Bu soruyu biz halk olarak çok temiz cevaplayamayız, zira arkada dönen marketing çalışmaları, teknik ve sistematik planlar vs. Apple'ın başarısı ve başarısızlıkları gibi bir çok parametre var.
Bu soruyu biz halk olarak çok temiz cevaplayamayız, zira arkada dönen marketing çalışmaları, teknik ve sistematik planlar vs. Apple'ın başarısı ve başarısızlıkları gibi bir çok parametre var.
Mesela Tizen OS neden durduldu. O zamanlarda Samsung birinciydi bütçesi vardı. Evet, işletim sistemi yapmak çok hatta ultra zor ama Huawei bile çoktan konumlar belirlenmiş ve amborgo içinde kendi işletim sistemini geliştiriyor. Samsung o zamanlar misliyle yapabilirdi hatta altyapısı tamamdı bile, tek gereken uygulama marketinin doğru hamlelerle gelişmesini beklemekti. Kısa vade zarardan kaçınmak için uzun vadede zararı seçti. Pek konuşulmuyor ama Fuchsia OS sessiz sedasız Google tarafından geliştirilmeye devam ediyor. Samsung'un iyi ekran paneli üretmesi dışında pek kalıcı bir konum göremiyorum. Daha yeni Google ile anlaştı ve Galaxy almak için sebep bile olabilecek Samsung Dex özelliğini Android 16'ya getirme kararı aldı.