9 yaşındaki çocuk benim soy ağacımı biliyor. E-imza hacklediler vb. gibi şeyler var. Bunlar gibi şeyler hala oluyor mu?

Vaktinde MERNİS'ten sızdırılan verilerden dolayı oldu bu. Sonrası başka bir yerden kesin gelmiştir. Zaten fink atıyor bilgilerimiz. Kendi gözümle görmüştüm bu panel mevzusunu, bedavaya kısıtlı veriler parayla her veri çıkıyor neredeyse.

9 yaşındaki çocuk benim soy ağacımı biliyor. E-imza hacklediler vb. gibi şeyler var. Bunlar gibi şeyler hala oluyor mu?
Evet, hala oluyor. Veriler panellerde sürekli güncelleniyor. Çünkü içerideler. "Hırsız içerdeyse kapı kilit tutmaz"

Sorun şu ki her memur her veriye erişebiliyor. Almanya boşuna kağıt işi yapmıyor 2026 da. Eskiden TC kimlik numaramızın bilinmesi büyük sorundu. Devlet bu sorunu ortadan kaldırdı. :D

9 yaşındaki çocuk benim soy ağacımı biliyor.
Bu durumdan korunmak için internette tamamen anonim olmak zorundasın. Eğer Instagram ya da diğer sosyal medya hesapların varsa hesaplarında isim-soyisim bilgin yer almamalı. Konumun asla olmamalı.

Örnek:

Insagram id: ahmet_gok.34

Burada adın soyadın ve konumun bilgisi var.

Bu 3 bilgi senin yedi ceddini buldurmaya yeter. O yüzden her zaman nick kullan.

Soy ağacı basit bile kalıyor artık. Günlük kullandığın ilaçlardan mahkeme dosyalarına kadar her şeyin internette.

Bu durumdan korunmak için internette tamamen anonim olmak zorundasın. Eğer Instagram ya da diğer sosyal medya hesapların varsa hesaplarında isim-soyisim bilgin yer almamalı. Konumun asla olmamalı.
Evet ehliyet almayalım, yeni kimlik kartı çıkartmayalım, otobüs bileti almayalım, otel rezervasyonu yapmayalım, okula gitmeyelim, askerlik yapmayalım, trafikte araba kullanmayalım...
Bu devirde sadece sosyal medyada anonim olmak, kişisel bilgilerin bulunamayacağı anlamına gelmiyor.

Evet ehliyet almayalım, yeni kimlik kartı çıkartmayalım, otobüs bileti almayalım, otel rezervasyonu yapmayalım, okula gitmeyelim, askerlik yapmayalım, trafikte araba kullanmayalım...
Bu devirde sadece sosyal medyada anonim olmak, kişisel bilgilerin bulunamayacağı anlamına gelmiyor.
Ben sadece sanalda bilgilerinle sana şantaj yapabilecek veletlere karşı anonim olmayı tavsiye ettim.