mauroicardi99 63

Üstün
iPhone telefonların bataryalarına bakıyorum; birisi 3200, birisi 3700, birisi 3900 şeklinde gidiyor. Bu neden böyle? Mesela Samsung'da 3900, 4000, 4500 ve 5000 gibi kapasiteli bataryalar var, iPhone'da neden yok?

Samsung'da genel olarak her zaman rakamsal üstünlük vardır ama Apple'da optimizasyon vardır. Apple, politikası gereği gerek bataryayı, gerek kamerayı, gerek RAM'i, gerek depolamayı hep yeteri kadar koyar. Fazlasını koymaz. İşin gerçeği depolama haricinde RAM, batarya gibi problemleri olduğunu düşünmüyorum Apple telefonların. Depolamayı biraz artırmak istediğinde koyduğu fiyat farkından ben de memnun değilim ama batarya her telefonda olduğu gibi, günü çıkarıyor mu çıkarıyor. En nihayetinde tüm telefonlar gün sonu şarja takılıyor, iPhone'lar da dahil.

7500 mAh bataryali Xiaomi 17 Pro Max'in şarjı, 4800 mAh iPhone 17 Pro Max'ten daha erken bitiyor. Yani kisacasi, mAh her sey degildir. Gunluk kullanimda bir fark olmuyor. Ustteki arkadasin da dedigi gibi; eninde sonunda aksam sarja takacaksiniz, gun icinde yari yolda birakmazlar asla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Samsung'da genel olarak her zaman rakamsal üstünlük vardır ama Apple'da optimizasyon vardır. Apple, politikası gereği gerek bataryayı, gerek kamerayı, gerek RAM'i, gerek depolamayı hep yeteri kadar koyar. Fazlasını koymaz. İşin gerçeği depolama haricinde RAM, batarya gibi problemleri olduğunu düşünmüyorum Apple telefonların. Depolamayı biraz artırmak istediğinde koyduğu fiyat farkından ben de memnun değilim ama batarya her telefonda olduğu gibi, günü çıkarıyor mu çıkarıyor. En nihayetinde tüm telefonlar gün sonu şarja takılıyor, iPhone'lar da dahil.
60 Hz panel de buna dahil mi?

Evet, dahil. 60 Hz bir telefonun kullanımı için çok yeterli. iOS ile 60 Hz, diğer telefonlardaki 60 Hz gibi değil. Sonuç olarak baz modeller için konuşuyoruz tabii ki. Her zaman 120 Hz ekranlı iPhone'lar vardı çünkü. Baz modeller için de 120 Hz'e geçiş yapıldı şu an itibariyle. Bu konuyu daha fazla gündeme getirmezsiniz artık sanırım. :)

Evet, dahil. 60 Hz bir telefonun kullanımı için çok yeterli. iOS ile 60 Hz, diğer telefonlardaki 60 Hz gibi değil. Sonuç olarak baz modeller için konuşuyoruz tabii ki. Her zaman 120 Hz ekranlı iPhone'lar vardı çünkü. Baz modeller için de 120 Hz'e geçiş yapıldı şu an itibariyle. Bu konuyu daha fazla gündeme getirmezsiniz artık sanırım. :)
Aslında evet, şimdi anlıyorum, aksi takdirde o bataryayla herhalde 3 saat zor dayanırdı.

Hiç de bile. iPhone kullanan hiçbir arkadasim gun sonunu getiremiyor iPhone ile. Android olan Pixel telefonumu gün sonu 2. kere şarja takmıyorum. Üstelik her zaman 120 Hz ekranla kullanmama rağmen en az 9 saat ekran süresi verebiliyor. Apple öveceğim diye biraz boş yapmışsınız.