Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Herkese merhaba, IOMMU açınca anlık takılma sorunu çözüldü çünkü Apex Legends'ın kullandığı EASY Anti-Cheat yazılımı IOMMU olmadan düzgün çalışamıyor. Mesela FACEİT ve Vanguard yazılımlarını IOMMU olmadan düzgün çalışamaz. Bende bunu düşündüm ve haklıda çıktım, sorun IOMMU'yu açık ve kapalı test ettiğimde anlık takılmaların önüne geçebildim.

RAM ve PBO ayarlarımda sorun yokmuş çok şükür.

1788014165342.webp

Easy Anti-Cheat, Vanguard ve Faceit gibi yazılımlar için IOMMU'yu açık tutmanızda fayda var.
5070 Tİ ve Ryzen 7 9800X3D var. Sorun daha bugün başladı.
Oyunda bir süredir özellikle X3D işlemcilerde, hatta direkt sizin işlemcinizde problem yaşanıyor. Respawn sorunun farkında ama kesin kanaat getiremedikleri için sadece "farkındayız, çözmekle uğraşıyoruz" gibi bir tweet atmıştı. Yani sorun size has değil.

Oyunda bir süredir özellikle X3D işlemcilerde, hatta direkt sizin işlemcinizde problem yaşanıyor. Respawn sorunun farkında ama kesin kanaat getiremedikleri için sadece "farkındayız, çözmekle uğraşıyoruz" gibi bir tweet atmıştı. Yani sorun size has değil.
Hocam, sürekli anlık takılma yaşanıyor ve çok can sıkıcı bir durum gerçekten.

Tüm BİOS ayarlarını stock yapınca düzeliyor ama RAM ayarlarımın gitmesini çok hoş bulmuyor.

Hocam, sürekli anlık takılma yaşanıyor ve çok can sıkıcı bir durum gerçekten.

Tüm BİOS ayarlarını stock yapınca düzeliyor ama RAM ayarlarımın gitmesini çok hoş bulmuyor.
Tamamen haklısınız. High-end bilgisayarla kıçı kırık bir F2P oyunda performans sorunu yaşamak can sıkıcı. Bütün BIOS ayarlarını stok yapınca mı yoksa sadece belirli ayarlarda mı düzeliyor? Ne yazık ki resmi bir çözüm henüz gelmediği için kendimiz bir şeyler deneyelim.

Herkese merhaba, IOMMU açınca anlık takılma sorunu çözüldü çünkü Apex Legends'ın kullandığı EASY Anti-Cheat yazılımı IOMMU olmadan düzgün çalışamıyor. Mesela FACEİT ve Vanguard yazılımlarını IOMMU olmadan düzgün çalışamaz. Bende bunu düşündüm ve haklıda çıktım, sorun IOMMU'yu açık ve kapalı test ettiğimde anlık takılmaların önüne geçebildim.

1788014165342.webp

Easy Anti-Cheat, Vanguard ve Faceit gibi yazılımlar için IOMMU'yu açık tutmanızda fayda var.

Çözüm

Eki Görüntüle 276687

Bu sorunu Respawn'a gönderin bence. Muhtemelen sizin gibi birçok X3D kullanıcısı da benzer sorunu yaşıyor.

Bu sorunu Respawn'a gönderin bence. Muhtemelen sizin gibi birçok X3D kullanıcısı da benzer sorunu yaşıyor.
IOMMU normalde açık geliyor hocam ve bu bir sorun değil çünkü Vanguard, Faceit ve East Anti-Cheat gibi yazılımların sorunsuz çalışması için bu ayarın açık olması lazım.

Daha az gecikme için benim gibi bazı kullanıcılar kapatıyor ama sonrasında bir problem yaşadığından aklına gelmiyor maalesef. Siz ne olur olmaz IOMMU'yu açık tutun.