Apple’ın Yeni Liquid Glass Tasarım Dili, Eleştiriye Konu Oldu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Techolay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 22
  • Görüntüleme Görüntüleme 410
iPad ve MacBook tarafında rakipsizler. Haliyle bunları alan adam telefonu da iPhone kullanıyor ki ekosistem tarafında Apple hala zirvede bana kalırsa.
Google ve KDE Connect ile kurduğum ekosistem, Apple’ın sunduğu bütünleşik deneyimi aratmıyor Windows tarafında. Ayrıca bir MacBook’um da var ve iPhone kullanıyor olsam muhtemelen daha sıkı bir uyumluluk elde ederdim, ama açıkçası mevcut araçlarla 10/10’luk bir senkronizasyon sağlıyorum. KDE Connect ve LocalSend Android cihazımla MacBook arasında dosya paylaşımı, bildirim senkronizasyonu ve hatta uzaktan kontrol gibi özellikleriyle harikalar yaratıyor. Google’ın hizmetleri de (Google Drive, Fotoğraflar, Mesajlar) bu entegrasyonu güçlendiriyor. Apple’ın ekosistemi rakipsiz gibi görünse de, açık kaynaklı uygulamalar ve Google’ın araçlarıyla MacBook ve Android arasında kusursuza yakın bir senkronizasyon mümkün. Hatta Windows ve Android arasında direkt kusursuz bir senkronizasyon mümkün.

iPad ve MacBook konusunda söylediklerinize katılıyorum. Snapdragon X Elite işlemcili Windows cihazlar, MacBook deneyimine oldukça yaklaşmış durumda; özellikle performans ve enerji verimliliği açısından kapı aralanıyor. AMD’nin Ryzen AI Max+ 395 gibi işlemcileri de Windows tarafında bu yarışta iddialı, ancak Apple’ın donanım-yazılım uyumu hâlâ lider. iPad konusunda ise durum net: Shapr3D gibi uygulamalar iPad’i profesyonel iş akışlarında vazgeçilmez kılıyor. Android tabletler, özellikle uygulama ekosistemi ve optimizasyon açısından maalesef geride. Samsung ve Lenovo gibi markalar çaba gösterse de, iPad’in tablet deneyimi hâlâ rakipsiz.

Bir firmayı tüketici olarak neden kıskanayım?

Hem en sevilen, hem en nefret edilensen zirvedesin demektir. Apple, zirvede. Bu sebeple artık nefret yorumlarını okurken sinirlenmiyorum, Apple kullanıcısı olduğum için gurur duyuyorum.

Çok uzağa gitmeden sadece bu konudaki tüm yorumlara bakalım. Her nefret edicinin referans noktası kendileri bile farkında olmadan Apple olmuş durumda. Apple lider, Apple referans, Apple öncü. Olan, olmayan tüm özellikler Apple ürünleri baz alınarak kıyaslanıyor. Her konferans sonrasında aynı muhabbet, Apple bitiyor, çöküyor, kalitesini yitiriyor diyorlar. Hala zirvede, açık ara farkla. Üstelik diğer markaların pazar payları çok daha fazla olmasına rağmen. Zirve nicelikle değil, nitelikle ölçülür.

O 5 yıl önce getirdi, bu 10 yıl önce getirdi bilmem ne. Kaale bile alınacak yorumlar değiller. Samsung S25 serisi cihazlar çıktığında 1 hafta sonrasında haberim olmuştu. Şu anda Reddit, X, tüm teknoloji dünyası, YouTube, Apple haberleri, eleştirileri ve içerikleriyle kaynıyor. Olay tamamen bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…