AOC Q27G42XE monitörü satın aldım ve kurulumunu yaptım. Şimdi bunun panel bilgisine nasıl erişebilirim? Ayrica bu paneli hangi ayarlarda kullanmak gerek? Kullananlar tavsiye verebilir mi?
Detaylar
Kim cevapladı?AOC Q27G42Xe monitörü satın aldım ve kurulumunu yaptım. Şimdi bunun panel bilgisine nasıl erişebilirim? Ayrica bu paneli hangi ayarlarda kullanmak gerek? Kullananlar tavsiye verebilir mi?
Hayırlı olsun IPS glow ışık sızması vs var mı?
yusufumm07
Üstün
Panel Tipi: Fast IPS (Hızlı IPS). Standart IPS panellere göre çok daha düşük gecikme süreleri sunar.
Çözünürlük: 2560 x 1440 (QHD). 27 inç boyutuyla yüksek piksel yoğunluğu (109 PPI) sağlar.
Yenileme Hızı: 180 Hz. Akıcı bir oyun deneyimi için optimize edilmiştir.
Tepki Süresi: 1 ms GtG (Griden Griye) ve 0.5 ms MPRT.
Parlaklık: 300 cd/m² (Tipik).
Kontrast Oranı: 1000:1 (Statik kontrast).
Renk Performansı
Renk Sayısı: 16.7 Milyon (8-bit).
Renk Kapsamı: * sRGB: %120
DCI-P3: %92.9
Adobe RGB: %89.9
HDR: HDR10 desteği mevcuttur.
Ek Özellikler
Senkronizasyon: NVIDIA G-Sync Compatible ve Adaptive-Sync desteği ile ekran yırtılmalarını önler.
Gecikme: "Low Input Lag" modu ile giriş gecikmesi minimize edilmiştir.
Bağlantılar: 1x DisplayPort 1.4 (180 Hz desteği için) ve 1x HDMI 2.0 (HDMI üzerinden maks. 144 Hz).
Tasarım: Düz (Flat) ekran yapısına sahiptir ve VESA (100x100) desteği sunar.
Çözünürlük: 2560 x 1440 (QHD). 27 inç boyutuyla yüksek piksel yoğunluğu (109 PPI) sağlar.
Yenileme Hızı: 180 Hz. Akıcı bir oyun deneyimi için optimize edilmiştir.
Tepki Süresi: 1 ms GtG (Griden Griye) ve 0.5 ms MPRT.
Parlaklık: 300 cd/m² (Tipik).
Kontrast Oranı: 1000:1 (Statik kontrast).
Renk Performansı
Renk Sayısı: 16.7 Milyon (8-bit).
Renk Kapsamı: * sRGB: %120
Ek Özellikler
Senkronizasyon: NVIDIA G-Sync Compatible ve Adaptive-Sync desteği ile ekran yırtılmalarını önler.
Gecikme: "Low Input Lag" modu ile giriş gecikmesi minimize edilmiştir.
Bağlantılar: 1x DisplayPort 1.4 (180 Hz desteği için) ve 1x HDMI 2.0 (HDMI üzerinden maks. 144 Hz).
Tasarım: Düz (Flat) ekran yapısına sahiptir ve VESA (100x100) desteği sunar.
Teşekkürler hocam. Şimdilik gözüme çarpan sıkıntısı yok hocam.
Panel tipi: Fast IPS (hızlı IPS). Standart IPS panellere göre çok daha düşük gecikme süreleri sunar.
Çözünürlük: 2560 X 1440 (QHD). 27 inç boyutuyla yüksek piksel yoğunluğu (109 PPI) sağlar.
Yenileme hızı: 180 Hz. Akıcı bir oyun deneyimi için optimize edilmiştir.
Tepki süresi: 1 ms GtG (griden griye) ve 0.5 ms MPRT.
Parlaklık: 300 cd/m² (tipik).
Kontrast oranı: 1000:1 (statik kontrast).
Renk performansı.
Renk sayısı: 16.7 milyon (8-bit).
Renk kapsamı: * sRGB: %120
Ek özellikler.
Senkronizasyon: NVIDIA G-Sync compatible ve Adaptive Sync desteği ile ekran yırtılmalarını önler.
Gecikme: "Low ınput lag" modu ile giriş gecikmesi minimize edilmiştir.
Bağlantılar: 1X DisplayPort 1.4 (180 Hz desteği için) ve 1X HDMI 2.0 (HDMI üzerinden maksimum 144 Hz).
Tasarım: Düz (flat) ekran yapısına sahiptir ve VESA (100x100) desteği sunar.
Hocam genel monitör özelliklerini değil iç panelini sormuştum.
Aygıt Yöneticisini aç, monitörler sekmesini genişlet, monitörüne sağ tıkla ve özellikler seçeneğini seç. Ayrıntılar, donanım kimliği kısmını Google üzerinde arat.
Aygıt Yöneticisi'ni aç, monitörler sekmesini genişlet, monitörüne sağ tıkla ve özellikler seçeneğini seç. Ayrıntılar, donanım kimliği kısmını Google üzerinde arat.
Hocam bu çıktı.
Cihaz açıkken düğmeyi kullanmadan kabloyu çıkarın. Sonra menü tuşuna basılı tutarken kabloyu takın. Cihaz açıldığında menü farklı konumda ekrana gelecek ve sol tarafında bir "F" harfi gözükecek. En soldaki seçeneğe giderek factory menu açılır.
Böyle bir yöntem gördüm ama denemedim, bir dene istersen. @Ehwenisher
Laptop ile karıştırdım biraz. Monitör üreticileri kendi kimliğini yazıyor dolayısıyla oradan bulunamaz.
@2254 yöntemini deneyin. Servis modunda çıkar.
Cihaz açıkken düğmeyi kullanmadan kabloyu çıkarın. Sonra menü tuşuna basılı tutarken kabloyu takın. Cihaz açıldığında menü farklı konumda ekrana gelecek ve sol tarafında bir "F" harfi gözükecek. En soldaki seçeneğe giderek factory menu açılır.
Hocam DP kablosu ile denediğimde bir şey olmadı ama Power kablosu ile denediğimde sadece "eğer devam ederseniz daha fazla güç tüketimi yapılacaktır" uyarısı çıktı.
Bu arada monitor nedendir bilmiyorum 60Hz 2K takili kaldı. Driver tekrar kurdum portu değiştirdim olmadı. Sebebi nedir?
@2254 @BerkayZ87
60Hz sorununu hallettim ama yine de paneli öğrenemedim.
Son düzenleme:
Şu videodaki gibi dener misin?Hocam DP kablosu ile denediğimde bir şey olmadı ama Power kablosu ile denediğimde sadece "eğer devam ederseniz daha fazla güç tüketimi yapılacaktır" uyarısı çıktı.
Bu arada monitor nedendir bilmiyorum 60Hz 2K takili kaldı. Driver tekrar kurdum portu değiştirdim olmadı. Sebebi nedir?
@2254 @BerkayZ87
60Hz sorununu hallettim ama yine de paneli öğrenemedim.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Elektronik ASUS ROG Pelta kablosuz gaming kulaklık cashback ile 4.263 TL
- RapidLemming955
-
-