Ciweez

Çalışkan
Önceden çalışıyordu, sonrasında zaman zaman geç açılmaya başladı. Yani PC’yi açıyordum, 30–45 dakika sonra kendi kendine açılıyordu. Son 3–4 gündür ise LCD ekran hiç açılmıyor. Neden olabilir? Kablolarını çıkarıp tekrar taktım ama değişmedi. GCC yüklü.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-10-09 saat 14.39.17_cab695b4.webp
    WhatsApp Görsel 2025-10-09 saat 14.39.17_cab695b4.webp
    1.010,2 KB · Görüntüleme: 75
Son düzenleyen: Moderatör:
Önceden çalışıyordu, sonrasında zaman zaman geç açılmaya başladı. Yani PC’yi açıyordum, 30–45 dakika sonra kendi kendine açılıyordu. Son 3–4 gündür ise LCD ekran hiç açılmıyor. Neden olabilir? Kablolarını çıkarıp tekrar taktım ama değişmedi. GCC yüklü.
1. Güç Bağlantılarını Kontrol Et:
- Aorus sıvı soğutucunun ana güç kablosunu ve fan kablolarını doğru bir şekilde bağlı olduğundan emin olun. Bazı kabloların çıkmış ya da gevşemiş olması mümkündür.

2. GCC Yazılımını Güncelleyin:
- Aorus GCC (GIGABYTE Control Center) yazılımınızın en güncel sürümde olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse güncelleyin.

3. Ana Kart BIOS Güncellemesi:
- Anakartınızın BIOS'unu kontrol edin ve gerekiyorsa güncelleyin. Bazen eski BIOS sürümleri, yeni donanım bileşenleriyle uyumsuzluk gösterebilir.

4. Sıvı Soğutma Sistemi Kontrolü:
- Sıvı soğutucunun pompaları çalışıyor mu? Pompanın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin; eğer sessizleştiyse ve ısı geçişi yoksa sorun olabilir.

5. LCD Ekranın Kendisi*:
- Ekranın kendisinde bir arıza olup olmadığını kontrol edin. Bunu başka bir sistemde deneyerek veya başka bir ekranı bu sistemde kullanarak yapabilirsiniz.

6. Fan ve Soğutucu Bağlantılarını Kontrol Et:
- Eğer soğutucu fanları çalışmıyorsa, sistem aşırı ısınabilir ve ekran açılmayabilir. Fanların çalıştığından emin olun.

7. Donanım Arızaları:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramıyorsa, soğutma sisteminde bir donanım arızası olabilir. GigaByte veya Aorus destek ile iletişime geçmeyi düşünebilirsiniz.

8. Sistem Yeniden Başlat:
- Bilgisayarınızı kapatıp bir süre bekledikten sonra yeniden açmayı deneyin. Bazen basit bir yeniden başlatma sorunu çözebilir.

Adım adım bu önerileri uygulayarak durumu gözlemleyin.

1. güç bağlantılarını kontrol et:
- Aorus sıvı soğutucunun ana güç kablosunu ve fan kablolarını doğru bir şekilde bağlı olduğundan emin olun. Bazı kabloların çıkmış ya da gevşemiş olması mümkündür.

2. gcc yazılımını güncelleyin:
- Aorus gcc (Gigabyte Control Center) yazılımınızın en güncel sürümde olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse güncelleyin.

3. anakart BIOS güncellemesi:
- Anakartınızın BIOS'unu kontrol edin ve gerekiyorsa güncelleyin. Bazen eski BIOS sürümleri, yeni donanım bileşenleriyle uyumsuzluk gösterebilir.

4. sıvı soğutma sistemi kontrolü:
- Sıvı soğutucunun pompaları çalışıyor mu? Pompanın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin; eğer sessizleştiyse ve ısı geçişi yoksa sorun olabilir.

5. LCD ekranın kendisi*:
- Ekranın kendisinde bir arıza olup olmadığını kontrol edin. Bunu başka bir sistemde deneyerek veya başka bir ekranı bu sistemde kullanarak yapabilirsiniz.

6. fan ve soğutucu bağlantılarını kontrol et:
- Eğer soğutucu fanları çalışmıyorsa, sistem aşırı ısınabilir ve ekran açılmayabilir. Fanların çalıştığından emin olun.

7. donanım arızaları:
- Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramıyorsa, soğutma sisteminde bir donanım arızası olabilir. Gigabyte veya Aorus destek ile iletişime geçmeyi düşünebilirsiniz.

8. sistem yeniden başlat:
- Bilgisayarınızı kapatıp bir süre bekledikten sonra yeniden açmayı deneyin. Bazen basit bir yeniden başlatma sorunu çözebilir.

Adım adım bu önerileri uygulayarak durumu gözlemleyin.

Ayrı SATA kablosu taktım yani PSU'dan sadece sıvı soğutmaya giden köprülü SATA kablosu, onu takınca arada geliyor ama bazen gelmiyor, kasanın ışıklarını kapattığımda ve PC'yi yeniden başlattığımda geliyor.