Apple öğrenciler için her yıl yaptığı gibi bu yıl da bir kampanya başlattı. Bazı Mac ve iPad ürünleri alırken yanlarına AirPods, Magic Mouse ve magic trackpad gibi ürünleri
bedavaya verebiliyor.

Örneğin Mac alırken görseldeki tüm ürünler ücretsiz olarak size sunuluyor. Bu listede sadece AirPods Pro ürününü alırken 2000 TL gibi ufak bir ücret ödüyorsunuz. Çok güzel bir kampanya fakat bazı sıkıntıları var. 27000 TL olan iPad Air'e bile bu kampanyayı uygularken Mac mini ve Mac Studio cihazlarına uygulamıyor.

Mac mini dediğimiz cihazın başlangıcı eğitim mağazasında 26000 TL Mac Studio ise 90000 TL. Apple nasıl oluyor da 27000'lik cihaza bunları yaparken 90000'lik cihaza bu kampanyayı sağlamıyor?

Ayrıca ben de bu kampanyayı kovalayanlardan biriydim ve şu an aşırı mutsuzum.

resim_2025-07-10_145525909.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum bu bir eğitim kampanyası. Öğrencinin ya da öğretmenin yanında taşıyabileceği, okuluna götürebileceği, ders ya da araştırma amaçlı kullanabileceği cihazlara yapılıyor bu kampanya. Saçmalık değil yani. MacBook ve iPad bu amaçla kullanılabilecek cihazlar. Kampanya uygulanacak cihazlar fiyatına göre belirlenmiyor yani, kullanım senaryosuna göre belirleniyor.

Dostum bu bir eğitim kampanyası. Öğrencinin ya da öğretmenin yanında taşıyabileceği, okuluna götürebileceği, ders ya da araştırma amaçlı kullanabileceği cihazlara yapılıyor bu kampanya. Saçmalık değil yani. MacBook ve iPad bu amaçla kullanılabilecek cihazlar.
Hocam ben de aynı şeyi düşündüm fakat kampanyaya iMac'de dahil. iMac hiç de taşınabilir bir cihaz değil yani.

Hocam dediğinizi anlıyorum ama wayback machine'den arşivlere bakarsanız hep mac mini cihazlara aynı kampanya yapılmış. Sadece bu yıl bir farklılık var.

Geçen yıldan bir arşiv

Dosya Ekleri

• resim_2025-07-10_152439944.webp
    resim_2025-07-10_152439944.webp
    93,1 KB · Görüntüleme: 66
Hocam dediğinizi anlıyorum ama wayback machine'den arşivlere bakarsanız hep mac mini cihazlara aynı kampanya yapılmış. Sadece bu yıl bir farklılık var.

Geçen yıldan bir arşiv
Mac Mini zaten diğerlerine göre çok ulaşılabilir bir cihaz. Belki de bu sene böyle düşünüp ona kampanya yapmamışlardır. 🤷‍♂️