ILT11

Çalışkan
Apple Pencil USB-C kullanıyorum, cihaz bugün şarjı olmasına rağmen çalışmamaya başladı. Şarja taktım, eşleşmeyi kaldırdım, ucu çıkarıp taktım, hala çalışmıyor maalesef. Ne yapabilirim bu konuyla ilgili? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şarj etmeyi ve ucu söküp takmayı zaten denemişsiniz. Eşleşmeyi kaldırdıktan sonra kalem Ayarlar → Bluetooth’ta yeniden ‘Bağlı’ görünüyor mu?

Bağlı görünüyorsa önce Apple’ın Notlar uygulamasında yeni bir not açıp çizim aracını seçerek deneyin. Burada çiziyor ama kullandığınız uygulamada çizmiyorsa uygulama tarafına bakmak gerekir. Notlar’da da tepki yoksa, Bluetooth’ta bağlı olması tek başına kalemin yazma işlevinin sağlam olduğunu göstermez.

Yeniden eşleşmiyorsa USB-C modelinde kalemi kabloyla doğrudan iPad’e bağlayıp ekrandaki bağlantı istemini onaylamak gerekiyor; yalnızca şarj adaptörüne takmak bu adımı yapmıyor. Bunu da denediyseniz Apple’ın önerdiği diğer adım, kalem iPad’e bağlıyken iPad’i yeniden başlatıp tekrar eşleştirmek.

iPad modelini, iPadOS sürümünü ve Notlar’daki sonucu paylaşabilir misiniz? Sonraki adımı bu ayrımla seçebiliriz.

Apple’ın resmi rehberleri: