CS2 ağırlıklı FIFA ve hikayeli oyunlar için hangisi alınmalı?

• AOC 24.5 2K 300HZ 1MS

Oy: 4 80,0%
  • MSI 24.5 1080P 300HZ 0.5MS

Oy: 1 20,0%

• Oy verenlerin toplamı
    5
Bu öğrenci indiriminden sadece üniversite öğrencileri mi faydalanabiliyor? Örneğin yeğenimin üstünden kendime de alabilir miyim? Kendisi liseye gidiyor.
Lise de olur. Öğretmen de olur. Üniversite öğretim görevlisi de olur.
Screenshot_20250613_151652_Kiwi Browser.webp

Bu arada 255XF'nin incelemelerine baktım, parlaklık olarak yetersiz bir model. 250cd görüyor %100 parlaklıkta. Renk gamutu olarak da %83 DCI-P3 ve kontrast olarak da 1000:1 civarı ölçüm değerlerine sahip. Q25G4SR'ye saygısızlık olur 255XF ile kıyaslanmak.
Hocam kesin olarak AOC renk doğruluğu, renk derinliği vs. olarak daha iyi değil mi? Benim tek kafamı o 8bit+frc ve 8bit olayı karıştırdı.

MAG 255XF:
1752672199351.webp

@DracheN, renk doğruluğu kıyaslaması yapamazsın bu monitörlerde çünkü hiçbirisi dE 1.00 sertifikası içermiyor. Renk derinliği yani bit değerinin de önemini bu monitörlerde hissedemezsin, profesyonel kullanımda bile hissetmen zor, kaldı ki zaten bit değeri tek başına anlam ifade etmez, 8 bit bir monitör, 8 bit + FRC monitörden daha iyi gradyan performansı sunabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
@DracheN, renk doğruluğu kıyaslaması yapamazsın bu monitörlerde çünkü hiçbirisi dE 1.00 sertifikası içermiyor. Renk derinliği yani bit değerinin de önemini bu monitörlerde hissedemezsin, profesyonel kullanımda bile hissetmen zor, kaldı ki zaten bit değeri tek başına anlam ifade etmez, 8 bit bir monitör, 8 bit + FRC monitörden daha iyi gradyan performansı sunabilir.
Hocam biri 16.7 milyon renk sunabilirken biri 1.07 milyar renk sunuyor. Bu hiç fark etmez mi yani hiçbir şekilde?