MaxPayneTR
Çalışkan
Geçtiğimiz günlerde AOC Q27G4XF model monitör almıştım. Aylarca süren araştırmalar ve öneriler sonucu kafama yatarak almıştım ancak hiç beklemediğim bir şeyden gol yedim. İlk etapta klasik sorunlardan yoktu ancak kullandıkça bazı problemler dikkatimi çekti ve 5 günlük kullanım sonucu iade ettim kurtuldum. Kenarlar gölgeli görünüyordu ve özellikle sol kenarda beyazlar mavileşiyordu. Bu tamamen bana gelen ürünle alakalı şanssızlığım olabilir, özellikle renk farkı bence üretim hatası. Ancak monitörün başka bir karakteristiği hiç hoşuma gitmedi. IPS olmasına rağmen açı değişimlerine fazla duyarlıydı, biraz kafamı oynatsam ekran yer yer kararıyordu. Görev çubuğu falan gölge gibi kalıyordu hafif üstten baktığımda mesela. Bu daha çok koyu temalı sayfalarda dikkatimi çekmişti ama fotoğrafta en iyi beyaz Word sayfasında gösterebildim. Bence sorun mat kaplamasının yoğunluğu veya kalitesinden kaynaklı.
Şimdi başka bir monitör arayışındayım ancak bu bahsettiğim "açılı bakınca" gölgelenme sorunu katiyen olmasın istiyorum. Sizin monitörlerinizde resimdeki gibi bir durum var mı, hangi markalarda modellerde varsa uzak durmak istiyorum. Gidip mağazalardan monitörlere bakacağım ancak burada da bir sormak istedim. Varsa 2K 27 inç ortalama 10 bin TL civarı öneriniz onlara bakabilirim. G65B aşırı kavisli olmasa onu alacaktım ancak kavisli olacaksa 1500R falan olabilir.
Görsel yüklenmiyor bu arada sayın moderatör, siteniz bozuk, link olarak koydum.
Şimdi başka bir monitör arayışındayım ancak bu bahsettiğim "açılı bakınca" gölgelenme sorunu katiyen olmasın istiyorum. Sizin monitörlerinizde resimdeki gibi bir durum var mı, hangi markalarda modellerde varsa uzak durmak istiyorum. Gidip mağazalardan monitörlere bakacağım ancak burada da bir sormak istedim. Varsa 2K 27 inç ortalama 10 bin TL civarı öneriniz onlara bakabilirim. G65B aşırı kavisli olmasa onu alacaktım ancak kavisli olacaksa 1500R falan olabilir.
Görsel yüklenmiyor bu arada sayın moderatör, siteniz bozuk, link olarak koydum.
Son düzenleyen: Moderatör: