Rehber AOC 27G42E monitör alınır mı?

O zaman 1000:1-1200:1 kontrast oranı ve ortalama 250-300 nit parlaklığı var gibi gözüküyor. Msi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sözde ucuz olması ve kalibrasyonunun iyi olmasından ötürü övülmüş. TR fiyatı bana pahalı geldi. R27QE ve G274QPF E2 gibi modellerle yakın fiyatta satılıyor.

Bu arada ben AW2725DF'yi SRGB modda kullanıyorum, hata mı ediyorum sizce? Diğer modlarda gamut değeri aşırı yüksek olduğu için renkler gözlerimi alıyor resmen. Çok doygun gözüküyor. Hem rahatsız edici derecede fazla hemde gözlerimi yoruyor. Ama 30k para veripte düz SRGB monitör almış gibi de olmak istemiyorum. Böyle kullanmam saçma mı? SRGB mod biraz soluk gözükse de (mecburi) diğer modlardan daha çok hoşuma gidiyor.

Son düzenleme:
@2254, kalibrasyon yorumu sacma geliyor. 100 tane alirim dE 1.00 cikar 101.'yi alirim dE 3.00 cikar sonra bir guzel soverim incelemeyi yapan kanala. dE sertifikasi cikmayan bir oyuncu monitorunde kalibrasyon yorumu yapmak son derece mantiksiz.
Bu arada 2.yazdığım mesaj hakkında ne düşünüyorsunuz?

Monitoru kullanan sensin, boruyu otturecek kisi de sensin. Ister 0 parlaklikta kullan, ister sRGB modda kullan, ister en sacma sapan dE sapmasi olan modda kullan. Nasil mutluysan oyle devam et.

@2254 cesitli test patternlari bulunduran siteler var, o sitelerde bulunan test patternlarini kullanarak gozunu yormayan ayarlamalar yapip sRGB moddan daha iyi deneyim elde edebilirsin.

sRGB bile yoruyor, gece ışığını %30 açıp renk doğruluğunun içinden geçtikten sonra anca bakabiliyorum ekrana. Aynısını G274QPF QD de yaşamıştım. Tek gözlerimi yormayan model VP249QGR idi. Arka ışık titremesinden kaynaklı olur mu diye düşündüm incelemelerde bir sorun yok. VRR desem zaten bir tek oyunlarda sıkıntı oluyor.

Mavi ışık miktarından belki diyeceğim ama emin değilim. Bence QD katmanından ötürü gözlerim yoruluyor. Msi İPS modelde öyleydi çünkü. İki monitöründe tüm modları gözlerimi yormakla birlikte dell'in SRGB modu en az yoran mod.

Bundan sonra geçmeyi planladığım model zaten mat woled olacak. SRGB modda kullanınca QD oled olmasının bir avantajı kalmıyor. Gider woled alırım, siyahlar daha siyah. Ayrıca göz yorgunluğu şikayeti daha az. Normalde XG27AQDMG düşünüyordum ama ben alırken 34k'ya satılıyordu. 3k daha ucuz diye bunu aldım, keşke onu alsaydım dedirtmiyor değil.

Hocam bir sıralama yapsaydınız şu modelleri hangi sıraya koyardınız? Fiyat önemli değil, sadece panel kalitesi.
  • AOC 27G42E
  • Lenovo Legion R25i-30
  • Samsung Odyssey G4

Son düzenleyen: Moderatör:
@Uyuyan Sincap, 27G42E'nin panelini bilmiyoruz, o yuzden yorum yapamayiz.

R25i-30 > Odyssey G4

24M2N3200S/00 ve 24M2N3200S/01 aynı monitörler mi? Bunu gördüm ama doğruluğu hakkında bilgim yok.

Bir de bu 24G42E ve 25G42E farklı monitörler mi yoksa bölgeden bölgeye isim mi değişiyor? Bunun parlaklığı 450nit çıkmış.

Burada GS27F renk gamutu açısından %100 sRGB bile çıkmamış. Farklı modda falan mı test etti acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Farkli. Zaten 24G42E olanin paneli 23.8" iken 25G42E olanin paneli 24.5" gozukuyor.
Paylastigim incelemede de %100 sRGB degil GS27F. Paylastigim incelemeye benzer sonuclar elde edilmis bu incelemede de.

Son düzenleme:
Hocam merhaba,

Emeğinize sağlık öncelikle, mis gibi bir rehber olmuş. Pek incelemesine denk gelememiştim bu monitörün. AOC 27G42E uzun bir süredir İtopya'da 6.000 TL'ye satılıyor. Ofisteki RX 470'li emektar bilgisayara almayı düşünüyorum. Kasım 2025 sonu için hala bu monitörü önerir misiniz? Yanına bir de NB H100 alacağım. Bütçe aşağı yukarı bu bantlarda. İlerleyen zamanlarda (özellikle TRT zam muhabbeti gelmeden) bütçeye göre PC'yi 5060 veya 5060 Ti bir hazır sistem ile yenileme düşüncem var. 1080p fazlasıyla yetiyor buraya. 27 inç olması önemli, daha küçüğü yetersiz geliyor. İş ve gündelik kullanım odaklı olacak, ara sıra vakit olursa da oyun oynanır.

Alternatif olarak şunları favoriye almıştım:

MSI MAG 275F 27" 0.5 ms Full HD IPS 180 Hz
ASUS 27" TUF GAMING VG279QL3A 1Ms 180Hz FULL HD IPS

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…