AOC 27G4X monitörün bit derinliği nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Öküz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 165

Öküz

Uzman
@BerkayZ87 27G4X de aynı şekilde mi hocam? Bir de parlaklık niye o kadar önemli? Parlaklığı fulleyince beyaz sis gibi görüntü oluşuyor, %70'te kullanıyorum mesela. Parlaklık yerine panel teknolojisi desek daha doğru olmaz mıydı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Panelin birden fazla teknolojisi var. Dolayısıyla onu söylediğin zaman panelin değer özellikleri ne olacak? Bahsettiğin monitör 8 bit, yani 16.7 milyon renk gösterme olanağına sahip. 300 cd/m2 SDR maksimum parlaklığına sahip. TN, IPS, VA panelleri LED panel olarak geçiyor. OLED teknolojisinde olduğu şekliyle her pikselin kendi aydınlatması olmadığından, yüksek ekran parlaklığı ve düşük ortam aydınlığı olduğu durumlarda sis diye bahsettiğin, özellikle siyahların gri, kahve gibi tonları aldığı durumlar oluşuyor.

@Öküz, 27G4X'in panel bilgisi mevcut değil, bu yüzden native 8-bit midir, 6-bit + FRC midir, 6-bit + Hi-FRC midir bilmiyoruz.

Parlaklığın önemli olma sebebi ise duruma göre değişiyor. Bazı kullanıcılar doğrudan ekrana güneş vuran ve çok ışıklı ortamda bilgisayar kullanan senaryoya sahipse yüksek parlaklığa ihtiyaç duyar. Veya tam tersi senaryoda parlaklığa karşı gözü hassas olanlar ve geceleri ışık kapalıyken monitöre baktığında olabildiğince düşük parlaklıklara çekilebilen modeller önem arz eder.

Ekstra olarak düşük parlaklık isteyen veya ekstra olarak yüksek parlaklık isteyen bir kullanım senaryonuz yoksa tipik kullanıcıya 350-400cd civarı maksimum parlaklığa sahip bir monitör yeterlidir.

Son düzenleme:
Bu konuyu ben açmadım, büyük bir hata yapılmış yetkili birisi benim yerime kendi kendine bu konuyu açmıştır.
Hocam yazdıklarınızı biliyorum moderatörler kendi kafasına göre benim mesajım ile konu oluşturmuş. Ben şu konuya, konuyla alakalı olduğu için Berkay arkadaşa yazmıştım;

Aynı monitör sadece ekranı 24 değil 27 ve konu içerisinde geçen yoruma hitaben sorum sordum yani hem farklı model bir monitör değil hem de sorduğum sorular konu dışında, alakasız değil. Bu tür hareketler forumdan soğutuyor valla en sonunda salacağım burayı. Zaten günde 10dk bakıyorum o da gidecek yakında.

Hocam öncelikle sizin attığını şu yorumdan sonra hemen altına yukarıdaki sorduğum soruyu yazmıştım lakin moderatör kafasına göre iş yapıp sualimi konu haline getirmiş konu başlığını da alakasız bir şey yapmış doğrusu bu durum oldukça canımı sıktı. Ben size ne soruyorum? Başlığa ne yazıyorlar çok acayip bir durum.

Bu konuyu ben açmadım, büyük bir hata yapılmış yetkili birisi benim yerime kendi kendine bu konuyu açmıştır.
Hata değil. Başka bir konuda kendi ürününüz hakkında soru sormamalısınız. O yüzden sizin sorunuz konu olarak açılmış.

Hata değil. Başka bir konuda kendi ürününüz hakkında soru sormamalısınız. O yüzden sizin sorunuz konu olarak açılmış.
Benim sorum konu olarak açıldıysa bu başlık ne? Bit değerini mi sorduk? Renk gamutu - Kontrast - Parlaklık üçlüsündeki parlaklığı sordum. Bir de benim ürünüm olması ne fark ediyor? Konu içerisindeki monitör ile aynı ikincisi yazdığım soru, ayrı konu açılacak kadar alakasız bir şey değil. Mesajım silinse ve bana belirtilseydi en azından daha kapsamlı, tartışabileceğimiz bir konu açardım böyle saçma bir başlıkla o soruyu yazmazdım.

Hepsini geçtim çok basit bir sual ve cevabı da 1-2 cümlelik bir şey mevcut konu içinde gayet tabi cevaplanırdı. Şimdi ben bu gece 200 tane konu açıp hepsini merak ediyorum desem onaylarlar mı? Biliyorum ki zor gelecek Bir bahaneyle 20 tanesini onaylayıp kalanına red verecekler. Allah'tan o kadar işsiz değilim böyle bir şey denemeyeceğim.

@Öküz, konu taşınırken hata olmuş muhtemelen. Bana sorduğunuz soru tam olarak neydi? Başlığı ona göre güncelleyelim. Ek olarak basit bir soru olsa dahi sormuş olduğunuz soruya birden fazla kişi yazdığında konuda dağınıklık olabileceğinden direkt ana konu mesajından bağımsız içerikleri taşıyoruz mevcut konuyu kirletmemek adına.

Bana sorduğunuz soru tam olarak neydi?
Parlaklık yerine panel teknolojisi desek daha doğru olmaz mıydı?
O konu içerisinde sadece sana sorduğum soruydu senin vereceğin cevap yeterli olur zaten başkası da yazmazdı. Valla sorduğuma bin pişman ettiler bırak değiştirme kalsın başlık zaten içeriği okuyanlar anlar. Sorduğum soruya uygun başlık yok çünkü konu olmaması gereken bir soruydu. Basit bir soru.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…