syamfox

Üyecik
Merhaba,

Dün Amazon'dan 12 taksit 19.000'e Gigabyte'ın X870E Aorus Elite WI-FI7 Ice modeli + (6.400 TL) NZXT C850 850W 80+ Gold ATX 3.1 aldım. Sizce bu parçalar nasıldır?

Ayrıca ikinci elde de 2x16 Dual RAM almayı düşünüyorum. Ancak bir sorum olacak, sizce tek tek 2 tane 1x16 Patriot Viper Venom 6000 CL30 alıp A2 ve B2 slotlarına taksam sıkıntı yaşar mıyım?

Güncel sistemim:
  • Gigabyte A620M H rev1.0
  • BitFenix 600W 80+
  • Corsair 5200 MHz DDR5 CL40
  • Gigabyte 4060 Ti 16 GB
  • Ryzen 5 7600
Gigabyte'ın kendi sitesinden RAM'lere baktığımda Patriot Viper Venomlar çok az sayıda modeli destekleniyor, 4 tane var, tam anlayamadım. Ancak geçenlerde Gigabyte X870 anakarta benim şu an düşündüğüm şekilde tek tek 2 tane Patriot Viper Venom 6000 CL30 alan farklı bir forum kullanıcısı, ikili kullanmak isterken MEMORY_MANAGEMENT hatasıyla karşılaşmış, tek tek kullanırken sorun yaşamamış. Ayrıca sorunu da dual kit RAM alarak çözmüş.

Ben de bu durumdan korkuyorum. Ama parasal açıdan F/P olarak Patriot Viper Venom'lar tek tek alınca çok karlı oluyor.

İlgili konu: https://forum.donanimarsivi.com/kon...am-kararsizligi-ve-mavi-ekran-sorunu.1250528/

IMG_8093.webp

Ürünü biliyorum, aynı ürüne mi bakıyoruz diyerek teyit etmek istedim. Anakart genel olarak güzel. İlk montajı yaparken görüntü alamama durumun var, BIOS güncelleyip görüntü alırsın. Display hata gösterge ekranı var, küçük diital saat gibi, ora da bazen 55 kodu takılı kalıyor, önemli bir durum değil, hata bug durumu var. Montajı yaptıktan sonra, kırmızı EZ Debug LED uyarısını gözlemleyin, bazı modellerde takılı kalıyor, Firmware güncellemesi yapman gerekebilir, diğer eksi durumu, kartı 6 katman yapmışlar, 8 katman daha iyi modelleri de var, fiyat tercih meselesi tabii. ASUS'ta alabilirdin, hayırlı olsun.

Ürünü biliyorum, aynı ürüne mi bakıyoruz diyerek teyit etmek istedim. Anakart genel olarak güzel. İlk montajı yaparken görüntü alamama durumun var, BIOS güncelleyip görüntü alırsın. Display hata gösterge ekranı var, küçük diital saat gibi, ora da bazen 55 kodu takılı kalıyor, önemli bir durum değil, hata bug durumu var. Montajı yaptıktan sonra, kırmızı EZ Debug LED uyarısını gözlemleyin, bazı modellerde takılı kalıyor, Firmware güncellemesi yapman gerekebilir, diğer eksi durumu, kartı 6 katman yapmışlar, 8 katman daha iyi modelleri de var, fiyat tercih meselesi tabii. ASUS'ta alabilirdin, hayırlı olsun.

Öncelikle bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim. Aslında ilk başta znxt n9 X870E alacaktım ancak tek çekimdi. Amazonda da 19.000 e 12 taksit Gigabyte daha uygun geldiği için o şekilde tercih ettim.

Şu an sadece ram sıkıntım var da Patriot’u ayrı ayrı alıp da taksam mı bilemiyorum. Sitesinde desteklenmiyor ve ilgili konudaki arkadaş Gigabyte ile iletişime geçtiğinde Gigabyte, ‘2 tane single rami dual olarak kullanmaması gerektiğini onun yerine dual kit ram kullanılması gerektiğini’ belirtmiş. Ancak şu an piyasada maalesef ki dual kitler çok pahalı.

Patriot Viper Venom’larda genelde bu tarz uyumsuzluk yaşayan da var yaşamayan da gayet stabil kullananlar da var. Göz göre göre şans işi gibi gözüküyor ancak bilemedim.

Al kit RAM kullanılması gerektiğini' belirtmiş. Ancak şu an piyasada maalesef ki Dual kitler çok pahalı.

Patriot 6000 MHz CL30 SR bulursan daha iyi olur, Dual olması şart değil, son patriolar tek tek te alsan DR geliyor, rahatlıkla tercih edebilirsin. MSI anakart ile uyumsuzluk yaşayan çok oldu. RAM'lerin QVL listesinde olmasına gerek yok, listede olmamasına rağmen kullanan birçok kişi var. Kingston da alabilirsin, ya da herhangi bir CL30 RAM'i alabilirsin.

Patriot 6000 MHz CL30 SR bulursan daha iyi olur, Dual olması şart değil, son patriolar tek tek te alsan DR geliyor, rahatlıkla tercih edebilirsin. MSI anakart ile uyumsuzluk yaşayan çok oldu. RAM'lerin QVL listesinde olmasına gerek yok, listede olmamasına rağmen kullanan birçok kişi var. Kingston da alabilirsin, ya da herhangi bir CL30 RAM'i alabilirsin.
Normalde ikinci elde XPG Lancer 6000 CL30 arıyorum da kutulu faturalı ve garantili bulmak çok zor maalesef. O yüzden Patriot tercih etmek istiyorum. Birkaç hafta daha bakınıp olmazsa güzel de bi indirim yakalarsam Amazon veya Hepsiburada üzerinden Patriot düşünüyorum. Ancak bu SR ve DR farkları nedir? Genelde o ibareleri görmedim de ilk defa sizden duydum fazla bir bilgim yok bu konuda

Evet benim yaşadığım durum Bende Gigabyte X870E Aero X3D Wood olmasına rağmen BIOS güncellemem gerekti çünkü CPU led yanıyordu güncelleme yapabilmek için indirdiğin BIOS sürümünün adını "gigabyte.bin" yapıyorsun ve BIOS USB kısmına takıyorsun sonrasında Q-Flash tuşuna basıyorsun. Ve güncelleme aşaması uzun olabiliyor 20-30dk ışık söndüğünde işlem bitmiş oluyor. Güncelleme yaptıktan sonrasında ilk boot işlemi de uzun sürecektir buradan endişeye kapalıp sistemi kapatmayın tam training süresinde olası dış etmenlerden kapanırsa da Clear Cmos yapmanız gerekmektedir.

Checksum: 3DB7 <-