dewberry

Üstün
Makaleler
2
Yer
LTAD
Selam,

İlk sorum başlıktaki gibi.

İkinci sorum ise, dün sipariş ettiğim MBP M4 cihazım yarın gelecek ve söylentilere göre M5 MBP'de bu hafta ön satışa çıkabilir. MBP M4'u PT'den 65K'ya aldım ve M5 MBP'nin PT'de bile bu fiyatlara satılacağını düşünmüyorum. İşin gerçeği iki-üç gereksiz ıvır zıvır özelliklerle çıkarsa fazladan para vermek istemiyorum.

Sizce iade edip, olası fiyat farkına göz yumup M5 MBP'yi beklemek mantıklı mı?

Son düzenleme:
Selam,

Dün sipariş ettiğin MBP M4 cihazım yarın gelecek ve söylentilere göre M5 MBP'de bu hafta çıkabilir. MBP M4'u PT'den 65K'ya aldım ve M5 MBP'nin PT'de bile bu fiyatlara satılacağını düşünmüyorum. İşin gerçeği iki-üç gereksiz ıvır zıvır özelliklerle çıkarsa fazladan para vermek istemiyorum.

Hocam dediğiniz gihi, yakında geliyorsa ve durumunuz varsa alınır. Cihaz daha yavaş eskir.

Selam,

İlk sorum başlıktaki gibi.

İkinci sorum ise, dün sipariş ettiğim MBP M4 cihazım yarın gelecek ve söylentilere göre M5 MBP'de bu hafta ön satışa çıkabilir. MBP M4'u PT'den 65K'ya aldım ve M5 MBP'nin PT'de bile bu fiyatlara satılacağını düşünmüyorum. İşin gerçeği iki-üç gereksiz ıvır zıvır özelliklerle çıkarsa fazladan para vermek istemiyorum.

Şuan aldığım cihazdan yazıyorum :) Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

Şuan aldığım cihazdan yazıyorum :) Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
Bende de Dell Precision 5520 var. Özellikleri yılına göre çok iyi, geçen bunu satıp Macbook alıyım dedim de bir mantığı olmayacaktı. İşletim sistemi için laptop değiştirecektim.

Bende de Dell Precision 5520 var. Özellikleri yılına göre çok iyi, geçen bunu satıp Macbook alıyım dedim de bir mantığı olmayacaktı. İşletim sistemi için laptop değiştirecektim.
İş cihazı olarak Dell Inspiron 5520 var bende. Bayağı güzel cihazlar ama Windows'un gazabına uğrayan cihazlardan.

M2'den beri aynı demek doğru değil, dış kasası aynı olsa da işlemci olarak hem güç hem de verimlilik anlamında ciddi iyileştirmeler var. Bunun yanında bellek ve depolama seçenekleri de daha hızlı. Makineden maksimumu almak isteyecekseniz bunlar önemli olacaktır.

M2'den M3'e geçişte işlem gücü artsa da verimlilikte istenilen denge sağlanamadı. Ancak M4 daha sağlam bir adım oldu. İşlemcinin tek ve çoklu çekirdek performansı güç tüketimine göre efsane. MBP'nin ekran kalitesine girmiyorum bile, bu kalitede ekrana sahip Windows laptop bulmak zor. Liquid XDR ekran gerçekten çok güzel, gittiğim her yerde yanımda stüdyo ekranı taşımış oluyorum.

Açıkçası model beklemenin sonu gelmez bu nedenle ihtiyacınız varsa alın. Ben çoğu zaman şarj adaptörünü almadan çıkıyorum ve tüm günü yetiriyor bana. Hatta çoğu zaman fotoğraf düzenlerken yüksek parlaklıkta kullanmam gerektiği için prize takıyorum. Hobi olarak fotoğrafçılığın yanında iş anlamında gömülü yazılım projelerimi çok rahatlıkla yapabiliyorum.