Geçen seneye kadar belki derdim ama artık değil. Çinliler için artık 6000 mAh bazal standart olmuşken Samsung halen 5000'de takılıyor. Hadi iPhone tarafı neyse, orada direksiyon tamamen Apple'ın elinde olduğu için düşük kapasite ile rakiplerine benzer süre sunabiliyor.
6000 mAh pilin sağlığı 2-3 yıl içinde ciddi şekilde düşüyor ama. POCO'ların pilinin ömrü 1000 döngü. Xiaomi T ve yeni Redmi serisinin pil döngü ömrü ise 1600.

Samsung'un 5000 mAh pilinin döngü ömrü ise 2000 döngü.

Asıl olay kapasitede değil ki. Pil sağlığı düştüğü zaman cihazın performansında kayıp olur. Kamerada yüksek kalitede videolar çekerken yeterli güç sağlanamazsa cihaz kasmalar veya çökmeler yaşar. O sebeple her ne kadar pil kapasitesi önemli olsa da pil ömrü de önemlidir. Bunu da en iyi şekilde Samsung yapıyor.

Çevremde gördüğüm kişilere bakıyorum, Redmi Note 14 Pro 5G kullanan arkadaşımın 240'lı döngülerde pil sağlığı %98'di. iPhone 13 kullanan arkadaşımın telefonu 850'li döngülerde iken pil sağlığı %79 muydi %78 miydi neydi. S24 FE kullanan arkadaşım 570'li döngülerde iken pil sağlığı %99'du. Yani evet en dayanıklı ve en kaliteli pilleri Samsung üretiyor.

Samsung'un 5000 mAh pilinin döngü ömrü ise 2000 döngü.

Sen geçmişte kalmışsın hoca, Samsung'ların döngü garantisi artık 1200.

Dolayısıyla artık yalnızca kapasite olarak değil, dayanıklılık olarak da Çinlilerin gerisinde kaldı Samsung.

Olay 2000 döngü ise Honor 600 Lite'ta da bu sayıda döngü garantisi veriliyor haberin olsun.

Sen geçmişte kalmışsın hoca, Samsung'ların döngü garantisi artık 1200.
Kaynak verir misin? Samsung hiçbir zaman pilleri için döngü ömrü olduğunu söylemedi. Ben bu veriyi yıllarca kullandığımız Samsung cihazlara dayanarak söylüyorum. Önceki mesajımda da demiştim zaten ama ısrarla hala "Samsung 1200 döngü garanti veriyor" diyorsun.

Yav arkadaşım bu döngü bilgisini Samsung vermiyor.

Ayrıca buradaki konuma da bakabilirsiniz.

Dolayısıyla artık yalnızca kapasite olarak değil, dayanıklılık olarak da Çinlilerin gerisinde kaldı Samsung.
Hava durumu uygulamasında reklam veren cihazları dayanıklı diye almazdım şahsen :)

@THE KEROXEA hem güncel bilgiden bi'haber olup hem de nasıl kendinden bu kadar emin iddiada bulunabiliyorsun, anlamak güç...

Buyur, A57 için sunulan döngü garantisi.

Ha kaynak soruyorsan, kaynak direkt Avrupa Birliği Veri Tabanı...

1783586742606.webp

@THE KEROXEA hem güncel bilgiden bi'haber olup hem de nasıl kendinden bu kadar emin iddiada bulunabiliyorsun, anlamak güç...

Buyur, A57 için sunulan döngü garantisi.

Ha kaynak soruyorsan, kaynak direkt Avrupa Birliği Veri Tabanı...

Eki Görüntüle 264276
Hacı bak burada konu linkini vermişim şaka mı yapıyorsun? İki satır okumaya tenezzül etmiyorsun yav bak şu konuda yazdığım şeyleri okursan orada neden 1200 döngü yazdığını anlayabilirsin.

Hava durumu uygulamasında reklam veren cihazları dayanıklı diye almazdım şahsen :)

Samsung da direkt arayüz yönünden aşırı ağır ona bakarsak...

Hacı bak burada konu linkini vermişim şaka mı yapıyorsun?

Her batarya belli bir test standartından geçer.

O zaman bu mantıkla ben en iyimser senaryoya göre test yapıp 5000 döngü garantisi vereyim?

Samsung da direkt arayüz yönünden aşırı ağır ona bakarsak...
S25 FE cihazımda gayet akıcı hocam. A17 kullanıyor isen ağır olabilir ancak A57, S25 FE gibi cihazlar için hiç ağır değil OneUI. Yani sırf hafif diye hava durumu uygulamasında reklam görmeye okey isen sen bilirsin.

Her batarya belli bir test standartından geçer.

O zaman bu mantıkla ben en iyimser senaryoya göre test yapıp 5000 döngü garantisi vereyim?
Konuyu okudun mu? En zorlu sıcaklık ve derin deşarj ile test edilmiş. Sen telefonunu her gün 45 derecede %0'a düşürüyor musun ki bu test ike aynı sonucu alacaksın?

Bu veriyi senden önce bu forumdan birine söyleyen benim zaten.

S25 FE cihazımda gayet akıcı hocam. A17 kullanıyor isen ağır olabilir ancak A57, S25 FE gibi cihazlar için hiç ağır değil One UI.

İşlem kapasitesinden dolayı senin ağırlığını hissetmemen arayüzün ağır olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Samsung'un One UI'ı gayet ağır bu konuda maalesef.

A17'ye hiç gelmiyorum zaten, onların ilk güncellemede naneyi yediği için...

İşlem kapasitesinden dolayı senin ağırlığını hissetmemen arayüzün ağır olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Samsung'un One UI'ı gayet ağır bu konuda maalesef.
Hocam ağır evet ancak sistemin içine reklam konulması kadar kötü değildir diye düşünüyorum. Sizce?

A17'ye hiç gelmiyorum zaten, onların ilk güncellemede naneyi yediği için...
Alo desin yeter mantığında telefon yapıyorlar ilk güncellemede cırtlıyorlar e-atık ürünleri hepsi tamamen.

Bu veriyi senden önce bu forumdan birine söyleyen benim zaten.
Aksini iddia etmedim estağfurullah, konuda pil testi şartlarının çok daha katı olduğunu yazmıştım onu dedim.

Hocam ağır evet ancak sistemin içine reklam konulması kadar kötü değildir diye düşünüyorum. Sizce?

Aktif olarak Honor kullanıcılarını da takip ediyorum, sadece Hava Durumu'nda reklam görülmüş şu ana kadar. O da DNS ile engellenebiliyormuş. Olmaması gerekirdi tabii ama Hava Durumu'ndaki reklam çok hayati değil bence :).

Alo desin yeter mantığında telefon yapıyorlar ilk güncellemede cırtlıyorlar e-atık ürünleri hepsi tamamen.

Maalesef, bi'de bu tarz telefonlara 6 yıl güncelleme vererek kullanılamaz hale getiriyorlar.

Aksini iddia etmedim estağfurullah, konuda pil testi şartlarının çok daha katı olduğunu yazmıştım onu dedim.

Seni kırdıysam kusura bakma hocam, biraz sert çıkışmış olabilirim, özür dilerim bu açıdan.

Yani demek istediğim AB'nin test için belirli şartları var bütün markalara yönelik. Mesela Xiaomi tanıtımlarda 1600 - 1800 döngü ifadesini kullanır ama AB'ye bildirdiği sayı 1000... Yani test koşulları herkes için aşağı yukarı eşit. Zaten Samsung da dahil çoğu telefon markası benzer firmalardan batarya alıyor, Sunwoda, ATL, CosMX gibi gibi...

Önceden Samsung öndeydi 2000 döngü ile, Çinliler ise 1000 - 1200 döngü verebiliyordu. Şimdi ise Samsung 1200'e düşmüşken Çinliler 1400 - 2000 bandına yükseldiler.