Bütçe
11.500 TL

Camila

Başarılı
Yakın zamanda yurt dışına gideceğim. iPhone kullandığım için yanına bir adet Apple Watch SE 2 veya Apple Watch 9 alabilirim. Watch SE 2 230 Euro'ya, Watch 9 ise 360 Euro'ya geliyor vergi iadesi ile. Sorun şu ki saat ile yapabileceğimiz her şeyi telefondan yapabildiğimiz için saat bana gereksiz geliyor. Sadece aksesuar amaçlı haftada 2-3 gün analog kol saati takan birisiyim. Apple Watch alırsam iki saati değişmeli takarım diye düşünüyorum. Sizce Apple Watch almaya değer mi?

360 euro ile Avrupa'da çok daha hoş şeyler yaşayabilirsin. Biraz araştırırsan anlarsın ne demeye çalıştığımı. Bence alma ve başka şeyler dene. Dediğin gibi akıllı saat bayağı gereksiz bir cihaz.

Aksesuar amaçlı şık duruyor. İşe yarar özellikleri de var ama çok iyi kesin lazım diyebileceğim bir özelliğini görmedim şimdiye kadar. Yine de alınabilir dediğim gibi hem şık hem de iş görür.

Sadece aksesuar amaçlı alacaksanız daha ucuz alternatifleri var diye düşünüyorum ama diyorsanız ekosistemi kullanıyorum işime de yarar o zaman almaya değebilir.

Samsung Galaxy Watch 4 40mm kullanıyorum. Açıkçası hiçbir işimi saatten yapmıyorum. Mesela müzik değiştirmek için buds2 veya direkt telefonumdan değiştiriyorum. Arama geldiğinde saatten görüyorum ama yine telefonu açıp cevaplıyorum. Amaç aksesuar olarak kullanmak ise alınabilir. Temel işlevleri zaten telefondan halledersin dediğin gibi.

360 euro ile Avrupa'da çok daha hoş şeyler yaşayabilirsin. Biraz araştırırsan anlarsın ne demeye çalıştığımı. Bence alma ve başka şeyler dene. Dediğin gibi akıllı saat bayağı gereksiz bir cihaz.
Deneyim anlamında harcamak isterdim ama öğrenci olduğum için pahalı tatil yapmak istemiyorum. İki aydır gece gündüz ders çalıştığımdan kendime ödül niyetine alayım diyordum ama duruma göre bunu Mi Band'a da çevirebilirim gibi.