19xyz

Üyecik
Windows 11 ekranım kalitesiz, piksel piksel. Monitörüm AOC 24G4ZR, 5070'li sistemim var. Renk ayarları falan da yaptım, DP kablosuyla ekran kartına bağlı fakat kalitesiz veriyor.

Dosya Ekleri

• 86710674-C702-4042-9A35-FDED37EFD5E7.webp
    86710674-C702-4042-9A35-FDED37EFD5E7.webp
    2,4 MB · Görüntüleme: 45
NVIDIA Denetim Masası'na gir ve Çözünürlük Değiştirme sekmesine gel. Burada NVIDIA renk ayarlarını kullan seçeneğini işaretle. Çıkış renk formatının RGB, çıkış dinamik aralığının ise mutlaka Full olduğundan emin ol. Eğer bu Sınırlı kalmışsa, siyahlar griye çalar ve gradyan geçişlerinde pikselleşme görürsün. İkinci olarak, Windows 11'in Ölçeklendirme ayarını kontrol et. Eğer %125 gibi bir değerdeysen, Windows bazı pikselleri yapay olarak genişlettiği için görüntü netliğini kaybeder. Bunu %100'e çekip test et. Ayrıca, monitörün kendi OSD menüsünden (fiziksel tuşlarla açılan menü) Clear Vision veya Sharpness ayarını kontrol et bu ayar gereğinden yüksekse kenarlarda beyaz parlama ve yapay bir keskinlik oluşturarak görüntüyü piksel piksel gösterir. 50 civarı idealdir. Son olarak, rtx 50 serisi bir kart kullandığın için NVIDIA Denetim Masası'nda Görüntü Ölçeklendirme özelliğinin açık olup olmadığını kontrol et. Eğer NIS açıksa ve düşük bir çözünürlüğü yukarı ölçeklendiriyorsa, masaüstü kalitesini ciddi oranda bozar. Bunu kapatıp panelin doğal çözünürlüğünde kaldığından emin olmalısın.