AOC C27G2A monitördeki Burn-In sorunu garanti kapsamına girer mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zechion
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 183
  • Etiketler Etiketler
    sorunu

Zechion

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba,

Monitörümde Burn-In problemi oluştu. Kendisi AOC C27G2A'e modeli. VA panel bir ürün. Aşağıya Burn-In'in resimlerini bırakacağım.

Bu olayın garanti kapsamında olup olmadığını merak ediyorum. Mail attığımda bana ürünü göndermemi, ürüne bakacaklarını ona göre cevap vereceklerini iletmişlerdi fakat bilgisayarımı aktif olarak kullanan birisiyim. Eğer garanti kapsamına almayacaklarsa boşa vakit kaybım olacaktır. Bu sorundan ürününü yollayan veya bu konu hakkında bilgisi olan birisi vardı, yardımcı olursa çok memnun olurum.

Not geçmek istiyorum, altta çektiğim resimden biraz daha ilerlediğini belirtmek isterim. Bu resmi yaklaşık 1 sene önce çekmiştim.

Burn-in problemiyle ilgili garanti durumu, monitörün kullanım koşullarına ve üretici garanti politikalarına bağlıdır. Aşağıdaki adımları izleyerek durumu değerlendirebilirsiniz:

1. Kullanım Kılavuzunu İnceleyin:
- Monitörünüzün garanti şartlarını ve burn-in ile ilgili politikalarını kontrol edin.

2. Üretici ile İletişime Geçin:
- AOC'nin müşteri hizmetleri ile iletişim kurun. Onlara durumu ve yaşadığınız sorunu açıkça anlatın.

3. Görüntü Belirtileri:
- Gönderdiğiniz fotoğraf ve burn-in'in ne zaman başladığı gibi bilgileri içeren detaylı bir açıklama hazırlayın.

4. Ürünün Durumunu Belirleyin:
- Eğer monitörü uzun süre aynı görüntüde bıraktıysanız, bu durum burn-in’in nedeni olabilir. Ancak, eğer bu durum hiç beklenmedik bir zamanda oluştuysa, garanti talebiniz daha güçlü olabilir.

5. Ürünü Gönderme Kararı:
- Eğer garanti kapsamında değerlendirileceğine dair güçlü bir emare bulursanız, monitörü göndermeyi düşünebilirsiniz. Tüm gerekli belgeleri hazırlayın (fatura, garanti belgesi vb.).

6. Alternatif Çözümler:
- Monitörünüzü kullanmaya devam ediyorsanız, burn-in'ı azaltacak zaman zaman farklı içerikler göstermek veya ekran koruyucu kullanmak gibi yöntemleri deneyebilirsiniz.

Eğer başka detaylar isterseniz, monitör spesifikasyonlarını veya kullanım geçmişini belirtmenizde fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…