MaxPayneTR

Çalışkan
Geçtiğimiz günlerde AOC Q27G4XF model monitör almıştım. Aylarca süren araştırmalar ve öneriler sonucu kafama yatarak almıştım ancak hiç beklemediğim bir şeyden gol yedim. İlk etapta klasik sorunlardan yoktu ancak kullandıkça bazı problemler dikkatimi çekti ve 5 günlük kullanım sonucu iade ettim kurtuldum. Kenarlar gölgeli görünüyordu ve özellikle sol kenarda beyazlar mavileşiyordu. Bu tamamen bana gelen ürünle alakalı şanssızlığım olabilir, özellikle renk farkı bence üretim hatası. Ancak monitörün başka bir karakteristiği hiç hoşuma gitmedi. IPS olmasına rağmen açı değişimlerine fazla duyarlıydı, biraz kafamı oynatsam ekran yer yer kararıyordu. Görev çubuğu falan gölge gibi kalıyordu hafif üstten baktığımda mesela. Bu daha çok koyu temalı sayfalarda dikkatimi çekmişti ama fotoğrafta en iyi beyaz Word sayfasında gösterebildim. Bence sorun mat kaplamasının yoğunluğu veya kalitesinden kaynaklı.

Şimdi başka bir monitör arayışındayım ancak bu bahsettiğim "açılı bakınca" gölgelenme sorunu katiyen olmasın istiyorum. Sizin monitörlerinizde resimdeki gibi bir durum var mı, hangi markalarda modellerde varsa uzak durmak istiyorum. Gidip mağazalardan monitörlere bakacağım ancak burada da bir sormak istedim. Varsa 2K 27 inç ortalama 10 bin TL civarı öneriniz onlara bakabilirim. G65B aşırı kavisli olmasa onu alacaktım ancak kavisli olacaksa 1500R falan olabilir.

kLS5UjE.webp

Görsel yüklenmiyor bu arada sayın moderatör, siteniz bozuk, link olarak koydum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçtiğimiz günlerde AOC Q27G4XF model monitör almıştım. Aylarca süren araştırmalar ve öneriler sonucu kafama yatarak almıştım ancak hiç beklemediğim bir şeyden gol yedim. İlk etapta klasik sorunlardan yoktu ancak kullandıkça bazı problemler dikkatimi çekti ve 5 günlük kullanım sonucu iade ettim kurtuldum. Kenarlar gölgeli görünüyordu ve özellikle sol kenarda beyazlar mavileşiyordu. Bu tamamen bana gelen ürünle alakalı şanssızlığım olabilir, özellikle renk farkı bence üretim hatası. Ancak monitörün başka bir karakteristiği hiç hoşuma gitmedi. IPS olmasına rağmen açı değişimlerine fazla duyarlıydı, biraz kafamı oynatsam ekran yer yer kararıyordu. Görev çubuğu falan gölge gibi kalıyordu hafif üstten baktığımda mesela. Bu daha çok koyu temalı sayfalarda dikkatimi çekmişti ama fotoğrafta en iyi beyaz Word sayfasında gösterebildim. Bence sorun mat kaplamasının yoğunluğu veya kalitesinden kaynaklı.

Şimdi başka bir monitör arayışındayım ancak bu bahsettiğim "açılı bakınca" gölgelenme sorunu katiyen olmasın istiyorum. Sizin monitörlerinizde resimdeki gibi bir durum var mı, hangi markalarda modellerde varsa uzak durmak istiyorum. Gidip mağazalardan monitörlere bakacağım ancak burada da bir sormak istedim. Varsa 2K 27 inç ortalama 10 bin TL civarı öneriniz onlara bakabilirim. G65B aşırı kavisli olmasa onu alacaktım ancak kavisli olacaksa 1500R falan olabilir.

Eki Görüntüle 208181

Görsel yüklenmiyor bu arada sayın moderatör, siteniz bozuk, link olarak koydum.
Gölgelenme sorununu yaşamadan kullanabileceğiniz monitör alternatifleri için şu önerileri dikkate alabilirsiniz:

Monitör Önerileri:​

1. LG UltraGear 27GL850
- 27 inç, 1440p çözünürlük
- IPS panel, geniş görüş açısı
- Düşük giriş gecikmesi, yüksek yenileme hızı

2. Dell S2721DGF
- IPS panel, canlı renkler
- Yüksek yenileme hızı ve iyi pixel yanıt süresi

3. ASUS ProArt PA27AC
- IPS panel, renk doğruluğu yüksek
- Geniş görüş açısı, profesyonel kullanım için ideal

4. Acer Nitro XV272U
- IPS panel, hızlı tepkime süresi
- HDR desteği ile daha iyi renk aralığı

5. Samsung Odyssey G5 (Kavisli)
- Kavisli ekran (1000R), daha derin görsel deneyim
- Yüksek yenileme hızı (144Hz)

Dikkat Edilmesi Gerekenler:​

• Panel Tipi: IPS paneller genellikle geniş açılarda daha iyi performans gösterir; fakat bazı modellerde gözle görülür gölgelenme sorunları olabilir.
  • Görüş Açısı: Panellerin açılara karşı dayanıklılıkları için kullanıcı yorumlarını dikkate alabilirsiniz.
  • Mat Kaplama: Ekranın mat veya parlak kaplama olması, yansımaları etkileyebilir; mat kaplamalar genelde tercih edilir.

Satın Alma İpuçları:​

• Mağaza Ziyareti: Mümkünse yerel mağazalarda ürünleri denemek, gözlemlenen sorunları test etmek için oldukça faydalı olacaktır.
  • Kullanıcı Yorumları: Online platformlarda kullanıcı yorumlarını inceleyin; belirli bir modelde yaygın bir sorun var mı öğrenmekte fayda var.

Farklı markaların ve modellerin performansını araştırarak, ihtiyaçlarınıza uygun bir monitör bulma şansınızı artırabilirsiniz.

24.5 inç boyutun bana daha uygun olacağını düşünerek hedef değiştirdim ve Odyssey G4 aldım, kenarlar bunda da biraz gölge ama AOC'deki kadar değil. Yandan bakınca oluşan gölgelenme sorunu da yok. (Yukarıdaki resimdeki sorun)