Samsung da ekosistem özellikleriyle sağlam özelliklerle geliyor, mesela “Samsung’un prototip olarak sunduğu” ve Apple’ın daha iyi şekilde yaptığı bir özellik söyler misin?Samsung'un bilmem kaç yıl önce prototip gibi sunduğu özelliklerin Apple tarafında "en iyi haliyle" getirildiğini yıllardır görüyor ve deneyimliyoruz. Bu özellik de Apple'ın sunum becerisi sayesinde dünyaya en ilgi çekici haliyle pazarlanacak ve Samsung'cuların klasik "ilk biz yaptık", "Apple Amerika'yı yeniden keşfediyor" argümanlarıyla ölesiye eleştirilecektir, burada, orada, her yerde...
Bilmeniz gereken bir şey var ki her zaman en iyi Apple yapar.
Bu özelliğin mobil cihazlarda çığır açıcı şekilde gelmesi adına çok heyecanlıyım. Zaten muhteşem olan iPhone kameraları bir seviye daha atlayacak.
Not: Bir iPhone kullanmaya başlamadan önceki telefonum haberde de sözü geçen Samsung Galaxy S8 modeliydi. Çok da severek kullanırdım. Samsung o günden bu yana bir daha o tasarım kalitesinde bir telefon çıkaramadı.
Samsung'un prototip halde kullanıcıya sunduğu ancak Apple'ın çok daha iyi haliyle geliştirilmiş şekilde getirdiği pek çok donanımsal ve yazılımsal özellik mevcut. Bunlar arasında ekran bölme/split screen özellikleri (iPhone 14 ile geldi), quick settings (kontrol merkezi iPhone 7 ile geldi), Always On Display (iPhone 14 Pro ile geldi), widget ve kişiselleştirmeler, nfc tabanlı dosya paylaşımı yerine AirDrop, karanlık mod (iOS ile üçüncü parti uygulamalara uyumlu hale geldi, Samsung'da bu yoktu), entegre ekran kaydetme gibi pek çok yazılımsal özelliği sayabiliriz. Donanımsal olarak kablosuz şarj Samsung'a daha erken gelmişti ancak iPhone'da MagSafe ile daha kullanıcı dostu halde sunuldu, suya dayanıklılık iPhone'da daha yüksek bir sertifika seviyesi ile tanıtıldı ilk olarak, kalem desteği bile Apple'a sonradan geldi ve Apple Pencil stabilitesi denen bir şey var sektörde şu anda, çoklu kamera sistemleri vs. sayılabilir. Şimdilerde katlanabilir telefonlarla adı anılan Apple'ın bunu da Samsung'un prototiplerinden çok daha iyi yapacağından emin olmayanınız yoktur sanıyorum ki.Samsung da ekosistem özellikleriyle sağlam özelliklerle geliyor, mesela “Samsung’un prototip olarak sunduğu” ve Apple’ın daha iyi şekilde yaptığı bir özellik söyler misin?
Ana ekranda uygulama ikonlarını istediğimiz yere koyabilirken animasyonlar daha iyi falan mı
Ayrıca Apple’ın saçma sapan bir tuş ekleyip (Bir işe de yaramıyor, zorlaştırıyor) eksileri artılarından fazla olmasına rağmen sunumunda resmen sadece o tuşu övüp durmaları bu dediklerinizi tam olarak yansıtmıyor.
Dediğiniz Apple eski Apple’dı, şu anki değil.
Telefonun her yerini tuş yaptıktan sonra “Artık iPhone’unuz tuşsuz” sloganıyla iPhone 19 çıktıktan sonra oturup birasını yudumlayacak Tim Cook. Ha arkada Pride bayrağı eksik olmaz tabii.
Peki bunlar neye göre sizin için daha iyi? Daha doğrusu sizin için mi daha iyi yoksa gerçekten daha mı iyi? Örneğin yapılan testler Samsung QuickShare’nin AirDrop’tan çok daha iyi olduğunu gösteriyor hız manasında.Samsung'un prototip halde kullanıcıya sunduğu ancak Apple'ın çok daha iyi haliyle geliştirilmiş şekilde getirdiği pek çok donanımsal ve yazılımsal özellik mevcut. Bunlar arasında ekran bölme/split screen özellikleri (iPhone 14 ile geldi), quick settings (kontrol merkezi iPhone 7 ile geldi), Always On Display (iPhone 14 Pro ile geldi), widget ve kişiselleştirmeler, nfc tabanlı dosya paylaşımı yerine AirDrop, karanlık mod (iOS ile üçüncü parti uygulamalara uyumlu hale geldi, Samsung'da bu yoktu), entegre ekran kaydetme gibi pek çok yazılımsal özelliği sayabiliriz. Donanımsal olarak kablosuz şarj Samsung'a daha erken gelmişti ancak iPhone'da MagSafe ile daha kullanıcı dostu halde sunuldu, suya dayanıklılık iPhone'da daha yüksek bir sertifika seviyesi ile tanıtıldı ilk olarak, kalem desteği bile Apple'a sonradan geldi ve Apple Pencil stabilitesi denen bir şey var sektörde şu anda, çoklu kamera sistemleri vs. sayılabilir. Şimdilerde katlanabilir telefonlarla adı anılan Apple'ın bunu da Samsung'un prototiplerinden çok daha iyi yapacağından emin olmayanınız yoktur sanıyorum ki.
Madem tuş hiçbir işe yaramıyor, neden Samsung taklit ediyor? Apple'ın tasarımsal öncülüğünü kabul edip bir ekstra tuş eklemenin henüz olmasa bile sonradan yazılımsal güncellemelerle çok daha fazla işlev kazanacağı öngörüsünü bildiği için olabilir mi mesela? O tuş şu anki haliyle ve yapabildikleriyle bile potansiyel yapabileceklerinin bir demosu kıvamında. Bu tasarım değişikliği gelecek vaadediyor. Neden övüp durduklarını anlarsın birkaç güncelleme sonra.
Tim Cook'u başarılı buluyorum.
Pride ile sorunun nedir?
Henüz Apple’ın bile yapacağız demediği bir model hakkında “Daha iyi yapar” deyip de bunun üzerine düşmek teknoloji bilgisi kıtlığından daha ileri seviye bir şey.Şimdilerde katlanabilir telefonlarla adı anılan Apple'ın bunu da Samsung'un prototiplerinden çok daha iyi yapacağından emin olmayanınız yoktur sanıyorum ki.
Daha 17 serisi çıkmadı bismillah
Samsung, değişken diyafram teknolojisini birkaç yıl önce Galaxy S8 ve Galaxy S8+ modellerinde tanıtmıştı ancak bu özellik, beklenen ilgiyi görmediği için diğer amiral gemisi cihazlarda kullanılmadı. Şimdi de Apple’ın bu teknolojiyi iPhone 18 Pro ve Pro Max’e eklemeyi planladığı iddia ediliyor. Bir analiste göre Hollandalı bir yarı iletken şirketi, Apple’ın bu hedefini gerçekleştirmesine yardımcı olacak.…
Devamını Oku: Apple, Değişken Diyafram Teknolojisi için Hollandalı Bir Firma ile Çalışabilir
Kaynak: Techolay
Sektördeyim ve dosya transferi çok gerekli bir şey benim için. Hiçbir Samsung cihaza hiçbir Apple ya da Windows cihazdan QuickShare ile dosya göndermedim şu ana kadar. Kendi işletim sistemine bile sahip olmayan bir markanın iki Samsung telefonda bulunan (bulunması gereken) QuickShare denen bir özellikle övünmesini anlayamam. Tüm cihazlar bir arada çalışmalı, hayatı kolaylaştırmalı. Bilgisayarda da basitçe bunu yapabilmeli. Bir müşterimi davet ettiğimde onun bilgisayarına ya da telefonuna kolayca yaptığım videoları gönderebilmeliyim. iPhone olunca bu çok kolay, Android olunca sağ kulağı sol elle tutuyoruz. En sonunda WeTransfer gibi pratik olmayan transfer yöntemlerine kalıyoruz. Bir iPhone, iPad ve Mac arasında dosya gönderirken tüm cihazlar otomatik olarak tanınır. QuickShare ise belirli cihazlarda sınırlı; bir cihaz listesi yoksa manuel olarak uğraşmanız gerekebilir.Peki bunlar neye göre sizin için daha iyi? Daha doğrusu sizin için mi daha iyi yoksa gerçekten daha mı iyi? Örneğin yapılan testler Samsung QuickShare’nin AirDrop’tan çok daha iyi olduğunu gösteriyor hız manasında.
Ekran bölme özelliği ekran bölme özelliğidir. Çok fazla bir artısı eksisi yok. Ancak Samsung gibi bilmem kaçıncı jenerasyon telefonlarda küçücük ekranda bu özelliği vermektense kullanıcının en işine yarayabilecek zamanda, ekran boyutlarında vermesi bile bir vizyondur. Benim önceki mesajımda odaklandığım konu Apple'ın ilk yapması ya da Samsung'da bu özelliklerin bulunmaması değil, Apple'ın geç getirmesine rağmen en doğru zamanda ve en iyi haliyle getirmesidir. Bunu ayırt edememişsin. Mesajının devamında da bazı kısımlarda bunu çok net anlıyorum.Ekran bölme özelliği hakkında bir şey diyemeyeceğim, mevcut 14 Pro Max’imde hiç kullanmadım ancak daha önce kullandığım Huawei Mate 20 Pro oldukça kullanışlıydı. Samsung üzerinde de arka plan uygulama menüsünde ekran bölme özelliği çıkıyordu diye biliyorum, ne konuda daha iyi olduğunu aydınlatır mısınız?
Karanlık modun daha iyi olduğunu falan mı söylüyorsunuz? İkonları karartma olayı henüz iOS 18 ile geldi, Samsung’da yıllardır vardı.
Evet, Samsung ve diğer Android cihazlar bu özellikleri çok daha önce getirdi. Ancak Apple’ın farkı, üçüncü taraf uygulamalarla daha derin bir entegrasyonu sağlayarak bu özellikleri ekosistem genelinde daha işlevsel hale getirmesi oldu. Örneğin, karanlık mod sadece telefon ekranını karartmıyordu, aynı zamanda mail, takvim, mesajlar gibi yerel uygulamalarla tam uyum sağlıyordu. Bunun anlamı, gecikmenin kaliteyi artırmak için olduğu.Widget de yıllardır var, S3 Mini’de bile widget koyabiliyordunuz
Apple’ın yaklaşımı, “özelliği sunmaktan” öte, bunu daha etkili ve pil dostu bir şekilde kullanıma sunmak. Çevrende az kullanan olması, bu özelliğin kötü olduğunu göstermez.Always on Display özelliğini kullanan sayısı çevremde aşırı derecede az ben de dahil.
Öncelikle dediklerinizde saçma birkaç kısım var. Apple’ın Airdrop özelliği her cihazda kullanılabiliyor ancak Android tarafında kişiye SMS veya WhatsApp üzerinden link atıp dosya aktarımı yapabiliyorsunuz.Samsung’un yenilikçi olduğunu kimse inkâr etmiyor ancak daha "deneysel" takılıyorlar. Yenilik demek, kullanıcı deneyimi açısından her zaman en iyi çözümü sunmak anlamına gelmiyor. MagSafe örneğinde, evet, Samsung’da kablosuz şarj daha önce vardı, ama Apple’ın MagSafe’inin kullanım esnekliği bir yenilik sunamıyordu. Prototiplerden kastım tam olarak bu. Apple kullanıcıya daha bitmiş bir ürün getiriyor.
Sektördeyim ve dosya transferi çok gerekli bir şey benim için. Hiçbir Samsung cihaza hiçbir Apple ya da Windows cihazdan QuickShare ile dosya göndermedim şu ana kadar. Kendi işletim sistemine bile sahip olmayan bir markanın iki Samsung telefonda bulunan (bulunması gereken) QuickShare denen bir özellikle övünmesini anlayamam. Tüm cihazlar bir arada çalışmalı, hayatı kolaylaştırmalı. Bilgisayarda da basitçe bunu yapabilmeli. Bir müşterimi davet ettiğimde onun bilgisayarına ya da telefonuna kolayca yaptığım videoları gönderebilmeliyim. iPhone olunca bu çok kolay, Android olunca sağ kulağı sol elle tutuyoruz. En sonunda WeTransfer gibi pratik olmayan transfer yöntemlerine kalıyoruz. Bir iPhone, iPad ve Mac arasında dosya gönderirken tüm cihazlar otomatik olarak tanınır. QuickShare ise belirli cihazlarda sınırlı; bir cihaz listesi yoksa manuel olarak uğraşmanız gerekebilir.
Ekran bölme özelliği ekran bölme özelliğidir. Çok fazla bir artısı eksisi yok. Ancak Samsung gibi bilmem kaçıncı jenerasyon telefonlarda küçücük ekranda bu özelliği vermektense kullanıcının en işine yarayabilecek zamanda, ekran boyutlarında vermesi bile bir vizyondur. Benim önceki mesajımda odaklandığım konu Apple'ın ilk yapması ya da Samsung'da bu özelliklerin bulunmaması değil, Apple'ın geç getirmesine rağmen en doğru zamanda ve en iyi haliyle getirmesidir. Bunu ayırt edememişsin. Mesajının devamında da bazı kısımlarda bunu çok net anlıyorum.
Evet, Samsung ve diğer Android cihazlar bu özellikleri çok daha önce getirdi. Ancak Apple’ın farkı, üçüncü taraf uygulamalarla daha derin bir entegrasyonu sağlayarak bu özellikleri ekosistem genelinde daha işlevsel hale getirmesi oldu. Örneğin, karanlık mod sadece telefon ekranını karartmıyordu, aynı zamanda mail, takvim, mesajlar gibi yerel uygulamalarla tam uyum sağlıyordu. Bunun anlamı, gecikmenin kaliteyi artırmak için olduğu.
Apple’ın yaklaşımı, “özelliği sunmaktan” öte, bunu daha etkili ve pil dostu bir şekilde kullanıma sunmak. Çevrende az kullanan olması, bu özelliğin kötü olduğunu göstermez.
Apple’ın lansmanlarındaki tema seçimleri ve Pride konusunda herhangi bir dayatma olduğunu düşünmüyorum. Burada sadece değerlerini gösterme çabası var. O değerlerle uyuşup uyuşmamak, kişisel bir tercih meselesi. Ancak teknolojik ürünlerde odak kullanıcı deneyimidir ve Apple bu konuda zaten ön planda.
Bu kadar arkası olmaz bir metinin, bu kadar boş olur yani.Samsung'un prototip halde kullanıcıya sunduğu ancak Apple'ın çok daha iyi haliyle geliştirilmiş şekilde getirdiği pek çok donanımsal ve yazılımsal özellik mevcut. Bunlar arasında ekran bölme/split screen özellikleri (iPhone 14 ile geldi), quick settings (kontrol merkezi iPhone 7 ile geldi), Always On Display (iPhone 14 Pro ile geldi), widget ve kişiselleştirmeler, nfc tabanlı dosya paylaşımı yerine AirDrop, karanlık mod (iOS ile üçüncü parti uygulamalara uyumlu hale geldi, Samsung'da bu yoktu), entegre ekran kaydetme gibi pek çok yazılımsal özelliği sayabiliriz. Donanımsal olarak kablosuz şarj Samsung'a daha erken gelmişti ancak iPhone'da MagSafe ile daha kullanıcı dostu halde sunuldu, suya dayanıklılık iPhone'da daha yüksek bir sertifika seviyesi ile tanıtıldı ilk olarak, kalem desteği bile Apple'a sonradan geldi ve Apple Pencil stabilitesi denen bir şey var sektörde şu anda, çoklu kamera sistemleri vs. sayılabilir. Şimdilerde katlanabilir telefonlarla adı anılan Apple'ın bunu da Samsung'un prototiplerinden çok daha iyi yapacağından emin olmayanınız yoktur sanıyorum ki.
Quickshare de dediğin, airdrop da dedigin sey sFTP.Samsung’un yenilikçi olduğunu kimse inkâr etmiyor ancak daha "deneysel" takılıyorlar. Yenilik demek, kullanıcı deneyimi açısından her zaman en iyi çözümü sunmak anlamına gelmiyor. MagSafe örneğinde, evet, Samsung’da kablosuz şarj daha önce vardı, ama Apple’ın MagSafe’inin kullanım esnekliği bir yenilik sunamıyordu. Prototiplerden kastım tam olarak bu. Apple kullanıcıya daha bitmiş bir ürün getiriyor.
Sektördeyim ve dosya transferi çok gerekli bir şey benim için. Hiçbir Samsung cihaza hiçbir Apple ya da Windows cihazdan QuickShare ile dosya göndermedim şu ana kadar. Kendi işletim sistemine bile sahip olmayan bir markanın iki Samsung telefonda bulunan (bulunması gereken) QuickShare denen bir özellikle övünmesini anlayamam. Tüm cihazlar bir arada çalışmalı, hayatı kolaylaştırmalı. Bilgisayarda da basitçe bunu yapabilmeli. Bir müşterimi davet ettiğimde onun bilgisayarına ya da telefonuna kolayca yaptığım videoları gönderebilmeliyim. iPhone olunca bu çok kolay, Android olunca sağ kulağı sol elle tutuyoruz. En sonunda WeTransfer gibi pratik olmayan transfer yöntemlerine kalıyoruz. Bir iPhone, iPad ve Mac arasında dosya gönderirken tüm cihazlar otomatik olarak tanınır. QuickShare ise belirli cihazlarda sınırlı; bir cihaz listesi yoksa manuel olarak uğraşmanız gerekebilir.
Ekran bölme özelliği ekran bölme özelliğidir. Çok fazla bir artısı eksisi yok. Ancak Samsung gibi bilmem kaçıncı jenerasyon telefonlarda küçücük ekranda bu özelliği vermektense kullanıcının en işine yarayabilecek zamanda, ekran boyutlarında vermesi bile bir vizyondur. Benim önceki mesajımda odaklandığım konu Apple'ın ilk yapması ya da Samsung'da bu özelliklerin bulunmaması değil, Apple'ın geç getirmesine rağmen en doğru zamanda ve en iyi haliyle getirmesidir. Bunu ayırt edememişsin. Mesajının devamında da bazı kısımlarda bunu çok net anlıyorum.
Evet, Samsung ve diğer Android cihazlar bu özellikleri çok daha önce getirdi. Ancak Apple’ın farkı, üçüncü taraf uygulamalarla daha derin bir entegrasyonu sağlayarak bu özellikleri ekosistem genelinde daha işlevsel hale getirmesi oldu. Örneğin, karanlık mod sadece telefon ekranını karartmıyordu, aynı zamanda mail, takvim, mesajlar gibi yerel uygulamalarla tam uyum sağlıyordu. Bunun anlamı, gecikmenin kaliteyi artırmak için olduğu.
Apple’ın yaklaşımı, “özelliği sunmaktan” öte, bunu daha etkili ve pil dostu bir şekilde kullanıma sunmak. Çevrende az kullanan olması, bu özelliğin kötü olduğunu göstermez.
Apple’ın lansmanlarındaki tema seçimleri ve Pride konusunda herhangi bir dayatma olduğunu düşünmüyorum. Burada sadece değerlerini gösterme çabası var. O değerlerle uyuşup uyuşmamak, kişisel bir tercih meselesi. Ancak teknolojik ürünlerde odak kullanıcı deneyimidir ve Apple bu konuda zaten ön planda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?