9 yaşındaki çocuk benim soy ağacımı biliyor. E-imza hacklediler vb. gibi şeyler var. Bunlar gibi şeyler hala oluyor mu?
9 yaşındaki çocuk benim soy ağacımı biliyor. E-imza hacklediler vb. gibi şeyler var. Bunlar gibi şeyler hala oluyor mu?
Evet, hala oluyor. Veriler panellerde sürekli güncelleniyor. Çünkü içerideler. "Hırsız içerdeyse kapı kilit tutmaz"9 yaşındaki çocuk benim soy ağacımı biliyor. E-imza hacklediler vb. gibi şeyler var. Bunlar gibi şeyler hala oluyor mu?
Evet ehliyet almayalım, yeni kimlik kartı çıkartmayalım, otobüs bileti almayalım, otel rezervasyonu yapmayalım, okula gitmeyelim, askerlik yapmayalım, trafikte araba kullanmayalım...Bu durumdan korunmak için internette tamamen anonim olmak zorundasın. Eğer Instagram ya da diğer sosyal medya hesapların varsa hesaplarında isim-soyisim bilgin yer almamalı. Konumun asla olmamalı.
Ben sadece sanalda bilgilerinle sana şantaj yapabilecek veletlere karşı anonim olmayı tavsiye ettim.Evet ehliyet almayalım, yeni kimlik kartı çıkartmayalım, otobüs bileti almayalım, otel rezervasyonu yapmayalım, okula gitmeyelim, askerlik yapmayalım, trafikte araba kullanmayalım...
Bu devirde sadece sosyal medyada anonim olmak, kişisel bilgilerin bulunamayacağı anlamına gelmiyor.
Hadi 11 yaşındaki velet öğrendi diyelim ne olacak? Yani ne yapabilir? En fazla evimize yemek söyler. Şunlardan korkmayın bak korktuğunuz için bunlar güçleniyor ve güç zehirlenmesi yaşıyorlar.Ben sadece sanalda bilgilerinle sana şantaj yapabilecek veletlere karşı anonim olmayı tavsiye ettim.
Mesele korkmak değil. Annenin ve halanın telefon numaralarını arayıp senin hakkında kötü şeyler söylüyorlar. Annene Whatsapp'tan +18 fotoğraflar atıyorlar ve farklı telefon numaralarından. Annene durumu açıklarsın. Halanı ararlar. Ona anlatırsın teyzeni arayıp "XXX intihar edecek" diyebilirler. Ailenin telefon numaralarına ulaşmaları sadece yemek söylemek değildir.Hadi 11 yaşındaki velet öğrendi diyelim ne olacak? Yani ne yapabilir? En fazla evimize yemek söyler. Şunlardan korkmayın bak korktuğunuz için bunlar güçleniyor ve güç zehirlenmesi yaşıyorlar.