or3m.d 1

Yetkin
100 km menzilli, yokuşları çıkabilen güçlü bir elektrikli bisiklet arıyorum. Günlük 70 km'ye yakın yol gideceğim. 80 km menzilli de olabilir, fark etmez. Ben araştırmalarımda bu aleti buldum. Bilenler söyleyebilir mi, nasıldır, alınır mı?

Performans beklememeniz gerekiyor. Fatbike lastikleri var ve 750W planet dişli sistemi ile geliyormuş atığınız. Planet dişli sistemi, direct drive sisteme göre bakım gerektirir; torku aynı W olmasına rağmen daha yüksektir.
Bayide bonobo'nun üzerine sadece oturup bir tartmıştım ve gerçekten heybetli hissettiriyordu.

Daha sonra 2. el custom toplanmış 3 bataryalı (toplam 40-45ah civarıydı tam hatırlamıyorum), 2 motorlu e-MTB bisiklet aldım 1.5 tane basic hiç bir yükseltmesi olmayan bonobo parasına (75K'ya). Performansı ağzımı açık bırakmıştı. 60km hıza çok rahat ulaşıyordu (60km'ye limitliydi). Kalkışta 125CC, son hızda 50CC motosiklet gibiydi. Işıklarda en öndeydim ve kuryeler falan sürekli şaşırıp gelip soruyordu.
Lastikleri falan E-Bike uyumlu 50km'ye kadar dayanıklı 4 mevsim idi. Arkada 1000W planet dişli MXUS hub motor, ortada 750W Tongsheng tsdz8 750W mid motor (bisikletin vites sistemine bağlı olduğu için manuel şanzıman gibi kullanabiliyordum. Tork/hız dengesi ayarlanabiliyordu yani) vardı. Dimdik yokuşları orta motor son viteste olmasına rağmen 40'la falan çıkıyordu. 2 motor da ayrı sistemleri olduğu için ayrı gaz kolları vardı.
Ve size şöyle söyleyeyim: Bisikletin toplam ağırlığı 40-45 kg'a ulaşmıştı. Bu haliyle motosiklet gibi (pedalsız ve sürekli tapa gaz) kullanıldığında 60 km menzil veriyordu.

Ape Ryder gibi profile sahip çoğu bisikletlerde pedal çevirmek mantıksızdır. Ve uzun vadede o pozisyonda pedal çevirmek sağlıklı değildir.
Demem o ki yapacağınız yükseltmeler kısmen sınırlı. Orta kısma full batarya yaptırabilirsiniz, ön ve arkaya hub motor taktırabilirsiniz.
Ağır ve W'ına göre torksuz olan direct drive motorlar çoğunlukla 1500, 2000, 3000W olanlardır. Dışarıdan bakıldığında jantın yarısını kaplar genelde.
Planet dişli sistem ise genelde arka ruble kadar genişliği vardır. Çok büyümezler. Daha verimlidir. Boyutuna ve W değerine göre daha torkludur. Nispeten sesli çalışır dişlilerden ötürü. Bakım gerektirir ama sürekli değil.
Bonobo'nun ve benzerlerinin en büyük artısı koltuk kısmı uzundur ve 2 kişi binebilir. Motor ve batarya da yükseltilmiş olursa yeme de yanında yat. Ama tabi motosiklet parası rahat gider.

Sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.
Ben alırken o paraya motosiklet alırsın demişlerdi ama özel durumum vardı. Ailem motor istemediği için ben de motosiklet gibi giden bisiklet almıştım.

Performans beklememeniz gerekiyor. Fatbike lastikleri var ve 750W planet dişli sistemi ile geliyormuş atığınız. Planet dişli sistemi, Direct Drive sisteme göre bakım gerektirir; torku aynı W olmasına rağmen daha yüksektir.
Bayide Bonobo'nun üzerine sadece oturup bir tartmıştım ve gerçekten heybetli hissettiriyordu.

Daha sonra 2. el Custom toplanmış 3 bataryalı (toplam 40-45ah civarıydı tam hatırlamıyorum), 2 motorlu e-mtb bisiklet aldım 1.5 tane Basic hiçbir yükseltmesi olmayan bonobo parasına (75k'ye). Performansı ağzımı açık bırakmıştı. 60km hıza çok rahat ulaşıyordu (60Km'ye limitliydi). Kalkışta 125CC, son hızda 50CC motosiklet gibiydi. Işıklarda en öndeydim ve kuryeler falan sürekli şaşırıp gelip soruyordu.
Lastikleri falan e-bike uyumlu 50Km'ye kadar dayanıklı 4 mevsim idi. Arkada 1000W planet dişli mxus hub motor, ortada 750W tongsheng tsdz8 750W mid motor (bisikletin vites sistemine bağlı olduğu için manuel şanzıman gibi kullanabiliyordum. Tork/hız dengesi ayarlanabiliyordu yani) vardı. Dimdik yokuşları orta motor son viteste olmasına rağmen 40'la falan çıkıyordu. 2 motor da ayrı sistemleri olduğu için ayrı gaz kolları vardı.
Ve size şöyle söyleyeyim: Bisikletin toplam ağırlığı 40-45 Kg'a ulaşmıştı. Bu haliyle motosiklet gibi (pedalsız ve sürekli tapa gaz) kullanıldığında 60 km menzil veriyordu.

Ape ryder gibi profile sahip çoğu bisikletlerde pedal çevirmek mantıksızdır. Ve uzun vadede o pozisyonda pedal çevirmek sağlıklı değildir.
Demem o ki yapacağınız yükseltmeler kısmen sınırlı. Orta kısma Full batarya yaptırabilirsiniz, ön ve arkaya hub motor taktırabilirsiniz.
Ağır ve W'ına göre torksuz olan Direct Drive motorlar çoğunlukla 1500, 2000, 3000W olanlardır. Dışarıdan bakıldığında jantın yarısını kaplar genelde.
Planet dişli sistem ise genelde arka ruble kadar genişliği vardır. Çok büyümezler. Daha verimlidir. Boyutuna ve W değerine göre daha torkludur. Nispeten sesli çalışır dişlilerden ötürü. Bakım gerektirir ama sürekli değil.
Bonobo'nun ve benzerlerinin en büyük artısı koltuk kısmı uzundur ve 2 kişi binebilir. Motor ve batarya da yükseltilmiş olursa yeme de yanında yat. Ama tabii motosiklet parası rahat gider.

Sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.
Ben alırken o paraya motosiklet alırsın demişlerdi ama özel durumum vardı. Ailem motor istemediği için ben de motosiklet gibi giden bisiklet almıştım.

Hocam şöyle ki ben bisikleti üniversiteye git gel yapmak için kullanacağım. Ortalama 35 kmlik bir yol var, git gel 70-75'i bulur. Ondan ötürü pratik bir şey arıyorum, öyle customlarla veya bir şeyler taktırıp yaptırmakla uğraşacağımızı zannetmiyorum. Ayrıca evet, o fiyata motor var ama ehliyeti var, vergisi var vs. Motor almak da istemiyorum. Eğer bir ehliyet alacak olsam araba ehliyeti alırım zaten. Ben toplu taşımayla uğraşmamak amacıyla pratik bir şey arıyorum, direkt alıp kullanabileceğim.