Samsung'un prototip halde kullanıcıya sunduğu ancak Apple'ın çok daha iyi haliyle geliştirilmiş şekilde getirdiği pek çok donanımsal ve yazılımsal özellik mevcut. Bunlar arasında ekran bölme/split screen özellikleri (iPhone 14 ile geldi), quick settings (kontrol merkezi iPhone 7 ile geldi), Always On Display (iPhone 14 Pro ile geldi), widget ve kişiselleştirmeler, nfc tabanlı dosya paylaşımı yerine AirDrop, karanlık mod (iOS ile üçüncü parti uygulamalara uyumlu hale geldi, Samsung'da bu yoktu), entegre ekran kaydetme gibi pek çok yazılımsal özelliği sayabiliriz. Donanımsal olarak kablosuz şarj Samsung'a daha erken gelmişti ancak iPhone'da MagSafe ile daha kullanıcı dostu halde sunuldu, suya dayanıklılık iPhone'da daha yüksek bir sertifika seviyesi ile tanıtıldı ilk olarak, kalem desteği bile Apple'a sonradan geldi ve Apple Pencil stabilitesi denen bir şey var sektörde şu anda, çoklu kamera sistemleri vs. sayılabilir. Şimdilerde katlanabilir telefonlarla adı anılan Apple'ın bunu da Samsung'un prototiplerinden çok daha iyi yapacağından emin olmayanınız yoktur sanıyorum ki.
Madem tuş hiçbir işe yaramıyor, neden Samsung taklit ediyor? Apple'ın tasarımsal öncülüğünü kabul edip bir ekstra tuş eklemenin henüz olmasa bile sonradan yazılımsal güncellemelerle çok daha fazla işlev kazanacağı öngörüsünü bildiği için olabilir mi mesela? O tuş şu anki haliyle ve yapabildikleriyle bile potansiyel yapabileceklerinin bir demosu kıvamında. Bu tasarım değişikliği gelecek vaadediyor. Neden övüp durduklarını anlarsın birkaç güncelleme sonra.
Tim Cook'u başarılı buluyorum.
Pride ile sorunun nedir?
Peki bunlar neye göre sizin için daha iyi? Daha doğrusu sizin için mi daha iyi yoksa gerçekten daha mı iyi? Örneğin yapılan testler Samsung QuickShare’nin AirDrop’tan çok daha iyi olduğunu gösteriyor hız manasında.
Ekran bölme özelliği hakkında bir şey diyemeyeceğim, mevcut 14 Pro Max’imde hiç kullanmadım ancak daha önce kullandığım Huawei Mate 20 Pro oldukça kullanışlıydı. Samsung üzerinde de arka plan uygulama menüsünde ekran bölme özelliği çıkıyordu diye biliyorum, ne konuda daha iyi olduğunu aydınlatır mısınız?
Karanlık modun daha iyi olduğunu falan mı söylüyorsunuz? İkonları karartma olayı henüz iOS 18 ile geldi, Samsung’da yıllardır vardı.
Widget de yıllardır var, S3 Mini’de bile widget koyabiliyordunuz

Always on Display özelliğini kullanan sayısı çevremde aşırı derecede az ben de dahil.
Tuş konusu hakkında size katılıyorum.
Pride ile herhangi bir sorunum yok ancak her lansmanda arka planda pride bayrağını gözümüze aşılamalarının sebebi nedir? Gözüme sokulmasını sevmiyorum. Herhangi bir saygısızlık yapmak istemem ancak gözüme sokulmasın yeterli. Bir markanın odağı o olmamalı.
Samsung’da nasıl karanlık modda üçüncü parti uygulama desteği yoktu, hangi dünya o?
Ayrıca Samsung’un ürünlerinden sürekli bir prototip olarak bahsetmeniz aşırı derecede komik. Eminim ki hayatınızda bir tane Samsung cihazı tutmayı bırak, mağazada yanından geçip gitmişsinizdir.
Kısacası “sırf bir şeyler yazmış olayım” mantığıyla ilerlemişsiniz, tebrik ediyorum.
Bu dediklerinizden hiçbirini destekleyici herhangi bir kaynağınız da yok.
Apple konusunda destekleyeceğim şeylerden birisi ekosistem, diğeri ise ana ekranın kullanışlı olması. Ekosistem konusunda da rakipleri bir şeyler yapmaya başladı.
Şimdilerde katlanabilir telefonlarla adı anılan Apple'ın bunu da Samsung'un prototiplerinden çok daha iyi yapacağından emin olmayanınız yoktur sanıyorum ki.
Henüz Apple’ın bile yapacağız demediği bir model hakkında “Daha iyi yapar” deyip de bunun üzerine düşmek teknoloji bilgisi kıtlığından daha ileri seviye bir şey.
Bir çıksın ve Samsung’dan daha iyi yapsınlar da, öyle konuşalım bunu. Eski Apple kalmadı artık, sadece bir tuşa odaklanan bir marka var önümüzde.
Samsung bunu kopyalayacaksa Samsung’u da sert eleştiririm fark etmez.