Makaleler
5
Appledan-Iranlilara-Kritik-Casus-Yazilim-Uyarisi.jpg

Apple, son dönemde İran’daki bir grup iPhone kullanıcısına “Tehdit Bildirimi” gönderdi. Özellikle teknoloji çalışanları ve aktivistler hedef alındı. Bu uyarılar, görünüşte sadece bir güvenlik duyurusu gibi dursa da, altında çok daha ciddi bir tehlike yatıyor. Apple’ın daha önce 98 ülkede de benzer bildirimler ilettiği, dijital saldırıların giderek arttığına işaret ediyor. Bloomberg’in aktardığına göre, Apple bir…

Devamını Oku: Apple’dan İranlılara Kritik Casus Yazılım Uyarısı!
Kaynak: Techolay

Aynen, aynı firma daha önceden sırf reklam gelirlerini arttırabilmek için kullanıcı verilerini alıyordu. Bu yüzden AB ülkelerinin bazılarından para cezası aldı.
AB ülkelerinin derdi başka. Apple, Meta gibi kendilerine ve hükümetlere veri taşımıyor diye delleniyorlar. Yani, yine güvenlik söz konusu. Reklam için kullanıcı verilerini almak ve işlemek izine tabidir. Kullanıcı izin verirse öyle olur.Ayarlar'da bile "Kişiselleştirilmiş reklamları" al veya kapat seçeneği var. Aynı zamanda veri deyince akla Google'dan başkası gelmez.

AB ülkelerinin derdi başka. Apple, Meta gibi kendilerine ve hükümetlere veri taşımıyor diye delleniyorlar. Yani, yine güvenlik söz konusu. Reklam için kullanıcı verilerini almak ve işlemek izine tabidir. Kullanıcı izin verirse öyle olur.Ayarlar'da bile "Kişiselleştirilmiş reklamları" al veya kapat seçeneği var. Aynı zamanda veri deyince akla Google'dan başkası gelmez.
Ben Google çalmıyor demedim. Siz Apple gizlilikte en iyisi dediniz. AB ülkelerinin dertleri vatandaşlarını korumak. Ki ben sadece gizlilik ihlali olan cezaları söyledim. Apple'da Google veya Meta kadar veriyi çalıyor.

Pek öyle değil. Apple'dan para koparmak gibi bir amaçları da var. Durduk yere absüt davalar açıyorlar.
Haksız olan 1 dava söyleyin. En büyüklerinden biri İrlanda vergi kaçakçılığı davası. Sonra, App Store üzerinden kendi uygulamalarını tekel haline getirerek diğer uygulamaların popülerleşmesini önlüyor. Kendisine ait olmayan yazılımlara haksız vergi politikası uyguluyor. Cihazlarını sadece kendilerinin onarabilmeleri için haksız uygulamalar yapıyorlar. Şu ana kadar açılan davaların %80'i bu şekilde.