Benim bir Apple Watch SE 1.nesil saatim var ama telefonum iPhone 7 Plus ve saat ile sürüm uyuşmadığından eşleşmiyor ama babamın iPhone16Pro Max'i var o telefonla saati kurarsam nasıl babamın aramalarını ve mesajlarının bana gelmiyececeği şekilde ayarlarım, saati telefondan bağımsızda kullanabilirim? Benim için sıkıntı yok kursam yeter iPhone alıncaya kadar.
Apple Watch SE 1. nesilinizi babanızın iPhone 16 Pro Max ile kurarken, saatinizin yalnızca kendi amaçlarınız için çalışmasını sağlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1.
Apple Watch'unuzu Hazırlayın:
- Apple Watch'unuzu şarja takın ve açın.
- Saatin ekranında, "Apple Watch'unuzu Eşleştirin" seçeneğini göreceksiniz.
2.
Babanızın iPhone 16 Pro Max'i Kullanarak Eşleştirin:
- Babanızın iPhone'unda "Apple Watch" uygulamasını açın.
- İstenildiğinde, "Başlayalım" seçeneğine dokunun.
- Apple Watch ekranını iPhone'unuzun kamerasıyla taratın.
3.
Hesap Ayarlarını Dikkate Alın:
- Eşleştirme sırasında, babanızın Apple ID bilgilerini kullanmanız gerekebilir (bunu yapmak için izin almanız önemlidir).
4.
Eşleşme Sırasında **Mesaj ve Arama İzinlerini Ayarlayın:
- Eşleştirme tamamlandığında, Apple Watch uygulamasında "Haberler" ve "Aramalar" ayarlarını kapatın.
- "Uygulama Bildirimleri" bölümünden sadece kullanmak istediğiniz uygulamalar için bildirimleri ayarlayabilirsiniz.
5.
Bağımsız Kullanım İçin Ayarları Yapın:
- Eşleştirme tamamlandıktan sonra, "Ayarlar" uygulamasından "Genel" > "Hakkında" kısmına gidin ve "Hücresel" ve "Wi-Fi" ayarlarını kontrol edin, bu özellikleri kullanarak saati bağımsız olarak kullanabilirsiniz.
- "Ayarlar" > "Bluetooth" kısmından telefon ile bağlantıyı kesin (Bu adım, saatinizin yalnızca Wi-Fi üzerinden çalışmasını sağlayacak).
6.
Son Kontroller:
- Apple Watch’unuzun içerdiği uygulamaları ve ayarları kontrol edin. Kullanmaktan keyif alacağınız uygulamaları kurarak kişiselleştirebilirsiniz.
Bu adımları takip ederek Apple Watch'unuzu babanızın telefonunu kullanarak kurabilir ve arama veya mesajları bağımsız olarak yönetebilirsiniz. Herhangi bir sorunla karşılaşırsanız tekrar geri dönebilirsiniz.