Monitör bu sene çıktı, bu konuda bilgi veremem. Panel bilgisi de yok. İnceleme verilerine göre iyi olduğu hakkında yorum yapabiliyoruz sadece. Göz ağrıması da PWM bulundurması ve mavi ışık miktarıyla alakalı bir durum. Bu monitör flicker Free yani titreşimsiz olarak pazarlanıyor, testini görmedim fakat çoğu monitörde bu sorun yok. Mavi ışık miktarıyla alakalı testlerde bulmak çok zor zaten.
Bir de bana göre siyahların ve renk doğruluğunun kötü olması da bir nevi göz yorgunluğunu artırıyor bence. Bu benim kişisel fikrim, olmayabilir de ama benim izlenimim bu şekilde. Ayrıca yüksek renk gamut kullanmakta bence göz yoruyor. Benim monitörde iyi bir sRGB modu var, film, YouTube vs izlerken bunu kullanıyorum. Aksi halde aşırı doygun gözüküyor. Haliyle parlak ve canlı renkler gözlerimi epey yoruyor. sRGB moda alınca düzeliyor. Bu mevzuyla alakalı Reddit'te biraz araştırma yaptığımda benimle aynı fikirde olanları da gördüm ama dediğim gibi bu da kişisel fikrim. Oyun oynarken ve HDR içerik izlerken geniş gamut modunu kullanıyorum.