Hüseyn

Çalışkan
Arkadaşlar ekran kartı FurMark 15 dakikada maximum 74 derece gördü ama hotspot derecesi 113 derecelere kadar çıktı. Aniden ilk saniyelerde bilgisayarcı çok fazla para istedi temizlik için, o yüzden kendim yapabilir miyim? Termal ped değiştirmem falan lazım mı? Yoksa tek termal macun sürsem yeter mi? Kolay mıdır temizlemek bozmam değil mi? Kısaca ne almam gerek liste verin. Ekran kartım RX 5700 XT Aorus 3 fanlı model. İkinci el aldım en son 2 yıl önce falan temizlemiş. Ama 15 dakika FurMark'da kapanma falan olmadı bu şekilde oyun oynamam zararı olur mu? 1 ay falan alacağım para biriktirmem gerek temizlik ürünleri için. Şu an AMD özel düşük voltaj kullanıyorum ama pek fark etmedi. GPU hotspot yine 110 derecelerde.

Arkadaşlar ekran kartı FurMark 15 dakikada maximum 74 derece gördü ama hotspot derecesi 113 derecelere kadar çıktı. Aniden ilk saniyelerde bilgisayarcı çok fazla para istedi temizlik için, o yüzden kendim yapabilir miyim? Termal ped değiştirmem falan lazım mı? Yoksa tek termal macun sürsem yeter mi? Kolay mıdır temizlemek bozmam değil mi? Kısaca ne almam gerek liste verin. Ekran kartım RX 5700 XT Aorus 3 fanlı model. İkinci el aldım en son 2 yıl önce falan temizlemiş. Ama 15 dakika FurMark'da kapanma falan olmadı bu şekilde oyun oynamam zararı olur mu? 1 ay falan alacağım para biriktirmem gerek temizlik ürünleri için. Şu an AMD özel düşük voltaj kullanıyorum ama pek fark etmedi. GPU hotspot yine 110 derecelerde.

Hotspot arttığına göre termal ped yenilemesi yapmalısınız. Onu yapmışken macunda yenilersiniz. Yapmanız kolay fakat çok dikkatlı olmalısınız. Daha fazla zorlamadan temizliğini yapın bence. Hotspot belli dereceye kadar kabul edilir.

Hotspot sıcaklığı termal pad yenilenemizi her zaman gerektirmez. Memory ve VRM sıcaklıklarınız düşük olup 95 derece hotspot sıcaklığıda yaşayabilirsin. Bunun termal pad ile ilgisi yok. Eğer overclock yaptıysan işlemlerini geri çek. Ekran kartına undervolt yapmalısın. RX 5000 serisinde hotspot sıcaklıkları diğer ekran kartlarına göre yüksek normaldir tavsiyem eğer diğer sıcaklıklarından eminsen Power Limit'i bir kere kesinlikle artırma ekran kartına sadece undervolt yap voltaj düşür. Aynı performansı düşük frekans ve voltajla oyunlarda alabildiğini göreceksin.