bitiyordu sonu yanlış hatırlamıyorsam, bahsettiğim görüntü onda da vardı. Pikseller belirgin kısacası. Belki de kaplamadan ziyade 1080p kullanıyor olmamdır ama insanlar bundan şikayet etmiyor, o yüzden sadece bu sorunun bende olabileceğine dair şüpheye düştüm.

Açıkçası bu sorunun doğrudan şu sebepten olduğuna dair bir şey diyemem ama bu durum monitör menüsünde bulunan farklı modlara geçiş yapıldığı durumda da meydana gelebiliyor, NVIDIA/AMD üzerinden renk ayarı yapıldığında da meydana gelebiliyor, panel arızası da olabiliyor, kullanılan mat kaplamadan da kaynaklanabiliyor, panelin homojenlik testinden başarısız çıkmasından da kaynaklanabiliyor.

O zaman standart bir 1080p IPS monitör böyle gözükmemeli diyorsunuz, teşekkür ederim. Bir dahakine görmeden almam artık.

O zaman standart bir 1080p IPS monitör böyle gözükmemeli diyorsunuz, teşekkür ederim. Bir dahakine görmeden almam artık.
Bu arada @The Man From Earth 24G4X kullanıyor, hatta ben onun monitörünün başına da oturdum ama böyle bir şeye rastlamadım diye hatırlıyorum çünkü dikkat çekici bir şey yaşadığın problem, ister istemez gözüm çarpardı.

Açıkçası monitörü LCD temizleyici ile temizledikten sonra böyle olduğunu fark ettim, daha önce var mıydı yoksa ben temizledikten sonra mı oldu emin değilim. AOC Teknik servisine de sordum, kullanabilirsiniz dediler, o yüzden ondan kaynaklı olduğunu sanmıyorum. Belki de bana arızalı geldi. Etiketlediğiniz arkadaş uzun süredir kullanıyordur muhtemelen, o da yorum yaparsa ben de var yok diye çok sevinirim. Çünkü ASUS bir monitöre daha baktım, orada da vardı tam dediğim şey. Belki de herkeste vardır ama ben yanlış anlattığım için kafanızda başka bir sorun olarak hayal ettiniz bilmiyorum. Arkadaş da yardımcı olursa sevinirim, teşekkürler.

Bu arada pek önemsemedim ama monitörüm mikrofiber bezden dolayı üzerinde şu şekilde izler var. Tozlardan değil, çizgi şeklinde olan izlerden bahsediyorum, bezle sildikten sonra çıkan iz. Bu görüntüye etki edip söylediğim soruna sebebiyet veriyor olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…