LuciFeriaN

Başarılı
Merhaba arkadaşlar. Pek çoğunuzda olduğu gibi ben de bu sorunu yaşıyorum. Samsung marka Tizen işletim sistemli televizyonumda Apple TV uygulaması yüklü olmasına rağmen son gelen iCloud & Apple Arcade & Apple TV paketi gereği izleyebiliyor olmam gereken pek çok içeriği (dizi & film) izleyemiyorum. Telefonumda, Mac bilgisayarımda ve tabletimde sorunsuz bir şekilde içerikleri görebiliyor ve izleyebiliyorum; lakin TV'de yok. Söylenen o ki uygulamaya bir güncelleme gelmesi gerekiyor ve bunu da ay sonuna kadar kademe kademe yapacaklar. Lakin benim edindiğim bilgi bu yönde değil. Şöyle ki;

Ben öncelikle bu sorun için tamamen bilgi almak amacıyla Apple Destek hattından bir kıdemli uzman (kendisi kıdemli olduğunu iletti) ile görüştüm. Kendisi içimizin ferah olması gerektiğini, cihazlarımızda veya aboneliğimizde sorun olmadığını, sadece uygulamanın Samsung tarafından TV'lerde güncellenmesi gerektiğini iletti.

Sonrasında Samsung tarafı ile iletişime geçtim. Sevgili Samsung destek hattı bana durduk yere bütün işletim sistemini sıfırlattı (ki bunun işe yaramayacağını aslında biliyordum ama yine de yaptım) ve sayesinde TV'de yüklü bütün uygulamaları tekrar yüklemek zorunda kaldım ve sorunu da çözemedik. Destek kaydı oluşturuldu ve sonrasında beni telefonla arayarak bu sorunun farkında olduklarını; lakin sorunun çözümü için Apple tarafının uygulamayı güncellemesi gerektiğini ilettiler.

Demem o ki Apple Samsung'a, Samsung ise Apple tarafına kusur buluyor içinde bulunduğumuz durum itibarıyla ve bu gidişle bir müddet daha (umarım çok uzun sürmez) TV üzerinden ilgili içeriklere erişemeyeceğiz.

Edindiğim bilgi bu yönde değil demişsin sen de aynı bilgiyi vermişsin.
Ay sonuna kadar güncelleme yapılacağı ve düzeleceği bilgisini teyit edemedim. Demem o ki ne Apple ne de Samsung tarafı bir süre vermiyor. Sadece güncelleme yapılması gerektiği ancak bunun karşı tarafça yapıması gerektiğini söylüyorlar. Yani ay sonuna kadar kademe kademe yapılacağı bilgisini teyit edemedim. Cümleyi ayırmadığım için dediğiniz gibi bir anlam çıkıyor haklsınız.​

Ay sonuna kadar güncelleme yapılacağı ve düzeleceği bilgisini teyit edemedim. Demem o ki ne Apple ne de Samsung tarafı bir süre vermiyor. Sadece güncelleme yapılması gerektiği ancak bunun karşı tarafça yapıması gerektiğini söylüyorlar. Yani ay sonuna kadar kademe kademe yapılacağı bilgisini teyit edemedim. Cümleyi ayırmadığım için dediğiniz gibi bir anlam çıkıyor haklsınız.​
Teyit edemezsiniz ay sonuna kadar güncelleme gelecek diye bir açıklama yok ki. Ay sonuna kadar MENA bölgesinde kullanıma açılacak dendiği için güncelleme de gelecek diye forumdakiler uydurdu güncelleme tarihi verilmedi. Sizinki gibi TİZEN işletim sistemli TV'lerde Airplay desteği de var sanırım. Güncelleme olursa öncelikli ilk size gelir.

Türkiye'ye gelmeden önce ve hala ABD Apple hesabı ile Apple TV kullanıyorum. TV aynı ve bende Apple TV kategorisi gözüküyor. Uygulama ile ilgili değil Apple ile ilgili bence.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,7 MB · Görüntüleme: 3