bahacprz

Uzman
Yer
Muğla/Bodrum
1 TB M.2 SSD var, uzun süredir yer olmadığı için sorun yaşıyordum :D bugün bir oturayım bakayım dedim appdata 550GB. En son ne zaman format atıldı hatırlamıyorum, 3-4 yıl olmuştur. Formatsız yapılacak bir şey var mı bunun için yoksa en sağlıklısı format mı?

1 TB M.2 SSD var, uzun süredir yer olmadığı için sorun yaşıyordum :D bugün bir oturayım bakayım dedim appdata 550GB. En son ne zaman format atıldı hatırlamıyorum, 3-4 yıl olmuştur. Formatsız yapılacak bir şey var mı bunun için yoksa en sağlıklısı format mı?

Format atmadan çözersin.
Appdata'da biriken cache ve temp dosyaları sil. Özellikle AppData\Local\Temp ve tarayıcı, Launcher, Adobe gibi programların cache klasörlerini temizle. Büyük ihtimalle yüzlerce GB boşalır. Sistem hâlâ sorunluysa o zaman format.

Wise Disk Cleaner ile gereksiz dosyaları silebilirsiniz. Ben de bi ara yapmıştım yeni formatlanmış olmasına rağmen 25 GB kadar dosya silmişti ve hiçbir sorun olmamıştı.

Buna ek olarak uygulama sileceğinizde Revo Uninstaller gibi bir program ile kaldırın uygulamayı. Uygulama kaldırma işlemini yaptıktan sonra kalan çöp dosyaları tarayıp silmenizi sağlıyor.

Uğraştım ettim Play Store uygulamasından dolayıymış. Ne yüklediğimi hatıralmıyorum komple sildim sorun çözüldü :D Windows 11'e geçeceğim ama şu an yedekler için filan üşeniyorum. Yeni SSD aldım ama klon yapamıyorum müsait olunca bir ara temiz kurulum yapacağım.