Takası hangi mağazayla yapacaksınız? Ben MediaMarkt ve Hepsiburada olmak üzere iki kere takas yaptım. MediaMarkt'ı mağazada yapmıştım, takasa verdiğim telefon alt model bir Xiaomi'ydi. Verdiğim Xiaomi'yi mağazada inceleyip iPhone'u satın alırken kasada indirimi yansıtmışlardı, eski telefon fiyatı + takas desteği olarak.
Hepsiburada'da olan alışverişimde de iPhone 13'ü verdim, yeni telefonu alırken 13'ün durumunu soran soruları cevaplıyorsunuz (telefonun tüm özellikleri çalışıyor mu, kasada, ekranda çizik-kırık var mı vs.). Cevaplarınıza göre size teklif sunuluyor. Bu teklif yeni telefonun fiyatından satın alım sırasında düşüyor. Daha sonra yeni telefonunuzu getiren kurye eski telefonu inceliyor. Cevaplarınızla telefonun durumu örtüşüyorsa imza vs. alıp alışveriş tamamlanıyor.
Eğer telefonunuzun durumunu doğru bir şekilde iletirseniz değerlendirme ücretinin aynısını alırsınız, ek takas desteğini de aynı şekilde alırsınız. İki alışverişte de indirim anında oldu bende, sonradan geri ödeme vs. değildi.