Mavz 2K

Başarılı
İyi sosyaller, Lenovo ipg3 laptopa sahibim ve AOC 24G4X aldım monitör olarak sonrasında ikisi de 2.0 HDMI desteklediği için kutudan çıkan monitörün hdminı taktım ancak 120Hz de kalıyor. Kablolar da hiçbir sorun veya 1.4 gibi bir şey olmaması lazım içinden çıktı sonuçta. Ancak dediğim gibi neyi ayarlayacağımı bilemedim ayrıyeten NVIDIA panelde de ekran kısmında monitör ayarı yapamıyorum Intel grafik merkezine gittiğimde ise orada da Hz veya başka ayar yapamıyorum Intel dahili ekran kartını devre dışı bıraktığımda monitörün ekran gidiyor herhalde bu monitör dahili GPU'ya bağlı fakat ne yapacağımı bilemedim.

1. Kutusundan çıkan kablo 2.0 olmak zorunda değil, ekstra kablo satın almanız için daha düşük bir değere sahip kablo konmuş da olabilir.
2. Lenovo IdeaPad Gaming 3'e sahipsiniz evet ancak bu modelin bir sürü alt modeli var; AMD işlemcili, AMD ekran kartlı, NVIDIA ekran kartlı, Intel işlemcili vs. Bize tam model adı lazım.

1. kutusundan çıkan kablo 2.0 olmak zorunda değil, ekstra kablo satın almanız için daha düşük bir değere sahip kablo konmuş da olabilir.
2. Lenovo IdeaPad gaming 3'e sahipsiniz evet ancak bu modelin bir sürü alt modeli var; AMD işlemcili, AMD ekran kartlı, NVIDIA ekran kartlı, Intel işlemcili vs. bize tam model adı lazım.

Doğru dediniz bilgisayarcıya gidip bakacağım 1.soru için HDMI 2.0 takıp,2.soru ise Lenovo ipg3 15IHU6 NVIDIA RTX3050 ekran kartı ve i511300H şeklindedir.

Belli ki bu konuya yardım edebilecek birisi yok ki bu sebeple bilgisayarcıya gitmem gerekecek.

Son düzenleme:
Kullandığınız çözünürlük ne ise o çözünürlükte 180 Hz desteklediğinden emin olduğunuz bir HDMI kablosu alıp onunla deneyin bir de.

Evimde 2 adet HDMI vardı denedim bir fark olmadı elimde başka kablo yok ayrıyeten sorun sadece bu değil, NVIDIA Control panelde de ayar yapamıyorum.

Merhaba,

Sırf konuya cevap yazmak için kayıt oldum,

İlgili monitör ve laptop modellerini internette inceledim, monitör içinde çıkan kablolar aldığınız ürüne göre değişkenlik göstermektedir.
Benim dikkat çekmek istediğim daha önce deneyimlediğim bir durumdan bahsetmek isterim. Sözde üzerinde 4K ibaresi bulunan ve monitör'ünkutusundan çıkan orijinal HDMI kablosu ile ile 165Hz olan monitörüm 144Hz çalışmakta DisplayPort'la bağladığım zaman 165Hz'ye çıkmakta.

1 - HDMI kablonuz bu hzlere çıkmanızı engelliyor olabilir,
2 - Ekran kartı sürücüleriniz güncel olmayabilir.
3 - Sistem yük altına girmeden RTX 3050 ekran kartına geçiş yapmadığı ve Intel grafik kartınız yetersiz kaldığı için istediğiniz Hz erişemiyor olabilirsiniz.
4 - Belki de HDMI da alabileceğiniz en yüksek değeri alıyorsunuz daha üst hzleri görmek için DisplayPort bağlantısına ihtiyacınız olabilir.(Ama doğru modele bakmış isem DisplayPort sahip değilsiniz)

Ekte sizin için bir görsel paylaştım monitör'üm 165Hz ama görünen 144Hz

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    15,4 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
Merhaba,

Sırf konuya cevap yazmak için kayıt oldum,

İlgili monitör ve laptop modellerini internette inceledim, monitör içinde çıkan kablolar aldığınız ürüne göre değişkenlik göstermektedir.
Benim dikkat çekmek istediğim daha önce deneyimlediğim bir durumdan bahsetmek isterim. Sözde üzerinde 4K ibaresi bulunan ve monitör'ünkutusundan çıkan orijinal HDMI kablosu ile ile 165Hz olan monitörüm 144Hz çalışmakta DisplayPort'la bağladığım zaman 165Hz'ye çıkmakta.

1 - HDMI kablonuz bu hzlere çıkmanızı engelliyor olabilir,
2 - ekran kartı sürücüleriniz güncel olmayabilir.
3 - sistem yük altına girmeden RTX 3050 ekran kartına geçiş yapmadığı ve Intel grafik kartınız yetersiz kaldığı için istediğiniz Hz erişemiyor olabilirsiniz.
4 - belki de HDMI da alabileceğiniz en yüksek değeri alıyorsunuz daha üst hzleri görmek için DisplayPort bağlantısına ihtiyacınız olabilir.(ama doğru modele bakmış isem DisplayPort sahip değilsiniz)

Ekte sizin için bir görsel paylaştım monitör'üm 165Hz ama görünen 144Hz.

Teşekkürler öncelikle ekstra hassasiyetiniz için,1. dediğiniz gibi HDMI 2.0 olmayabilir ki yarın o işe bakacağım,2.ekran kartı sürücülerim güncel yani elle de kontrol ettim,3.işte bu benim dediğim PhysX ve monitör Intel Xe'ye bağlı gözüküyor fakat nasıl diğer ekran kartına geçeceğini bilmiyorum çünkü NVIDIA da ayar da yaptırtmıyor,3. ise yine HDMI 2.0 konusuna çıkıyor ve yarın gidip emin olduğum bir HDMI 2.0 ile deneyceğim. Elimde DP girişi yok dönüştürücü ile kayıp yaşarım o yzdn HDMI emin olduğumla denemem lazım olmazsa başka bir şekilde halletmem lazım.

Merhaba,

Sağ tık yaptığınızda Nvidia Denetim Masasını Görebiliyor ve açabiliyor musunuz, Bu işlemi yaparken harici monitör leptop'ınıza bağlımı? Eğer bu işlemi yaparken harici bir mönüter bağlı ise işlem yaptırmayabilir veya diğer seçenekleri göremeye bilirsiniz.